Reklama

Reklama

VOD (1)

Snímek "12 hrdinů" se odehrává v trýznivých dnech, které následovaly po událostech 11. září 2001. Americká speciální jednotka vedená kapitánem Mitchem Nelsonem (Hemsworth) je vybrána, aby byla jako první poslána do Afghánistánu na velice nebezpečnou misi. Musí zde v drsných horách přesvědčit generála Severní Aliance Dostuma, aby se k nim připojil v boji proti společnému nepříteli: Talibánu a jejich spojencům z Al-Káidy. Kromě překonání vzájemné nedůvěry a obrovských kulturních rozdílů musí Američané – zvyklí na moderní způsob boje – přijmout prastarou strategii válčení na koních. Navzdory této rozpačité alianci musí noví spojenci čelit drtivé převaze – nelítostnému nepříteli, který nebere zajatce. (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (234)

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Zprvu jsem nechápal, koho zase napadlo točit film o 11.září, když už jich vzniklo tolik a snad vše již bylo odvyprávěno. Ovšem kampaň pracovala s trumfem v podobě Chrise Hemswortha, takže jsem si řekl, že to nejspíše uvidím, ale raději od toho moc nebudu očekávat. Což se tak nějak potvrdilo. 12 strong zřejmě rychle zapadne, jelikož to ani v Americe, kde by logicky měl být boom největší, nijak extra netrumfovalo a pokud někdo z producentů zároveň cílil na oscary, tak se mu to krutě nevyplatilo. Pokud bych měl zmínit jedinou “věc”, co mě na filmu opravdu zaujala, tak tím je u mě poměrně překvapivě Michael Shannon, kterého jsem doposud viděl už v opravdu hodně filmech a vím, že je teď mezi diváckou obcí velmi oblíbený, ale mě asi naplno přesvědčil až zde. Sice je divné, že tu slouží mladšímu kapitánovi, ale když si uvědomím, že tím kapitánem je Thor a někdo samozřejmě musí hrdinně zařvat, tak už mi to vlastně tak zvláštní nepřijde. A pokud bych měl zmínit nějaké mínus, tak rozhodně akční pojetí, které se zvrhlo v tupou oslavu hrdinství, přičemž vojáci doslova kosí jednu stojící figurku za druhou a nemůže to snad rezonovat ani v člověku se silně patriotistickým srdcem. Neškodná jednohubka, kterou zřejmě moc lidí nezachytí ani v bedně. ()

Trevor 

všechny recenze uživatele

12 neporaziteľných vojakov americkej armády, 6 afgánskych koní a Talliban je zničený...trochu zjednoušene povedané, ale takto akosi bol tento film natočený. Bol trochu zbytočne dlhý a predstavuje typický propagandistický vojnový americký film - lúčenie s rodinkou, spory o moc, nezhody veliteľov a neschopný vodca nepriateľov. Pozrieť sa to dá, ale je to trochu zbytočne dlhé a bojové scény sú ozaj prehnané aj na americké pomery. ()

Reklama

liskam 

všechny recenze uživatele

Tentokráte naprosto nechápu tohle nízké hodnocení. Bál jsem se , že to bude podobná slátanina jak slavný "Na život a na smrt" kde supermani z SEALS skákali ze 100metrových skal jako by to byla banda Deadpoolů. A to má hodnocení 75% . Tohle má lehce přes 60% a jediná pochybná (těžko uvěřitelná) scéna je útok na koních proti přesile . Asi mnohým z vás chyběli ty nesmyslné hovadiny aby jste mohli hodnotit výše. Za mě ale jasných 78% ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Vlastne ani neviem prečo som si to pustil. Hlavne v poslednej dobe patriotizmom nasiaknuté filmy o vojne moc nemusím, no v tomto prípade to nebolo nič hrozné. Samozrejme smiešny americký trotlizmus tu je, a je ho pomerne dosť, no akcia čo to napravila. Tá bola dobrá, aj keď som sa nestíhal čudovať ako je vlastne možné, že sa tým americkým hrdinom podarilo všetkým tým guľkám vyhnúť. No ale asi sa im to podarilo neviem... vraj podľa skutočnej udalosti. Nechcem nikomu krivdiť, ale kľudne to mohlo byť aj tak, že do tých bojov s talibanom naši americkí hrdinovia hnali pred sebou tých chudákov afgáncov a oni len kontrolovali situáciu a navádzali rádiom bomby. Ale to je len teória :) Veľmi slabý priemer. 50/100 ()

Happens 

všechny recenze uživatele

Když opomenu nesmyslné detaily, které by se v realitě nemohly stát a bohužel shazují film o pár stupňů níž. Tak mi stále zůstávají dvě lopaty patosu, přes který je hodně obtížné se prožrat, absolutně degradující dialogy. A když se dostanu na jádro, tak nevidím herecké výkony, spíš nějakou do termínu na poslední chvíli odevzdanou práci. Víc jak dvě hodiny smuténky, smutnější je už jen ten fakt, že tam opravdu muselo být 12 chlapů, který vyhráli velký kus války s nasazením životů a natočí se o nich toto. ()

Galerie (51)

Zajímavosti (12)

  • Film je založen na ne-fiktivní knize Douga Stantona „Vojáci na koních“, která vypráví o akcích CIA v Afganistánu. (Tomas_TM)

Reklama

Reklama