Reklama

Reklama

Epizody(3)

Obsahy(1)

Tým detektivů pod vedením Marie Výrové má nový případ – vraždu muže, kterého nejdříve někdo postřelil kuší a ihned poté několikrát přejel jeho vlastním vozem. Vyšetřování detektivy zavede do prostředí exkluzivního lukostřeleckého klubu, jehož členy jsou dnes bývalí vysokoškolští spolužáci – ambiciózní náměstek primátora, který řeší rozvodovou situaci, uznávaný chirurg, který udržuje vztah s prostitutkou, existenčně zajištěný rentiér, a kontroverzní podnikatel. Situace nabere dramatický obrat, když vyšetřovatelé i potenciální oběti pochopí, že kdosi systematicky usiluje o jejich životy… Východiskem závěrečné detektivní minisérie z cyklu Detektivové od Nejsvětější trojice se opět stala předloha Michala Sýkory, kterou pro televizní obrazovku adaptoval scenárista Petr Jarchovský. (Česká televize)

(více)

Recenze (116)

kajas 

všechny recenze uživatele

První dvě epizody mě opravdu zaujaly (přece jenom, děti se v českých filmech nestřílejí kuší každý den), ale v závěru Jarchovský zkazil, co mohl. Policejní tým degradoval na neschopné pablby, kterým utíkají hlídaní svědci přímo před očima a jejichž zoufalému počínání se ze srdce zasmějete. Melíšková je ale pořád skvělá a mám velkou radost, že začíná být oceňován talent Michala Isteníka. ()

Rada 

všechny recenze uživatele

Je velká škoda, že zajímavé téma tvůrci nedokázali profesionálně zpracovat, výsledkem je, že místo kvalitní kriminálky divák vidí slátaninu s mizernými hereckými výkony. Klára Melíšková podala ubohý výkon, její stejná mimika, ať mluví o počasí nebo o vraždě, tón hlasu, kdy je schopná pouze zvýšit nepatrně hlas bez jakéhokoliv zabarvení, vypovídá o neschopnosti této herečky a následně o neschopnosti jinak dobrého režiséra. Za mě, totální ztráta času. ()

Reklama

Tosim 

všechny recenze uživatele

ZÁVIST NENÍ ZLÁ. ZLÁ JE NEPŘEJÍCNOST. Fakt věčná škoda toho posledního půl dílu, kdy šla logika jinou cestou než vyprávění a nadsázky bylo až příliš. A jakési "povinné" obsazení Voříškové a Krobota působilo dost nuceně. Do té doby to bylo svěží, moderní a aktuální krimidrama, v němž jsem ocenil normální poldy, kteří dělají i chyby. PS taky bych si Sýkorovu předlohu rád přečetl (bude jistě ve všem hutnější), ale netvrdilo se stále, že Živé terče jsou první a poslední díl, který vznikne přímo podle Sýkorova scénáře a ne předlohy?? ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Upřímně, kdyby tohle nebyla poslední série, spadající pod Detektivy od Nejsvětější trojice, ale první, tak bych se na další asi nedíval. Naštěstí tu ale (pro mě) funguje nostalgie a především znalost postav, jinak jsem byl spíš zklamán, jelikož snad jedinou pozitivní věcí byl doktor Michala Isteníka a hudební linka při flashbacích, jinak vládne naprosté zklamání ohledně samotného vyšetřování, kdy jsou policisté degradování na polodementní statisty, kteří buďto hrají statické, humorné figurky (vedlejší postavy), nebo rovnou ignorují potenciálně kruciálního svědka, což je jasné divákovi během cca půl hodiny prvního dílu, jen aby ho mohli navštívit v poslední episodě a vyřešit případ. A když jsme u toho finále, tam jsem se regulerně rozesmál naprosté nepatřičnosti, která by blbě vypadala i u špionského filmu, natož u přízemní detektivky. 3 hvězdičky jen z nostalgie po minulých sériích. ()

ForGump 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

To je tak, když se neumíte rozhodnout, jak pojmete celý seriál. Notně dlouho vypadal vážně a pak v závěru se do toho přidá komedie a rázem je s nějakým napětím amen. Byl bych ochoten na to přistoupit, kdyby se to od začátku prezentovalo jako cynická komedie, ale ono to tak nepůsobilo. Podobně jako první Exorcista a ve srovnání s Živými terči vychází jako vítěz. 40% P.S. Vyjmout první a poslední sérii byla by to více něž nadprůměrná podívaná, na kterou by se velice krásně vzpomínalo. Hřebejkovy dvě minisérie (třetí Mrtvý psi jsou OK) to poměrně citelně kalí. ()

Galerie (201)

Zajímavosti (3)

  • Seriál se natáčel převážně v Olomouci, ale byt dr. Kuželíka (Michal Isteník) jsou ve skutečnosti budovy PřF UK v Praze na Albertově. (rakovnik)
  • Když procházejí policisté kamerový záznam, na kterém byla zachycena vražda Karla Sedláka (Václav Hanzl), je na něm zřetelně vidět rok pořízení záznamu 2018. Děj se přitom odehrává v roce 2016. (akvidzerp)

Reklama

Reklama