Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Velká výpravná pohádka o hledání štěstí, o lásce, ale hlavně o kamarádství, které dokáže být silnější než úklady samotného pekla. Čert Matěj (M. Adamczyk) musí za trest plnit chudému mládenci Ondrovi (Z. Piškula) přání, dokud ten neřekne, že je úplně šťastný. Ale lze takového štěstí vůbec dosáhnout? Peklo má o tom své pochybnosti a zdá se, že oprávněně, však se také Matějovou bezradností ostatní čerti dobře baví. Po splnění běžných přání, kdy se Ondra konečně zahřeje, dobře se nají a oblékne, přichází vážnější komplikace. Ondra se totiž zamiluje do Rézinky, komtesky ze zámku (K. Svarinská) a ke všemu i čert Matěj najde zalíbení v kuchařce Marjánce (H. Vagnerová). Ale ani to není všechno. Do hry vstupuje proradný baron (O. Sokol), kterého pozval hrabě Hubert (J. Lábus) na námluvy a vlastně i na zásnubní hostinu a tak je jasné, že z téhle pekelné směsice nemůže vzejít nic dobrého. Zvlášť když Ondra trochu neuváženě hraběti slíbí, že do příštího rána postaví pro Rézinku zbrusu nový honosný zámek. To je na čerta, jako je Matěj, úkol nadmíru těžký, ba nesplnitelný. Ale je to pohádka, a tak se nakonec vše v dobré obrátí. Jen musí nejdřív Ondra projít poznáním, kde je moudré svoje štěstí hledat a co pokazil, třeba ve vztahu s Matějem, napravit. Ocitne se přitom na chvilku i v samotném pekle, kde se setká dokonce i s Luciferem (F. Němec) a s jeho pobočníkem Befeleem (J. Langmajer). (Česká televize)

(více)

Zajímavosti (13)

  • „Na zámku, kde se asi deset dní točilo, mají pávy. Jenže oni hrozně ječí, takže nám svým křikem několikrát přerušili dialogy a muselo se přetáčet nebo dodávat postsynchrony. Pak také občas zasáhl do práce celodenní déšť, ale to je taková klasika,“ řekl Zdeněk Piškula. [Zdroj: idnes.cz] (SONY_)
  • „Celé tohle natáčení probíhalo úplně v klidu a neslo se ve velmi pozitivním duchu. Měli jsme tam nějaké komplikace, ale ty byly spíš ze strany přírodních složek,“ řekl Zdeněk Piškula. [Zdroj: idnes.cz] (SONY_)
  • Když pan „nadlesní“ Jiří Langmajer  hraje karty a je záběr na jeho ruce, kdy karty míchá a rozdává, tak to ve skutečnosti nedělá on, ale kouzelník, iluzionista a mentalista Jakub Kroulík. (Niko12)
  • Peklo jak ho ve vidíme ve filmu, bylo postaveno v objektu Králodvorských železáren. Spousta vybavení, které můžeme vidět, jako jsou kotle, řetězy a podobně, jsou tedy skutečné. (Arnyisgod)
  • Když si Matěj (Marek Adamczyk) sedne na plotnu v kuchyni, tak není divu, že se nad tím děvčata podivují. Tato plotna, která se nachází v zámecké kuchyni na zámku Žleby, se může lehce rozpálit na 400°C a více. (DexMASTER094)
  • Scény v kuchyni se natáčely v historické zámecké kuchyni na zámku Žleby, která je součástí prohlídkových tras I. a III. okruhu. (DexMASTER094)
  • Natáčelo se také ve skanzenu Veselý Kopec, slévárnách nedalo Berouna a ve Dvoře Králové. [Zdroj: Týdeník Televize 51/2017] (M.B)
  • Autorka Lucie Konášová čerpala ze sborníku slovenských pohádek. Scénář k filmu pak psala tři čtvrtě roku. [Zdroj: Týdeník Televize 51/2017] (M.B)

Reklama

Reklama