Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Stalo je jednou, že se v pekle uklízelo. Čerti se jen hemžili, ale protože si k práci neuměli šikovně zajít, navzájem si překáželi a klopýtali jeden přes druhého, prostě hotový blázinec. Toho zmatku využili dva mladí čerti, kteří schválně ještě víc při uklízení překáželi. A pak se to stalo. Jeden zakopl, padl na druhého a oba povalili kotel s hříšnou duší. Toho využila hříšná duše. Rozběhla se k otevřené bráně, kterou zrovna staří čerti větrali a než se kdo nadál, byla pryč. Bylo zle. Luciper se rozhodl pro trest – čerti musí jít na svět a každý přivést do pekla jednu hříšnou duši. Pak jim bude odpuštěno. (Cinemart)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (194)

DAPDO 

všechny recenze uživatele

Netajím se tím, že Trošku jako režiséra nemusím. Na druhou stranu nemám problém ocenit něco, co je dobře natočený. Vyšlo mu pár pohádek, ty umí natočit občas fakt dobře. U Čertovin jsem se ale moc nebavil. Nesedla mě dvojice hlavních představitelů - čertů. Nesedl mě ani jinak skvělej herec Karel Dobrý v roli Lucifera. Naopak se povedly ty záporný role, jak Nosek, tak hlavně Navrátil, to se vydařilo. Příběh takovej normální, ale chyběl mě humor, kterej prostě v pohádkách musí bejt. Troška ho vyměnil za intriky a dokonce plánování vraždy - 40%. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Bývaly doby, kdy Troška točil fajn filmy. I pohádky. Jenomže ty měly scénář, nad kterým se dlouze přemýšlelo, a nevznikl přes noc. Tohle je bezmoc, loupež a matlanina z několika legend, naroubovaná do sebe. Viděno z povinnosti kvůli Sáře. Postsynchrony jsou strašné, hlavně u RJM to vypadá, jak kdyby se u jiného filmu dívali na německou Rosamundu. A Sára opravdu zpívá nebo to byl někdo jiný? Tak jako tak jsou písničky špatné a vůbec se do filmu nehodí. Krásný hlas a zjev má jen Jana Bernášková, na tuhle kněžnu asi dostal chuť každej chlap. ()

Reklama

Zombiepod 

všechny recenze uživatele

Bravó! Troška po dlhšej dobe nakrútil film, ktorý nie je totálna kravina, a nemal som po pol hodine nutkanie ho vypnúť. Áno, je to len klasická česká rozprávka, navyše veľmi prevarená (väčšina nápadov je trebárs okato prebratá z mojej obľúbenej klasiky S Čerty nejsou žerty), a nie je tak úplne pre deti, ale má to pekný spád, dobré rozprávkové kulisy a čertov, ktorí nelezú na nervy. Čakal som veru väčšiu katastrofu. ()

MrHlad 

všechny recenze uživatele

Jednoduchá, ale neurážející pohádková podívaná s prostinkým příběhem, přepálenou délkou, nevyrovnanými hereckými výkony, ale bez dementního kameňákovského humoru a s kýčovitou, ale ve výsledku docela pěknou kamerou a atmosférou. Nic světoborného, avšak od mistra Trošky jsme zvyklí na mnohem větší pekla. Dětem se to nejspíš líbit bude, dospělí to bezbolestně přežijí a za dva roky to v televizi ostudu neudělá. Takže vlastně docela úspěch. ()

Jaro.Krafcik 

všechny recenze uživatele

Troškové čertoviny alebo aj troškoviny. Ako rozprávka celkom v pohode. Trápne dvojzmysly a nevtipné spievanie ale nepotešili. Čerti boli ale vydarení. Ale určite lepšie ako take babovresky 3. Záverom Troška zlomil svoje filmové neúspechy a za prostredie v ktorom sa natáčalo by sa nehanbil takmer žiaden režisér. Na Český film sa to dalo. 3* ()

Galerie (51)

Zajímavosti (17)

  • „Bába“, kterou čerti odvezou zkraje filmu na trakaři domů, sbírá borové větve pod břízami. (ČSFD)
  • Ve filmu se objevuje část Jihočeského baroka lidového umělce Jakuba Bursy, který je shodou okolností prapředek režiséra Zdeňka Trošky. (ZHODNOTITEL)
  • Filmový statek stojí ve vsi Vlhavy čp. 5. Natáčelo se zde 6 červnových dní roku 2017. (rakovnik)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno