Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Stalo je jednou, že se v pekle uklízelo. Čerti se jen hemžili, ale protože si k práci neuměli šikovně zajít, navzájem si překáželi a klopýtali jeden přes druhého, prostě hotový blázinec. Toho zmatku využili dva mladí čerti, kteří schválně ještě víc při uklízení překáželi. A pak se to stalo. Jeden zakopl, padl na druhého a oba povalili kotel s hříšnou duší. Toho využila hříšná duše. Rozběhla se k otevřené bráně, kterou zrovna staří čerti větrali a než se kdo nadál, byla pryč. Bylo zle. Luciper se rozhodl pro trest – čerti musí jít na svět a každý přivést do pekla jednu hříšnou duši. Pak jim bude odpuštěno. (Cinemart)

(více)

Videa (5)

Trailer 2

Recenze (194)

DAPDO 

všechny recenze uživatele

Netajím se tím, že Trošku jako režiséra nemusím. Na druhou stranu nemám problém ocenit něco, co je dobře natočený. Vyšlo mu pár pohádek, ty umí natočit občas fakt dobře. U Čertovin jsem se ale moc nebavil. Nesedla mě dvojice hlavních představitelů - čertů. Nesedl mě ani jinak skvělej herec Karel Dobrý v roli Lucifera. Naopak se povedly ty záporný role, jak Nosek, tak hlavně Navrátil, to se vydařilo. Příběh takovej normální, ale chyběl mě humor, kterej prostě v pohádkách musí bejt. Troška ho vyměnil za intriky a dokonce plánování vraždy - 40%. ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Když Princezna ze mlejna potká S čerty nejsou žerty, vznikne sice pěkná, ale naprosto ničím nepřekvapivá pohádka. A tak jsou z pekla vysláni dva čerti chytit dva hříšníci, ač peklo vypadá děsivě a Lucifer hřímá jak umí, dva čerti jsou v podstatě dobráci a spíše pomáhají než škodí (to máme S čerty nejsou žerty). A mezitím je někde na jihočeském statku nešťastná dcera, kterou její táta nutí do svatby se zlým sedlákem, ale ona miluje chudého čeledína. Sluníčko svítí, děj se odehrává na kýčovité vsi a v okolních lesích a nechybí ani zřícenina (to máme Princeznu ze mlejna). Výsledkem je hezky, profesionálně natočená pohádka s příjemnými postavami a lokacemi, ve které Vás vůbec nic nepřekvapiví, nedojme, ani nijak extra nerozesměje. 3*. ()

Reklama

Nevka 

všechny recenze uživatele

Tradiční "Troška", který v tomto případě neurazí. Na škodu je však hlavně fakt, že komplex "pekla Čertovina" využívá jen minimálně, což je u tak výborné lokace po čertech velká škoda. To stejné platí i pro další čertovské hrátky, kterých je tady poskrovnu. Ale zachraňuje to Jan s Haničkou, kteří tvoří příjemný pár, díky čemuž nemáte problém jejich lásce uvěřit. Navrátil pak představuje typického "statkáře otrapu", což je však role, která mu dlouhodobě sedí, takže diváka určitě pobaví. Asi nebudu tuhle pohádku vyhledávat nějak pravidelněji, ale na jedno zhlédnutí mi nevadila. ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Hrůza.Zdenda se malou oklikou vrátil ke konceptu pohádek jako Princezna ze mlejna a Z pekla štěstí,a znovu to stálo za nic.Strašný herci,nebylo tam ani zbla pohádkový atmosféry,a příběh blbej jak hovno.Navíc v některejch chvílích nám herci doslovně komentujou to,co se děje na plátně.To je vůbec děsný.Nechápu,kde tohle mohlo nasbírat šedesát procent.20%. ()

higuain 

všechny recenze uživatele

Líbí se mi, jak Zděnda umí hned v úvodních titulcích pochválit svojí vlastní práci ("...po čertech hezkou pohádku"). Opravdu skromný tvůrce, jen co je pravda. Na jeho obranu je ale nutno uznat, že se mu tentokrát opravdu povedlo natočit pohádku, kterou lze (s lehce přivřenými oči) nazvat hezkou. Má to pohodovou atmosféru, sem tam slušný vtipy, sympatický čerty a pěknou Saru. A obejde se to i bez znásilněných koček. Nejlepší Troškův film od Princezny ze mlejna 2 (což ale v tak mizerný konkurenci není žádná pochvala). ()

Galerie (51)

Zajímavosti (17)

  • Sára Sandeva měla při natáčení problém s tím, že musela venku běhat bosá. Jelikož má fóbii z hmyzu a film se točil v létě. (major.warren)
  • Ve filmu se objevuje část Jihočeského baroka lidového umělce Jakuba Bursy, který je shodou okolností prapředek režiséra Zdeňka Trošky. (ZHODNOTITEL)
  • Za pekelnou lokaci si filmaři vybrali Peklo Čertovina u Hlinska, dále se točilo ve skanzenech Třebíz a Přerov, na tvrzi v Drslavicích a tradičně v malebných vesničkách jižních Čech. Natáčení začalo 23. května 2017. (Dejff_2004)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno