Reklama

Reklama

Nikdy neříkej nikdy

  • Velká Británie Never Say Never Again (více)
TV spot

Obsahy(1)

Světové zásoby ropy v rukou šíleného zločince... další úkol pro Jamese Bonda. Zločinní agenti pod velením mezinárodního teroristy Ernsta Blofelda proniknou do nejvyššího velení americké armády a zmocní se dvou termonukleárních raket. Blofeld totiž naplánoval novou zkázonosnou akci, nazvanou Slzy Alláhovy. Na pomoc při pátrání je povolán britský agent 007 James Bond. Musí nalézt ukradené jaderné hlavice dříve, než teroristé obrátí jejich ničivou sílu proti světu. Stopa vede k charismatickému zločinci Largovi, jenž osobně řídí Blofeldovu akci. Pomáhá mu krásná vražedkyně Fatima. Bond ovšem objeví nečekaného spojence v Largově okouzlující milence Domino. Jedna z ukradených jaderných zbraní však už čeká na odpálení ve Washingtonu. Druhou chce Largo použít ke zničení světových zásob ropy... (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (299)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Podivnost nad jiné podivná. Vzdoropapež Connery přepracuje jednu ze svých klasik do podoby padnoucí úchylným nevkusným osmdesátým létům, a přesto vyklízí pole se ctí, neboť přináší mnoho hvězd a mnoho nevídaného. Mocný bijec Šakal Edward Fox jako neschopný byrokrat v čele MI6, nijaká Moneypenny, počítačové hry, aerobic, Klaus Maria Brandauer nesahající Celiho Emiliu Largovi ani po kotníky a krásná hvězdička Kim Basinger hrající ve svých třiceti letech nevinné poupátko. A k tomu nehoráznost jako Rowan Atkinson:) Jedinou opravdovou inovací tak zůstává femme fatale a pěkným štěkem Ernst Stavro Blofeld Maxe von Sydowa. Ale upřímně - těžko by se z Bonda dalo bez tak typických rekvizit jako je logo, hudba (tentokrát od starého harcovníka Michela Legranda) a tak podobně, vykřesat něco lepšího. Stojí to za vidění, i když si žádá trochu sebezapření. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Podivná (ne)bondovka. Dlouho mi unikala a musím říct, že jsem o moc nepřicházel. Sean Connery je sice v hlavní roli stále jako doma a když dojde na akci, má divák co sledovat, jenže spousta toho ostatního je zvláštní nebo vyloženě špatná. Tak třeba příběh vykradený z Thunderballu, kterému chybí jakékoliv napětí a snad i smysl. Nebo Legrandova hudba, jež Barrymu nesahá ani po kotníky. Max von Sydow mohl být dobrým Blofeldem, kdyby dostal pořádný prostor, Klaus Maria Brandauer zase coby záporák neprovádí žádná extra zvěrstva. Půlhodinu před koncem už jsem se slušně nudil, a to mě největší šok teprve čekal - ano, skok na koni, který by neprošel snad ani do té nejhloupější bondovky s Rogerem Moorem. Celkově tedy slabota, ale dobré scény se najdou (například úvod a celá ta zotavovací pasáž včetně bitky v tělocvičně). ()

Reklama

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Connery mohol aj po päťdesiatke hrať šarmantného zvodcu, aby tri roky po tomto filme hral už prestárnutého mnícha v Mene ruže. V každom prípade Nikdy nehovor nikdy nie je najlepšia bondovka. Akcia je fajn, kamera výborná, zábava tak akurát a dej trochu jednoduchší. No a malá účasť budúceho Mr. Beana je viac než šokujúca. ()

bloom 

všechny recenze uživatele

Jediné, co mi na pirátské bondovce vadí, je že Q nehraje Desmond Llewelyn, jinak si myslím, že se jedná o velmi sebeironický film s Rowanem Atkinsonem ve velmi půvabné roličce ("Pane Bonde, nešel byste se potápět?"). Edward Fox (nebudu se tajit, že je můj oblíbenec) vlastně zapdá i do oficiálních bondovek, protože v té době ještě nenastoupil nový M. Kevin McClory chtěl ten příběh natočit ještě jednou a to v době před Casinem Royale s Bondem v podání Pierce Brosnana. Bohužel na to zemřel moc brzy... ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Seana Conneryho do návratu do svojej ´´obľúbenej´´ úlohy presvedčil pravdepodobne len niekoľkomiliónový honorár ( 5 miliónov, v tej dobe to bola obrovská suma ). Na filme je to trošku aj vidieť. Je to však vydarená bondovka, ktorú aj napriek tomu, že nieje oficiálnou, považujem za dôstojného kolegu ostatných filmov o neporaziteľnom agentovi. ()

Galerie (135)

Zajímavosti (34)

  • Ač se jedná o "neoficiální bondovku", je zajímavé, že její rozpočet 36 000 000 amerických dolarů byl přibližně o třetinu vyšší než u oficiální bondovky Chobotnička (1983) ze stejného roku, která přišla "jen" na 27 500 000 dolarů. (subic)
  • Osobného inštruktora bojových umení robil Seanovi Connerymu pre film Never Say Never Again vtedy ešte neznámy herec Steven Seagal. Pri výuke bojového umenia Steven Seagal zlomil Seanovi Connerymu zápästie. (Seag)
  • Když Largo (Klaus Maria Brandauer) odejde a zanechá po sobě hrající magnetofon s nesmyslně vytaženou anténou, přijíždí na koních horda banditů. Přitom hudba utichá, ale Largův poskok přitom stojí (pokud by manipuloval s rádiem, musel by buď klečet, nebo se alespoň ohnout, aby na rádio dosáhnul, což však neudělal). Současně vidíme, že anténa zmizela, je tedy zasunuta. Proč by však Largův poskok anténu zasouval a jak by zvládl zasunout anténu a rychle vstát, když se banditi přiřítili od vstupní brány za cca vteřinu až dvě? Zkrátka v předchozím záběru anténa byla vysunutá, v následujícím zasunutá, aniž by měl kdokoliv šanci ji rychle zasunout. (pjotri)

Související novinky

Na Amazon dorazí celá bondovská kolekce

Na Amazon dorazí celá bondovská kolekce

08.04.2022

Chtěli jste si někdy dát kompletní bondovskou sérii z pohodlí domova, bez toho, abyste utráceli za blu-ray kolekci, nebo museli sahat po nelegálním stahování? Pak pro vás má streamovací služba Amazon… (více)

Reklama

Reklama