Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film vypráví neuvěřitelný příběh pařížského kasaře Henriho „Motýlka“ Charriera (Charlie Hunnam), který je falešně obviněn z vraždy a odsouzen na doživotí. Trest si odpykává v nechvalně známé trestanecké kolonii na Ďábelském ostrově u Francouzské Guayany. Motýlek je odhodlaný dostat se na svobodu, a tak nečekaně spojuje síly se spoluvězněm Louisem Degou (Rami Malek), usvědčeným padělatelem, který mu výměnou za ochranu nebezpečný útěk financuje. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (231)

Radiq 

všechny recenze uživatele

Je pravda, že kdo viděl verzi z roku 1973, bude asi říkat, že tenhle film je zbytečný. Já to částečně říkám taky. Zbytečnost je to hlavně tím, že to nepřináší skoro nic nového, kromě pár scén/změněných nápadů. Ale naopak tam taky několik věcí nedali. Zpracování prostředí a doby docela dobré, až na Charlieho Hunnama. Bohužel hned od začátku chodí, ksichtí se a chová jak z moderní doby (úplně jsem ho viděl jak v Zákonu gangu). A taky mi nešlo do hlavy to jeho háro, co vždy vypadalo dobře, střižené asi strojkem, i když ho na samotce brali nůžkama na živej plot... Nebudu srovnávat herecké výkony, protože Charlie Hunnam i Rami Malek byli stejně dobří, jak Steve McQueen a Dustin Hoffman, akorát prostě jinak. Takže závěr je, že zbytečnost z tohoto filmu cítit trochu je, ale beznaděj více čišela z té starší verze. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Motýlik je výborný film, pravda tých 133 min. je prepálených, ale videl som ho minimálne 3x a stále slušne funguje. Pôvodný snímok veľmi rád nemám, ale tu to zle nedopadlo. Herci veľmi dobrí, hlavne ústredné dvojka, napätia i znázornený zmar, smrť, násilie a ďalšie veci v kolónii, to funguje. Film sa ale občas vlečie a chvilkama je pocitovo dlhý. Vždy si u takých filmov hovorím, či tieto nápravné kolónie, neboli potupou ľudskej dôstojnosti, hoci je potrebné vidieť, ktorí ľudia tam skončili. Bolo by toto poreba dnes? Je to správne sa takto správať k väzňom? Aj toto môže človeka nútiť premýšľať, po pozrení na film. Môžem ho rozhodne komukoľvek odporučiť. Tento snímok je jeden z najlepších roku 2017. ()

Reklama

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Další zbytečný remake. 1) Tento filmový dort upekli známí globalizátoři pejsek s kočičkou a podle toho taky vypadá. Všemu šéfuje 39letý dánský režisér Michael Noer, který si do hlavních rolí vybral 37letého Angličana Charlie Hunnama (Motýlek), 36letého amerického Egypťana Rami Maleka (padělatel Louis Dega) a třeba 27letého Švýcara Joela Basmana (homosexuál Maturetti). Pece pro dort postavili v Černé Hoře, Bělehradu a na Maltě a na produkci se podílela i Czech Anglo Productions._____ 2) Snímek vlastně není špatný, jen mi vadí, že nic zásadně odlišného oproti předchozí verzi neuvidíme. Snad je tu více sexy kluků a, pravda, novější filmařské pojetí, jehož, snad nechtěnou, součástí je i polopatismus při vysvětlování toho, co se na obrazovce děje._____ 3) Výstižný koment: morfalou**. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA $2,335,896Tržby Celosvetovo $10,060,903▐ Na prekvapenie ďalšie veľmi pôsobivé sfilmovanie Motýlika. Herecky priam brilantné, Hunnam a Malek si sadli, výborná kamera, réžia (Michael Noer má pred sebou sľubnú budúcnosť), zapôsobí dobovosť, technicky jednoducho nie je čo vytknúť. Zhltol som to ako malinu. /80%/ ()

UhLee 

všechny recenze uživatele

(7/10). Charlie a Rami. Hvězdné ústřední duo na televizní obrazovce? To si nesmím nechat ujít. A ono to duo až tak nezářilo, jak jsem si představoval. Samozřejmě, že ze sebe dostali maximum a ta práce tam byla hrozně vidět. Bohužel mě to nedostalo do kolen. Každopádně zde bylo plno skvělých dialogů a silných momentů. Nejlepší moment celého filmu bylo vidět rozčepýřeného Ramiho. To jsem se opravdu zasmál. ()

Galerie (58)

Zajímavosti (11)

  • Papillon (Charlie Hunnam) ve skutečnosti část svého trestu pracoval ve vězeňské nemocnici ve Francouzské Guyaně. Historici věří, že právě tam nasbíral příběhy pro svou knihu od jiných vězňů, kteří se pokusili o útěk. Kniha je tedy spíše jakousi koláží zážitků různých lidí, než autobiografií Henriho Charriera. (Candice)
  • Při volání jmen vězňů zazní také jméno Hoffman, což je očividně odkaz na Dustina Hoffmana, který hrál postavu Louise Degy v původním filmu Motýlek z roku 1973. (NiWi)
  • Napriek tomu, že sa dej filmu odohráva vo Francúzsku a Francúzskej Guayane, tak jeho natáčanie prebiehalo na úplne odlišných miestach, a to v Srbsku, Čiernej Hore a na Malte. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama