Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Úsměvy smutných mužů přiblíží příběhy úspěšných chlapů, kteří se přes dno lahve dostali na samotné dno života. Na dno, odkud vede už jen cesta vzhůru. Na válečné stezce s chlastem potkává Josef třeba Honzu, bývalého reprezentanta v triatlonu a účastníka nejtěžšího závodu světa – Ironmana. Úředník a geniální matematik Milan zase věří, že je vyslancem z vesmíru. Někoho zradila žena, někdo hrál v německém gay pornu a svůj příběh má i Tomáš, který zašel ve vztahu se svou nevlastní dcerou až příliš daleko. Všichni z různých důvodů chlastali ve velkém stylu první ligu, někdo sám doma jiný jako tahoun v hospodě. Pod dohledem přísné primářky a v pevném režimu teď společně poznávají, jak lehké bylo opojnému alkoholu propadnout a jak naopak těžká je cesta ze závislosti ven. Ze závislosti už ale cesta ven nevede, jediná šance je nahradit alkohol něčím jiným. Co takhle uběhnout maraton? (Bontonfilm)

(více)

Recenze (409)

witch.rch 

všechny recenze uživatele

Dala jsem 3*/5*, ale neznamená to, že film byl průměrný. Téma je velmi silné, David Švehlík hraje dobře (díky němu jsem sledovala i Život i dobu soudce A.K.)...Mnohem zajímavější mi ale přišly příběhy těch ostatních "alkáčů". Možná mohl mít film i o deset minut víc a občas se mohli ponořit hlouběji do ostatních postav. Neznám předlohu - knihu - , ale jako režisér jinak Dan Svátek nezklamal. Stejně tak jako v "Hodinu nevíš." Rozhodně stojí za zhlédnutí. ()

Saxos 

všechny recenze uživatele

Měl by mít management likérky Božkov strach, že klesnou tržby a odměny budou zákonitě nižší. Nemusí. Klid. Chlastalo se, chlastá se a chlastat se bude. Ani Doc. MUDr. Jaroslav Skála, který celý život zasvětil léčení alkoholismu a dalších závislostí a uvedl do provozu odpočívárnu pro nalitý, nebyl schopen vysvětlit „Proč se jeden stane alkoholikem po vypití několika piv, nic ho nezastaví a uchlastá se postupně k smrti a druhý chlastá celý život a alkoholik z něj není?“ Klady : Takový slušný následovník filmů Dobří holubi se vracejí, Ikarův pád, Tažní ptáci. Poklona Davidovi Švehlíkovi, byl super. Zápory: Hudba mě každou chvíli přiváděla do alkoholického absťáku, asi to tak mělo být. ()

hony23 

všechny recenze uživatele

Film ukazující všechen ten hnus, do kterého spadnou lidé závislí na chlastu. Hodně depresivních 90 minut, které zpříjemnil jen povedený casting, všechny hlavní postavy jsou výtečně zahrané a David Švehlík ukazuje, že je nejvýraznější hereckou personou své generace. ()

raxxx 

všechny recenze uživatele

Jak jsem tu na diskuzi čet to neni film ale Trailer.Ve filmu vubec neni popis duvod destrukce J.F. bývaleho šeferktora Kokteilu který procestoval prý 102 zemi a z duvodu nějakch jednáni a schuzek žačal chlastat proto že u nás je alkohol tak levný !!! chudak , rozhovor pro časopis Reflex ale za film J.F. nemuže , prostě nepodařena věc. ()

Ironhead 

všechny recenze uživatele

Povedený náhled do životů českých alkáčů... lze jedině doporučit. btw... pobavil velitel deváté mezigalaktické flotily alias archanděl Gabriel :_) ()

Dawe2 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem mnohem víc, film mě nebavil. Nevyužití potenciálu příběhu, neschopnost diváka zaujmout a udržet. Dějová linii je rozvleklá a nekontinuální. Druhá hvězda za téma a nastínění problémů vyléčených alkoholiků. Byť zde zavedeno do totálního extrému. Ani Švehlík neměl moc prostoru ukázat co v něm dřímá, natožpak ostatní. Možná maličko Malý. Tohle opravdu nezaujalo. ()

nikinikiniki 

všechny recenze uživatele

Nevyužitý potenciál... a to je velká škoda! 92 minut jedné velké nudy, kde se prakticky nic neděje. Vždycky si alkoholik myslí, že se vyléčil, jde ven, načež se opět vrátí zpět. A takhle pořád dokolečka. Role Simony Babčákové jako primářky super, i když tam moc nebyla, a David Švehlík taky super, stejně jako role psychoterapeutky, kterou hrála Marika Procházková. Je to fakt škoda, protože dobrý námět, ale chybí opravdu hodně. Proto vážně nechápu zdejší hodnocení... Podprůměrný film! ()

Franki69 

všechny recenze uživatele

Skoro to bylo na plnou stovku. Syrovej příběh o lidech, kteří se od nás ostatních, co pijou pro radost, liší tím, že si na chlastacích večírcích vytáhli genetickýho černýho petra a ožralost se jim stala více než fyziologickou potřebou. Je to dobře natočený, dvě výhrady bych ale měl. Ta první je v mých hodnoceních poměrně častá. Místama není rozumět, zvukaři ze sebe opět nevydali to nejlepší, co mohli odevzdat. Je nutné hodně zesílit zvuk. A ta druhá... Scénář se řádně nevypořádal s ústřední postavou příběhu, Josefem F (vynikající Švehlík). Ne každý totiž nutně ví, že si pustil film, natočený podle autobiografie vcelku známého severočeského spisovatele a cestovatele Josefa Formánka. A i nepoučený divák má právo vědět, jak Josef ke svému alkoholismu přišel hned od prvních minut. Notabene, když už se sám autor rozhodl svůj příběh zvěčnit v knize a také ve filmu. Pátrat do bezmála poloviny filmu, co se mu stalo, že začal pít dvě lahve ginu denně, není úplně prodivácký přístup. Za mě to jsou dva drobnější kazy v jinak velmi dobře natočeném filmu. Ode mne zasloužených 75%. ()

kokofek 

všechny recenze uživatele

Je velmi těžké zbavit se závislosti a protože každý člověk není vybaven tak silnou vůlí,kterou by dokázal jen pomocí psychologie stav věci změnit tak jsem sledovala jak může současná medicína těmto lidem pomoct. A světe div se! Nijak. Už před 15 lety jsem četla studie o pozitivních účincích vlivu LSD po vedením odborníků na změnu myšlení závislých jedinců potažmo alkoholiků.Ale nějak není zájem dotáhnout věci do zdárného konce.Protože našemu státu současná spotřeba alkoholu velmi vyhovuje. ()

Kozlowski8 

všechny recenze uživatele

Drsné, mrazivé a smutné vyobrazení alkoholismu v jeho nejvyšším stadiu - se vším hnusem, který k němu patří. Je podáno bez příkras, bez nadsázek, realisticky a opravdově. Slovo "komedie" za název filmu rozhodně nepatří. Výborná práce Dana Svátka, podpořena skvělými hereckými výkony. David Švehlík se na svou roli velice dobře připravil a zhostil se jí parádně. Po tom, co předvedl - si musím poopravit svůj názor na jeho herectví, které mne doposud nepřesvědčovalo. Vynikající domácí filmový počin, jehož některé pasáže a některé postavy zůstanou v mojí hlavě hodně dlouho. 85%. ()

kolly13 

všechny recenze uživatele

Příjemný film o drsném fenoménu (zvláště v Česku). Hrany jsou notně zaobleny a hrozivým stavům se spíše vyhýbá. I proto se v neděli večer můžeme v klidu dívat na rozvraty rodin a krizové stavy. Vážím si filmu bez větších slaboduchých scén tak typickým pro český mainstream a výkonu Švehlíka s Malým. Pokračování by bylo zajímavou volbou, co třeba pohled rodin alkoholiků? ()

brasek 

všechny recenze uživatele

Snímok ponúka zaujímavú tému, žiaľ v nie veľmi zaujímavom prevedení, príbeh dokonca nudí. Neustále flashbacky jednotlivých postáv a predkladanie myšlienok je niečo desné a nezaujímavé. Postavy z príbehu sú nudné, bez emócií. Proste chýba tam alkoholik Lexa a celá banda kladných i záporných hrdinov ako bolo vidno v snímku Dobří holubi se vracejí. ()

Marsijeta 

všechny recenze uživatele

Dno je dobrý na to, aby sis ho prohlíd.. A tak sem řek "hej, chtěl bych tě darling", a ona řekla, že sem to já, a tak sem řek "fajn, tak na dvě kávy, doktor Jekyll zvítězí rád." A pak sem řek "hej, co bude dál?" A pak jsem řek "hej, ale je tu i Hyde." A tak sem řek "hej, to bude dál".. Konečně jsem pochopila tuhle písničku.. ()

PTuranyi 

všechny recenze uživatele

Vydarená moderná verzia filmu Dobří holubi se vracejí. Nejde však o remake ale o film s rovnakou témou liečby z alkoholizmu. Herecké obsadenie je neopozerané. Je tu množstvo málo známych hercov a nehercov. Ich výkony sú dobré a hlavný hrdina nemá chybu. ()

MyPupa 

všechny recenze uživatele

Těžká tématika, výborně zpracováno. Až mrazí, když si člověk uvědomí, do jakých sraček se dá spadnout. Sice jsme z kina nedocházeli moc naladěni, ale je užitečné film zhlédnout. Moc se nám líbil Švehlík v hlavní roli. Dávám 85%. ()

HantyHanty 

všechny recenze uživatele

Slabší 3 hvězdy. Nějak mě film nevtáhnul. Celou dobu mě rušila nekonzistentnost - nejasný žánr, mix stylizace a realističnosti, špatné herecké výkony ve vedlejších rolích (jak z Divadla Sklep), vůbec casting - figury z nekonečných seriálů, co hrají pořád stejný mělký charakter, akorát v jiném snímku. Z příběhu bylo vypíchnuto pár osudů, ale u ostatních postav se člověk vůbec nedozvěděl, kdo to je a proč. Spíš sloužili jako vycpávka. Výborný byl Jaroslav Dušek, David Švehlík celý film táhnul. Bylo zde pár silných nebo vtipných a dobrých momentů. Celkově to ale na mě nefungovalo. ()

Jarda68 

všechny recenze uživatele

Skvělé téma,výborné obsazení,zajímavé postavy,precizně natočené. Přesto se nemohu zbavit dojmu slabší režie,lepší režisér by dovedl z filmu udělat kvalitnější,ucelenější a vygradovanější podívanou. Přesto velice solidní podívaná...75% ()

Související novinky

26. Český lev – výsledky

26. Český lev – výsledky

23.03.2019

Letošní 26. ročník cen České filmové a televizní akademie Český lev se tradičně udílel v pražském Rudolfinu. Večer plný největších hvězd českého filmu moderoval herec Václav Kopta, a to poprvé pod… (více)

Česko vyšle do boje o Oscara snímek Všechno bude

Česko vyšle do boje o Oscara snímek Všechno bude

14.09.2018

Snímek Všechno bude režiséra Olma Omerzua (Rodinný film) byl vyslán za Českou republiku do bojů o nominaci na Oscara za nejlepší cizojazyčný snímek. O nominaci rozhodlo hlasování členů České filmové… (více)

Reklama

Reklama