Reklama

Reklama

Spider-Man: Paralelní světy

  • USA Spider-Man: Into the Spider-Verse (více)
Trailer 15

Phil LordChris Miller, tvůrci hitů Lego příběh a 21 Jump Street spojili svůj um a talent, aby divákům představili dosud nepoznaný svět Spider-Mana v přelomovém a unikátním vizuálním stylu. Spider-Man: Paralelní světy představí dospívajícího chlapce z Brooklynu Milese Moralese a nekonečné možnosti Paralelních světů, kde je víc než jen jeden maskovaný hrdina. (Falcon)

(více)

Videa (8)

Trailer 15

Recenze (793)

Tsuki 

všechny recenze uživatele

Sice pořád preferuju Spider-Mana v klasičtější formě, ale musím uznat, že tohle nápadité a hravé ztvárnění má něco do sebe. A to říkám jako neznalec marvelovských komiksů, který není schopný vše patřičně docenit... Přesto jsem se bavila a přijde mi to jako neotřelý a zábavný snímek, který může zaujmout i lidi nepolíbené marvelovským světem a jeho postavami. Ostatně není třeba ani příliš znát Spider-Manův příběh samotný. Tento film funguje sám o sobě. ~(3,8)~ ()

liskam 

všechny recenze uživatele

Fascinující jak může zaujmout Animovaný film (tento) a nezaujmout hraný film (Aquaman). Oba vychází ze stejných komixových kořenů. Jeden ale potenciál komixu oslavuje, zdokonaluje a rozšiřuje, zejména svou stylizací nápaditostí a hravostí. Druhý se primárně snaží o Whooou efekt a vše ostatní zanedbává nebo na to prostě kašle. ()

Reklama

Nin 

všechny recenze uživatele

Napoprvé jsem byl z tohohle animáče opravdu nadšený, a i když si myslím, že Oscaři jako ocenění nemají téměř žádnou váhu, tak jsem mu pak toho Oscara za nejlepší animovaný film moc přál. I napodruhý se mi moc líbil vizuál, možná ještě víc než prvně, kdy jsem si na něj musel místy trochu zvykat. Líbí se mi, jak skvěle tenhle Spidey čerpá z komiksů i jiného "materiálu" se Spideym, ale musím říct, že když tak vidím na plakátech všechny ty postavy jako Spider-Gwen, Spider-Man Noir, Spider-Ham... tak mě mrzí, že se nějak v tomhle filmu z nich nepodařilo ukázat víc. Mnohé z nich dobře znám a vím, že je v nich víc než jen být humornou vložkou či "romantic interest". A týká se to i vedlejších postav (např. padouši Tombstone a mexický Scorpion...). Na druhou stranu Paralelní světy širší veřejnosti parádně představily Milese Moralese, "černého Spider-Mana". Spider-Man: Into the Spider-Verse výborně funguje. Je to skvělý, našlapaný animáč, ale ještě zcela nenaplnil svůj potenciál. (8/10) ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Spider-man: Paralelné svety je splneným snom všetkých fanúšikov tohto superhrdinu. Je v ňom totiž všetko. Milované postavy, prísna komiksová štylizácia (Leeho Hulk a Scott Pilgrim sú oproti tomu tradičná filmografia), množstvo easter eggov a najmä zaujímavý koncept. Výborný animák, ktorý nespúšťa nohu z plynu a občas si tým trochu ubližuje. Je to totiž príbehovo zaujímavý, v maličkostiach neodolateľný a po formálnej stránke fantastický.Ponúka zaujímavú štruktúru rovnako ako nosné postavy. Svoja sebauvedomelosť je mimoriadne chytľavá a ja som konečne pochopil ako si asi tvorcovia Deadpoola (ktorého príliš nemusím) predstavovali, že ich filmy majú vyzerať. Škoda zbytočne preplácaného finále a toho, že občas je tam toho možno až príliš veľa. Veľmi silných 8/10 ()

castor 

všechny recenze uživatele

Ne, není to klasický animovaný boj dobra se zlem, ze kterého budou mít radost osmiletí klučinové. Kvůli jistému experimentu se propojilo několik světů a mezi žlutými newyorskými taxíky pobíhá hned několik Spider-Manů. Peter Parker je na vedlejší koleji, hlavním hrdinou je teenager z Brooklynu, který skončil ve škole, do které chodí samý suchar, navíc se prohlubuje propast mezi ním a vlastním otcem. Radioaktivní pavouk si na něho ale pochopitelně počíhá. Vzápětí přeřadíme na vyšší rychlost a odpálíme velmi sebevědomý comicsový příběh. Tvůrci si dělají, co se jim zlíbí, jedou hodně zběsile, hodně agresivně i hodně hravě. A skutečně naplno využívají potenciál animace. Všechny ty střihy, úhly, vizuální stylizace. Velká pochvala. Ač tedy neříkám, že jsem z otevření brány do alternativních realit úplně skákal radostí. Upřímně bych byl raději pro klasičtější prostředí a pojetí, protože v druhé polovině toho bylo už zkrátka moc. Tři až čtyři hvězdy!! ()

Galerie (37)

Zajímavosti (48)

  • Označení vesmírů, odkud jednotliví pavoučí hrdinové pocházejí, jsou: Earth 616 (Spider-Man: Peter Benjamin Parker), Earth 65 (Spider-Gwen), Earth 1610 (Spider-Man: Miles Morales), Earth 8311 (Spider-Ham), Earth 90214 (Spider-Man Noir), Earth 14512 (Peni Parker). (UncleMorty)
  • Spider-Man Noir, kterého namluvil Nicolas Cage, se již objevil v animovaných seriálech Avengers - Sjednocení (od r. 2013) a Ultimate Spider-Man (2012-2017), nebo ve videohrách „Spider-Man: Edge of Time“, „Spider-Man: Shattered Dimension“ či „The Amazing Spider-Man 2“. Schopnosti má téměř totožné jako klasický Spidey, ale nejvíce se liší vybavením a kostýmem, který je z kevlaru. Nosí u sebe revolver a Tommy Gun. Má na sobě letecké brýle od strýčka Bena z 1. světové války a kabát s kloboukem. Kromě střelby je výborný v soubojích na blízko. (3T)
  • Ve snímku byla použita kombinace počítačové animace s ruční kresbou. To zahrnovalo hned několik unikátních animačních technik a technologií, které si studio Sony rozhodlo následně patentovat. (CrypzzXD)

Související novinky

Nicolas Cage potvrzen jako hraný Spider-Man Noir

Nicolas Cage potvrzen jako hraný Spider-Man Noir

14.05.2024

Nicolas Cage brzy obleče černý baloňák a klobouk, už je to snad jisté. V úterý 14. května totiž bylo z příslušných míst oficiálně potvrzeno, že si skutečně má zahrát hranou verzi postavy noirového… (více)

Jak to vypadá s budoucností Spider-Mana?

Jak to vypadá s budoucností Spider-Mana?

03.03.2024

Před dvěma lety se i měsíce po premiéře kina stále bortila pod nápory nadšených fanoušků, kteří dotlačili tři pavoučí hrdiny k obřím tržbám ve filmu Spider-Man: Bez domova. Právě tento film ukázal,… (více)

Nicolas Cage jako noirový Spider-Man?

Nicolas Cage jako noirový Spider-Man?

18.02.2024

Hvězdný Nicolas Cage nedávno zazářil v komedii To se mi snad zdá, zároveň se ale nechal slyšet, že plánuje svou filmovou kariéru i po tomto oslavovaném výkonu pověsit na hřebík a pouze dodělat… (více)

Noirový Spider-Man míří na Amazon

Noirový Spider-Man míří na Amazon

11.02.2023

Zaujala vás výrazná, byť kratičká role Nicolase Cage v animovaném Spider-Man: Paralelní světy coby verze noirového Spider-Mana? Pak pro vás mají Phil Lord a Chris Miller (Jump Street 21, LEGO® příběh… (více)

Reklama

Reklama