Reklama

Reklama

Spider-Man: Paralelní světy

  • USA Spider-Man: Into the Spider-Verse (více)
Trailer 14

Phil LordChris Miller, tvůrci hitů Lego příběh a 21 Jump Street spojili svůj um a talent, aby divákům představili dosud nepoznaný svět Spider-Mana v přelomovém a unikátním vizuálním stylu. Spider-Man: Paralelní světy představí dospívajícího chlapce z Brooklynu Milese Moralese a nekonečné možnosti Paralelních světů, kde je víc než jen jeden maskovaný hrdina. (Falcon)

(více)

Videa (8)

Trailer 14

Recenze (793)

Nin 

všechny recenze uživatele

Napoprvé jsem byl z tohohle animáče opravdu nadšený, a i když si myslím, že Oscaři jako ocenění nemají téměř žádnou váhu, tak jsem mu pak toho Oscara za nejlepší animovaný film moc přál. I napodruhý se mi moc líbil vizuál, možná ještě víc než prvně, kdy jsem si na něj musel místy trochu zvykat. Líbí se mi, jak skvěle tenhle Spidey čerpá z komiksů i jiného "materiálu" se Spideym, ale musím říct, že když tak vidím na plakátech všechny ty postavy jako Spider-Gwen, Spider-Man Noir, Spider-Ham... tak mě mrzí, že se nějak v tomhle filmu z nich nepodařilo ukázat víc. Mnohé z nich dobře znám a vím, že je v nich víc než jen být humornou vložkou či "romantic interest". A týká se to i vedlejších postav (např. padouši Tombstone a mexický Scorpion...). Na druhou stranu Paralelní světy širší veřejnosti parádně představily Milese Moralese, "černého Spider-Mana". Spider-Man: Into the Spider-Verse výborně funguje. Je to skvělý, našlapaný animáč, ale ještě zcela nenaplnil svůj potenciál. (8/10) ()

MrHlad 

všechny recenze uživatele

Miles Morales byl obyčejný student a puberťák, než ho kousl radioaktivní pavouk. Teď se musí naučit ovládat své schopnosti a stát se hrdinou dřív, než podivný experiment zničí celý New York. Naštěstí mu ale pomůžou pavoučí hrdinové z jiných dimenzí… a je to super. Animovaný Spidey je agresivně, svižně a moderně pojatá jízda, na kterou se díky skvělé comicsové stylizaci výborně kouká, má výtečnou akci a funguje v ní humor i drama. Navíc chytře využívá toho, že v animované podobě lze vymýšlet šílenosti, které by v té hrané nemohly fungovat. Jedna z nejlepších comicsovek posledních let. A dost možná vůbec nejlepší Spider-Man. ()

Reklama

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Pro děcka a geeky zřejmě nemalá pecka, pro ostatní film, který se dá se skřípěním zubů zkousknout. Především první polovina je relativně v pohodě, druhá polovina už je taková ta šílenost, co se dá přečkat jen s notnou dávkou trpělivosti. Nezatracoval bych to úplně, ale pokud Spidermana, tak raději toho "klasického" od Raimiho. 55% ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Kdybych byl milovníkem komiksů, tohle by byl film mého života. Jako milovník filmů jsem tu extravagantní a vynalézavou nálož stylistických hrátek, splitacreenů, intenzivního střihu a zběsilé akce dlouho obdivoval (nemluvě o bombastické hudbě), leč v závěru už jsem se cítil přesycen a po ukončení intradimenzionálních setkání už jen sledoval smršť audiovizuální dokonalosti v honbě za povinným ukončením. Rozhodně přelomové a obdivuhodné dílo, hraný Spidey se na tohle chytit nikdy nemůže.. 85% ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

There is a hero in all of us... Možná jsem čekal kulervoucnější a trošku více přehlednější akční scény, ale to je asi fakt jediná mikrovýtka, kterou k prvnímu animovanému Spideymu, který to dotáhnul až do IMAXu, mám. Zábavný děj se doslova ani na minutu nezastaví, postavy jsou bez výjimky sympatické, animace a celkové ztvárnění nepřestane překvapovat, a ten fan service... ach! Vyjde to u nás doufám na blůčku! ()

Galerie (37)

Zajímavosti (48)

  • Spider-Man Noir, kterého namluvil Nicolas Cage, se již objevil v animovaných seriálech Avengers - Sjednocení (od r. 2013) a Ultimate Spider-Man (2012-2017), nebo ve videohrách „Spider-Man: Edge of Time“, „Spider-Man: Shattered Dimension“ či „The Amazing Spider-Man 2“. Schopnosti má téměř totožné jako klasický Spidey, ale nejvíce se liší vybavením a kostýmem, který je z kevlaru. Nosí u sebe revolver a Tommy Gun. Má na sobě letecké brýle od strýčka Bena z 1. světové války a kabát s kloboukem. Kromě střelby je výborný v soubojích na blízko. (3T)
  • Hlavními záporáky Web-Warriors byli v komiksu Doctor Octopus, Sinister Steven, Ghost Spider, Wolf Spider, Norman Osborn, Taskmaster nebo Carnage (Second Version). Ve filmu vidíme záporáky jako Doktor Octopus, Kingpin, Scorpion, Green Goblin, Tombstone, Prowler, Chameleon, Nightwatch, Hammerhead a Rose. (3T)
  • Označení vesmírů, odkud jednotliví pavoučí hrdinové pocházejí, jsou: Earth 616 (Spider-Man: Peter Benjamin Parker), Earth 65 (Spider-Gwen), Earth 1610 (Spider-Man: Miles Morales), Earth 8311 (Spider-Ham), Earth 90214 (Spider-Man Noir), Earth 14512 (Peni Parker). (UncleMorty)

Související novinky

Nicolas Cage potvrzen jako hraný Spider-Man Noir

Nicolas Cage potvrzen jako hraný Spider-Man Noir

14.05.2024

Nicolas Cage brzy obleče černý baloňák a klobouk, už je to snad jisté. V úterý 14. května totiž bylo z příslušných míst oficiálně potvrzeno, že si skutečně má zahrát hranou verzi postavy noirového… (více)

Jak to vypadá s budoucností Spider-Mana?

Jak to vypadá s budoucností Spider-Mana?

03.03.2024

Před dvěma lety se i měsíce po premiéře kina stále bortila pod nápory nadšených fanoušků, kteří dotlačili tři pavoučí hrdiny k obřím tržbám ve filmu Spider-Man: Bez domova. Právě tento film ukázal,… (více)

Nicolas Cage jako noirový Spider-Man?

Nicolas Cage jako noirový Spider-Man?

18.02.2024

Hvězdný Nicolas Cage nedávno zazářil v komedii To se mi snad zdá, zároveň se ale nechal slyšet, že plánuje svou filmovou kariéru i po tomto oslavovaném výkonu pověsit na hřebík a pouze dodělat… (více)

Noirový Spider-Man míří na Amazon

Noirový Spider-Man míří na Amazon

11.02.2023

Zaujala vás výrazná, byť kratičká role Nicolase Cage v animovaném Spider-Man: Paralelní světy coby verze noirového Spider-Mana? Pak pro vás mají Phil Lord a Chris Miller (Jump Street 21, LEGO® příběh… (více)

Reklama

Reklama