Reklama

Reklama

Spider-Man: Paralelní světy

  • USA Spider-Man: Into the Spider-Verse (více)
Trailer 1

Phil LordChris Miller, tvůrci hitů Lego příběh a 21 Jump Street spojili svůj um a talent, aby divákům představili dosud nepoznaný svět Spider-Mana v přelomovém a unikátním vizuálním stylu. Spider-Man: Paralelní světy představí dospívajícího chlapce z Brooklynu Milese Moralese a nekonečné možnosti Paralelních světů, kde je víc než jen jeden maskovaný hrdina. (Falcon)

(více)

Videa (8)

Trailer 1

Recenze (793)

KlárkaS 

všechny recenze uživatele

Sony se rozhodlo spidermanovskou značku vyždímat fakt dobrým způsobem a je z toho překvápko roku! Spiderman si takhle skvěle barevnou a zábavnou adaptaci zasloužil jako žádný jiný superhrdina.. A tolik čistých emocí snad ještě v žádnym Spidey filmu nebylo! Animace ze začátku hodně epileptická, ale člověk si časem zvykne a je to vlastně jedna velká krása. No, a já jen doufám, že si v disney/lucasfilmu trhaj vlasy, protože co Lord s Millerem mohli dokázat se Solem... ale uklidňuje mě, že v nějakým paralelním vesmíru ho určitě dokončili a byl z toho jeden z filmů roku:) ()

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

The Universe Just Got a Whole Lot Bigger! Naprosto ohromující, stylová, vizuálně nádherná pocta všemu komiksovému, ale především Pavoučímu totemu. Na mnoha místech vtipná, na těch správných dojemná, neustále diváka překvapující neuvěřitelnou svěžestí a nápaditostí (ty odkazy, ty meta momenty!), vždy stoprocentně uctivá k látce. S obrovským srdcem, které lze nejlépe vidět v úžasně vytvořeném hlavním dějovém oblouku (vzájemně provázaný vývoj Milese a Petera a co dělá Spider-Mana Spider-Manem). Padouši jsou dostatečně rozmanití, a zvlášť Prowler je opravdu děsivě cool. A abych nezapomněl, má to prakticky dokonalej soundtrack, od výborně padnoucích hip hop skladeb až k znovu vládnoucímu Pembertonovi. Jestli jsem si do tohohle filmu stále možná nebyl úplně jistý, zda je Pavoučí muž zaslouženě jednou z nejzásadnějších, nejsympatičtějších a nejlidštějších postav Marvelu, teď už v tom mám díky Milesovi naprosto jasno (zbylá parta Pavouků zdatně sekunduje, a i když trojice Peni, Porker a Noir má omezený prostor, nechybí jim osobnost). Za tohle a mnoho dalšího díky Stane a Steve. It always fits. Eventually. PS: WHAT'S UP DANGER?? PS: Po druhém zhlédnutí musím říct ( komiksová bublina, představující mé myšlenky: hlavně to, že to okamžitě chci vidět potřetí), že film má opravdu detailně promyšlený, inteligentní, sebevědomý a uvědomělý scénář s jasně motivovanými a navzájem se podporujícími postavami, figurujícími v perfektně odvyprávěném ději, který se nebojí naplno vytěžit veškeré výhody zvoleného vizuálního stylu. A k tomu všechen ten krásný fan service. Asi jsem se zamiloval. 10/10 ()

Reklama

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Skvelá zábava s chytrým scenárom, dobre napísanými postavami a úžasnou animáciou. Čo sa týka príbehu, paralelné svety sme videli už u Ninja Korytnačiek a nespočetne krát aj v animovanom Batmanovi. Svojim metahumorom skombinovaným s emotívnymi postavami seriál pripomína akúsi serióznejšiu verziu neskorších dielov The Batman: The Brave and the Bold. No skutočne revolučnou je animácia. Konečne sa niekto odvážil vyprodukovať drahý animovaný komiksový film s 3D animáciou renderovanou a štylizovanou ako komiksové políčka. ()

Beckett51 

všechny recenze uživatele

K úplné dokonalosti tomu ještě něco málo chybělo (možná trochu větší prostor ostatních Spider-manů nebo celkový interakce a vztahy v jejich multi-dimenzionálním týmu), nic to ovšem nemění na tom, že i tak je to jeden z nejlepších animáků poslední doby a jeden z mála animáků, o kterým hned po skouknutí můžu říct, že bych se na něj v blízký době podíval klidně znova. Což je u mě win jak prase. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Krásná animace, byť třeba s kamerou se dalo dělat podle mě víc. A dobrý nápad, i když i tady to není na doraz - je tu fakt hodně postav, které nemůžou mít prostor samy pro sebe a zároveň kradou čas z ústředního konfliktu. Pár momentů bylo hodně vyčnívajících - ale tím spíš jsem viděl u tohohle fajn filmu nevyužitý potenciál. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (47)

  • Po prvním protnutí dimenzí se jeden z občanů města při pohledu na dimenzionální anomálii zeptá, zda toto je od Banksyho? Naráží tím na streetového umělce s pseudonymem Banksy, který je známý svými šablonovými „graffiti“ s často politickým a společensky kritickým přesahem. (LucasAbelle)
  • Scenárista a producent Phil Lord v jednom z rozhovorů uvedl, že již při psaní scénáře filmaři pomýšleli na obsazení Lily Tomlin do role tety May. (jezurka42)
  • Komiksová série „Spider-Verse“ vypráví o vzniku týmu Web-Warriors. Ve filmu vidíme jeho členy jako je Peter Parker, Miles Morales, Spider-Gwen, Spider-Ham, Peni Parker či Spider-Man Noir. V komiksu do týmu patří také Spider-Man 2099, Superior Spider-Man (Otto Octavius), Spider-Woman (Jessica Drew), Scarlett Spider, Spider-Girl (Anya Corazon), Spider-Girl (Mayday Parker), Silk, Web Beard, Web-Slinger či Spider-Punk. (3T)

Související novinky

Nicolas Cage potvrzen jako hraný Spider-Man Noir

Nicolas Cage potvrzen jako hraný Spider-Man Noir

14.05.2024

Nicolas Cage brzy obleče černý baloňák a klobouk, už je to snad jisté. V úterý 14. května totiž bylo z příslušných míst oficiálně potvrzeno, že si skutečně má zahrát hranou verzi postavy noirového… (více)

Jak to vypadá s budoucností Spider-Mana?

Jak to vypadá s budoucností Spider-Mana?

03.03.2024

Před dvěma lety se i měsíce po premiéře kina stále bortila pod nápory nadšených fanoušků, kteří dotlačili tři pavoučí hrdiny k obřím tržbám ve filmu Spider-Man: Bez domova. Právě tento film ukázal,… (více)

Nicolas Cage jako noirový Spider-Man?

Nicolas Cage jako noirový Spider-Man?

18.02.2024

Hvězdný Nicolas Cage nedávno zazářil v komedii To se mi snad zdá, zároveň se ale nechal slyšet, že plánuje svou filmovou kariéru i po tomto oslavovaném výkonu pověsit na hřebík a pouze dodělat… (více)

Noirový Spider-Man míří na Amazon

Noirový Spider-Man míří na Amazon

11.02.2023

Zaujala vás výrazná, byť kratičká role Nicolase Cage v animovaném Spider-Man: Paralelní světy coby verze noirového Spider-Mana? Pak pro vás mají Phil Lord a Chris Miller (Jump Street 21, LEGO® příběh… (více)

Reklama

Reklama