Reklama

Reklama

Rodinné sídlo

(seriál)
TV spot

Epizody(4)

Obsahy(1)

Čtyřdílná adaptace klasického románu E.M. Forstera, která se odehrává v eduardovské Anglii, vypráví příběh Margaret a Helen Schlegelových, dvou nezávislých a nekonvenčních sester hledajících lásku a smysl života v neustále se měnícím světě. Margaret a Helen Schlegelovy jsou inteligentní a idealistické mladé ženy, které žijí společně se svým mladším bratrem, hypochondrem Tibbym, v eduardovském Londýně. Od smrti rodičů vedou sestry navzdory nejlepším úmyslům své vlezlé tety Juley nezávislý a lehce neobvyklý život. Poté, co se o prázdninách seznámí s bohatou a konzervativní rodinou Wilcoxových, naváže Margaret přátelství se starší a konvenčnější Ruth Wilcoxovou. Když však Ruth nečekaně zemře, Margaret je čím dál více přitahována čerstvě ovdovělým Henrym Wilcoxem, obchodníkem, který se sám vypracoval a zdědil milované rodinné sídlo své zesnulé ženy. Vášnivá a rozmarná Helen se mezitím zaměří na mladého Leonarda Basta, živořícího bankovního úředníka, který je vázán svým slibem oženit se s přitažlivou, ale zranitelnou milenkou Jacky. (HBO Europe)

(více)

Recenze uživatele Necrotongue k tomuto seriálu (5)

Rodinné sídlo (2017) 

Asi takto, původně jsem si myslel, že bude seriál pojednávat o něčem úplně jiném, moje chyba, měl jsem si přečíst obsah. Příběh mě místy celkem bavil, ale občas i lehce nudil, kladem bylo určitě zajímavé herecké obsazení, jinak mě ale žádné nadšení nepostihlo, a přestože se průměrná známka dostala na čtyři hvězdičky, neměl bych z nich dobrý pocit, takže svévolně snižuji na tři kousky. ()

Epizoda 1 (2017) (E01) 

Očekával jsem pomalé až líné tempo příběhu a prostředí anglického venkova, což se splnilo jen částečně (líné tempo). K příběhu se toho po prvním dílu mnoho říct nedá, ale potěšilo mě herecké obsazení. DI Edmund Reid i Peggy Carter mě bavili, ale hlavně Tracey Ullman!!! ()

Epizoda 2 (2017) (E02) 

Tak, druhá epizoda mě přesvědčila o tom, že příběhu něco chybí. Doba i prostředí, do kterých je série zasazena mi naprosto vyhovují, ale do děje se nějak nemůžu úplně dostat. Možná je to tím, že jsem podivně ujetý na zidealizované filmy a seriály z anglických panských sídel a název seriálu mě poněkud oklamal. ()

Epizoda 3 (2017) (E03) 

Ale jo, ve třetí epizodě děj trochu ožil a zápletka začala vypadat zajímavě, přesto se stále cítím být ošizen o očekávané rozdělení zúčastněných na lidi nad schody a pod schody. Jsem zvědav, jak tvůrci vše zakončí, každopádně si myslím, že čtyři díly jsou tak akorát. ()

Epizoda 4 (2017) (E04) 

Závěrečná epizoda mě tedy příliš nepřesvědčila, děj se opět celou dobu líně ploužil, což by mi až tak nevadilo, kdyby v závěru tvůrce evidentně nezačal tlačit čas a nesnažili se v deseti minutách ukončit všechny dějové linie. Škoda, že sérii nezakončili scénou, kdy Meg oznamuje, že odjíždí do Mnichova, v tom případě bych hvězdičku přihodil. ()

Reklama

Reklama