Reklama

Reklama

Mission: Impossible - Fallout

  • USA Mission: Impossible - Fallout (více)
Trailer 9

Obsahy(1)

Ethan Hunt si vždycky vybíral nesplnitelné mise. Pokaždé v nich uspěl, okolnostem navzdory. Na začátku tohoto příběhu však čelí úplně nové situaci. Něco se pokazilo, past nesklapla a vinou jeho selhání se ocitnou ve smrtelném ohrožení vybraná světová velkoměsta. Ethan je přesvědčen, že pouze on se svým týmem dokáže tragickou chybu napravit. Je však sám, kdo si to myslí. Do hry vstupují další hráči, kteří mu možná pomáhají, ale možná také sledují své vlastní zájmy, které jsou v rozporu s těmi Ethanovými. Rozdělení na kladné a záporné hrdiny nebude tentokrát vůbec jednoduché. V pozadí navíc čím dál rychleji utíká čas vstříc momentu, který dramaticky změní mapu světa. (CinemArt)

(více)

Videa (32)

Trailer 9

Recenze (905)

Mertax 

všechny recenze uživatele

Cavill je absolutní miscast série, Baldwin je parodií na sebe sama už od dob Team America, avšak Cruise zastavil čas a k tomu předvádí solidní herecký standard v rámci žánru, ale ty závěrečné slzičky mu nelze věřit. Hodně lidí jen popouškuje marketingovou kampaň o tom, kterak herec sám dělal nebezpečné kaskadérské kousky. Problém je ale v tom, že kdyby to nebylo divákům měsíce cpáno, těžko si toho někdo všimne. Pokud máte dostatek peněz, umně scénu sestřiháte a nasmímáte, je výsledek tentýž. Fallout sice není přeplácaný komiksový digifest, ale také jím nikdy být neměl, tak z čeho se máme teda radovat? Dialogy jsou prázdné, občas směšné nebo snažící se o křečovitou vtipnost. Vlastně jen čekáte, kdy začne další šílená akční sekvence. Zápletka překombinovaná zvraty pro zvraty, lokace pestré jako katalog cestovky… To vše byly atributy M:I série, nebo alespoň posledních dvou dílů, jenže teď se film bere nejvážněji a McQuarrie zároveň zapomněl, jak vyprávět. 70 %. [Kino, 2D] ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Nerozumím, do čeho jsem se zapletl? Já nerozumím, do čeho jsem se zapletl? Do čeho jsem se zapletl?" Tak to ti Ethane, řeknu úplně přesně: já to taky nevím. Vím jen to, že tam každý po každém střílí, každý každého podráží, nikdo nikomu nevěří a nějakou roli v tom hraje plutonium. A mě to zase bavilo, i když padouch byl jasný na první pohled, život jedince byl nadřazen životům milionů a Ethan má evidentně se slečnou Náhodou sepsanou smlouvu na dobu neurčitou. Takže může být problém získat detonátor, který padouch svírá v ruce v letícím vrtulníku? Jindy snad, ale tady se přeci nemožné mise plní na počkání. A já jsem si počkal docela zábavně. ()

Reklama

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

„Na co čekáš?!“ - „Vyskakuju z okna!“ - „Co tím myslíš, že vysk...?! Promiň, měl jsem to ve 2D. Zlom vaz!“ Před zhlédnutím, ačkoliv jsem se na film dost těšil, u mě trochu panovaly obavy. Zatím totiž platilo, že každý lepší díl (1., 3., 5.) vystřídal horší (2., 4.). A já jsem moc rád, že šestku-Fallout nemusím doplňovat do té druhé závorky. Na snímku mě nejvíc (mile) překvapila „čistota“ akce, kterou si film dost dlouho držel. Myslím tím míru uhozenosti akčních scén, která byla dost malá (o tom svědčí i to, že jsem zvedl obočí snad jen u scény s oknem). Nevím, jestli jsem už ze všech těch MI tak otupělý, ale akce mi v tomto díle přišla opravdu hodně snesitelná. Samozřejmě, konec s vrtulníky mi to (bohužel) bohatě vynahradil, ale stejně. Ocenil bych možná víc humoru, ale i ten fungoval, ostatně stará parta byla zase pospolu a sehranost jde poznat (chyběl jenom ten Renner). Navíc, záporáci jsou tu rovnou 2 a jako bonus 1 femme fatale (vůbec zde těch ženských hrdinek bylo víc, což je jen dobře). S hodnocením tedy protentokrát zůstávám na 4*. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Mám rád sériu Mission Impossible a odkedy prebral štafetový kolík J.J. Abrams je snáď každý diel na vysokej úrovni a jeho diel radím medzi ten najlepší. Lenže to som ešte nevidel Fallout. Teda už videl a buď je šestka rovnako dobrá, alebo možno aj o chlp lepšia. V tomto filme totižto funguje úplne všetko. Herecké obsadenie je znova späť, teda okrem Rennera, ktorého je škoda, ale Cavill je skvela náhrada a výborne zapasoval. Vlastne tu zapasoval úplne každý, Luther tu ma zas svoje namachrované hlody, Benji je proste vtipalek ako vždy, ale už aj agent v teréne, Ilsa okrem toho, že je sexi, tak ma v tomto diely ešte lepšiu úlohu, Cruise zas robí šialene kúsky a okrem toho beha ako blázon a očividne ho to neprestáva baviť, no a aj ten Alec Baldwin sa tu predvedie. Obsadenie je skratka šmakoidne ako pred tým a postavy majú tento krát fakt výborne napísané nielen postavy, ale aj akciu, ktorá je zrejme najlepšia akú táto séria predviedla. Prekvapila ma veľmi aj hudba, ktorá duní presne tam kde ma a to pri naháňačkách pekne graduje, ale aj kamera (nadherne natočene finale na Imax kamery), zvuk a strih je neskutočne premakaný a všetko je nádherne priehľadne. Samozrejmosťou je aj výborná choreografia bitiek (scéna na wcku), nechýbajú šialené kúsky (záver s helikopterov), ale aj prekvapivo dobre nápady (únos Solomona Lanea a naháňačka v Paríži). Príbeh pekne pokračuje a nadviaže na piaty diel, no okrem toho je Fallout lišiacky zamotaný, viac ako námornícky uzol a aj preto vám film takmer nedá dýchať, proste sa tu stále niečo deje, niečo alebo niekto odhaľuje, na každom rohu číha nepriateľ, polícia alebo Tom Cruise, ktorý tuším beha celý film a aj vďaka jeho nekonečným šprintom, film proste nestráca dych. Obľúbený soundtrack: Change of Plan, Mission- Accomplished. 90% - 5* ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Den předtím jsem viděl přeplácanou digitální omalovánku, nový Avengers, a z těch nekonečných soubojů tam na mě nedýchal život a jediný, kdo se při nich zpotil, byly procesory kompjůtrů, když renderovaly CGI. V Cruisově filmu naopak z kontaktních soubojů sálá živočišnost, jelo se na dřeň a každý úder byl sakra cejtit a pro mě to byla veliká úleva, že se ještě točí takovéhle oldschool áčkové akční filmy. Charismatický Cavill je zvíře, představil bych si ho klidně jako nového Bonda, i s tím božím knírem. A Cruise? Nevím, jak to dělá, jestli požírání pupečních šňůr prodlužuje mládí, nebo uzavřel smlouvu s ďáblem, Hubbardem, nebo Aštanem Šeranem, to je fuk, ale v 56-ti takhle vypadat a ještě provádět takovéhle kousky, to smekám klobouček. Já jsem o 11 let mladší a když jdu s nákupem do 6.patra, tak ve třetím si už nasazuju kyslíkovou masku, protože mám pocit, ža asi chcípnu :o) ()

Galerie (145)

Zajímavosti (48)

  • Podle režiséra Christophera McQuarrieho se na scénu honičky ve vrtulnících připravoval Tom Cruise (Ethan Hunt) přes rok. Herec prý v helikoptéře několikrát proletěl jen pár stop od přilehlých skal, jelikož byl kaňon poměrně úzký. Také nebyl nijak jištěn a sebemenší chyba by pro něj tudíž pravděpodobně znamenala smrt. Přes všechna rizika však Cruise bojoval za to, aby tato scéna byla natočena doopravdy, jelikož vytvořit něco podobného před zeleným plátnem ve studiu by podle něj nemělo pro diváka ten správný náboj. (Azurovydrak)
  • V druhej časti filmu, keď Walker (Henry Cavill) letí v helikoptére, detonátor je pripevnený popruhom od známej firmy Peak Design. (Judzi)

Související novinky

Obsazení Fantastické čtyřky potvrzeno

Obsazení Fantastické čtyřky potvrzeno

15.02.2024

Velké tajemství to nebylo, ale oficiálně potvrzeno taky ne. To se změnilo včerejším Valentýnem, kdy Marvel oznámil definitivní obsazení své Fantastické čtyřky. Reeda Richardse, nejgeniálnějšího vědce… (více)

Nová Mission: Impossible sbírá nadšené ohlasy

Nová Mission: Impossible sbírá nadšené ohlasy

20.06.2023

Tom Cruise loni vlastnoručně zachránil kina a jeho Top Gun: Maverick se po fenomenální jízdě napříč světem zastavil až těsně pod 1,5 miliardami dolarů. Letos se něco podobného, ačkoliv tam to člověk… (více)

Pokračování Top Gunu je prý filmem roku

Pokračování Top Gunu je prý filmem roku

13.05.2022

Na internet čerstvě dorazily kompletní recenze k dlouho očekávanému a také dlouho odkládanému pokračování Top Gunu, a podobně jako reakce ze sociálních sítí v uplynulých týdnech jsou kritické ohlasy… (více)

Sedmá Mission: Impossible má obří rozpočet

Sedmá Mission: Impossible má obří rozpočet

09.02.2022

Několikrát odložená Mission: Impossible 7, naposledy z letošního roku na příští léto, bohužel doplatila na pandemická opatření a nejrůznější dopady dost možná nejhůř ze všech velkých produkcí. Kvůli… (více)

Reklama

Reklama