Reklama

Reklama

Anděl Páně 2

Trailer 1
Pohádka
Česko / Slovensko, 2016, 95 min

Obsahy(1)

Anděl Petronel stále pracuje u Nebeské brány, ale je přesvědčen, že by si zasloužil lepší službu. Jeho věčný pokušitel, čert Uriáš, začne Petronela ponoukat. Stačí utrhnout jablíčko ze stromu Poznání a bude vědět to, co ví jen Bůh! A cesta k zaslouženému uznání bude volná. Hádka Petronela s Uriášem o jablko Poznání ale skončí neslavně. V potyčce se vzácné ovoce skutálí až na Zemi. Anděl - popleta a jeho kamarád čert-pokušitel musí šupem na svět jablko Poznání najít a přinést zpátky. V předvečer svátku svatého Mikuláše se zamotají do podivuhodného reje. Setkávají se s malou Anežkou a její krásnou maminkou Magdalenou, partou nepoctivých koledníků, vydřiduchem Košťálem i sympatickým Párkařem. Než se jim podaří jablko najít a vrátit tam, kam patří, bude třeba zažít velké dobrodružství a projít několika nebezpečnými situacemi. A po řadě lidských i „božských" zkoušek, naši hrdinové nakonec zjistí, že cesta k poznání vede především přes sebe sama, přes objevení síly přátelství, lásky a schopnosti odpuštění. (Falcon)

(více)

Recenze (822)

korok 

všechny recenze uživatele

Až teď v roce 2020 se ke mně dostaly oba díly této (prý nejlepší novodobé) pohádky a musím opravdu ocenit kvalitu. Shlédl jsem obě během jednoho dne a zdá se mi, že dvojka je prostě lepší a to proto, že mi přijde daleko vtipnější s lepšíma hláškama. Bolek Polívka jako tvrdý kapitalistický majitel krejčovské dílny neměl chybu. Klára Issová jako Panna Maria nádherná. ()

Olík 

všechny recenze uživatele

Věřte nebo ne, ale na vánoce roku 2022 to bylo prvně, kdy mi na jednom ramenní do ucha napovídal anděl Petronel a z druhého mi radil, přidej si ten bramborový salát, čert Uriáš. A jelikož tomu tak Česká televize chtěla, začal jsem rovnou dvojkou. Co napsat? Na Anděla páně jsou ve skrze kladné reference. Dospělá, inteligentní pohádka (no, spíš pohádkový příběh) s líbivými exteriéry…žádná holčičí princeznovčina. Chemie mezi Dvořákem a Trojanem funguje, „křesťanské“ narážky taky, zápletka slušný standart….podle řečí bych řekl, že laťka nastavená v roce 2005 nebyla podlezena. ()

domirovec 

všechny recenze uživatele

Anděl Káně je zpět! Což znamená jen jedno - duo zmatený andílek Petrolej a sukničkářský čertík Dvořák jsou zpět v akci, kvůli další velké chybě, která jim nezajistí věčné vědění, ale leda tak maximálně přeměnu na pouhej ftipnej opar, mlhovinu. Prostě výborná pohádka pana Stracha přímo do žíly. 5/5 ()

Hovado 

všechny recenze uživatele

Viděno v předpremiéře v Hradci Králové. Obávám se, že se tady zase vyrojí mraky škarohlídů, kteří budou do Anděla páně 2 nekřesťansky šít. Sice téměř vždy pokračování stojí za starou bačkoru, ale u Anděla se povedlo všechno do puntíků. Film má krásnou pohádkovou atmosféru, je zasazený do krásného krumlovského prostředí, herci nepřehrávají, příběh má hlavu a patu, celý film má skvělý švih a je prošpikovaný vtipem a narážkami na mnoho odkazů. Já jsem z filmu hodně nadšený. Strachovi se povedlo natočit zase skvělou českou pohádku, která má na to, aby se i s druhým dílem stala kultovním filmem. Prostě vládne naprostá spokojenost a můžu pohádku doporučit naprosto všem. V mých očích překonala první díl. Myslím si, že ve filmu vše dokonale sedlo. Od vynikající ústřední dvojice, přes řadu hvězd, až k pozemšťanům s jejich strastmi. Kéž by se točilo více podobných pohádek. ()

eMKo93 

všechny recenze uživatele

Sám režisér Jiří Strach řekl, že s natáčením pokračování oblíbené české pohádky otálel dlouhých 11 let, protože nemá rád „blbé dvojky“. A čekání se opravdu vyplatilo. Anděl Páně 2 je příjemná rodinná podívaná, jež je zasazena do scenérie zasněženého Českého Krumlova, a rozhodně není blbá. Jsem ráda, že tentokrát dali tvůrci daleko větší prostor nebeskému prostředí, kde nebešťané házeli jednu hlášku za druhou (viz hned na začátku: „Včera byl u svatého Silvestra nácvik na Silvestra.“), i když je to možná trochu na úkor chudší zápletky, která se odehrává na zemi. Každopádně celý film je postavený na skvělém humoru, hláškuje se tam o sto šest a všichni diváci se během promítání téměř po celou dobu smáli. Duo Petronel-Uriáš zkrátka funguje. Ivan Trojan údajně řekl, že do natáčení třetího dílu půjde pouze v případě, že dvojku v kinech navštíví minimálně 1 milion diváků. A to je výzva! ()

Ivo 

všechny recenze uživatele

Stojí to hlavně na místy rádoby zábavných hláškách anděla a čerta, i když jejich náhlá freudovská vzedmutí mi přišla vzhledem k jejich statusu - i nebeské fyziologii ? - dost podivná, k tomu ještě Polívkovy necudné návrhy, vskutku pohádka pro děti ... Samotný příběh je proti prvnímu barvitému dílu trochu o ničem, méně akční a na konci i dost odfláknutý. A když se v rámci závěrečných kolektivních budovatelských zpěvů a tanců k tomu všemu ještě náhle z pekel samoúčelně vynořuje odpudivá pějící slavice Zaňáková, chtělo se mi upřímně vrhnout :) A ještě ten soudruh kandidát na prezidenta tam shůry svým voličům blahosklonně zakýval ... (hele, Strachu, udělej mi produkt placement a tady máš 5 miliónů ... nedivil bych se ...) Polévka až příliš černobílý a trapně jednorozměrný záporák (taková spíš křečovitě nepovedená karikatura) potrestaný navíc bez sebemenšího nápadu a vzrůša ... zlí Mikulášové dtto a celkově zbytečně moc všelijakého násilí a honění všeho druhu (včetně málem oběšení holčičky). Unavený Abrhám a Preiss a spousta dalších "selebrit" tam byli jen do počtu - jen proto aby se tam za každou samoúčelně objevili všichni co má ČR v seznamu, divím se že jim to za to stálo ...Nebeské bytosti se na obláčkovém zeleném pozadí (vytvořeném zjevně na moderním počítači Commodore 64) celou dobu chovají a komunikují jako retardovaní blbečci, včetně Boha v posledním tažení, otravné kravky Marie atd. Anděl v nebi má křídla, ale lopotí se pěšky nahoru po obláčkových schodech ? A když jsme u té holčičky v hlavní roli: nejenže poněkud dost nesympatická, ale zároveň i bez nějakého zvláštního talentu - doporučeno agenturou Kamarád ? A jak už tady někdo trefně poznamenal: Vica (v celém filmu defacto pouze v roli šukacího symbolu) by ji musela mít s Quasimodem, jinak to genově nedávalo nějakou uvěřitelnou souvislost :) Prodejce párků (fuj) moc dobrá partie tedy nebyl .... Celkově dost prvoplánově nedomyšlené, bez nápadu a spíše na laciný $$ a kameňákový efekt než na něco jiného .. ale na české telenovelové publikum to zjevně funguje celkem spolehlivě ... ()

michald99 

všechny recenze uživatele

Jednoduchá, ale roztomilá pohádka se nese ve stylu prvního dílu. Nový příběh a postavy dodávaj dostatečnou variaci pro vytvoření příjemného zážitku, při kterém nějaké ty přehnané dětinskosti odpustim. ||80%|| ()

vera27 

všechny recenze uživatele

Jiří Strach měl prý strach natočit dvojku a proto mu to trvalo dlouhých 11 let. Vyplatilo se počkat si, takovou dvojku by si přál snad každý filmový fanda. Asi si je toho každý vědom, ale co si budem nalhávat duo Dvořák Trojan táhne celý film a neuvřitelně baví svými gagy. Dlouho se mi nestalo, aby mě český film takhle příjemně překvapil a pobavil. Klidně bych šla do kina znovu na tuto skvělou českou pohádku. ()

bararich8 

všechny recenze uživatele

Oproti jedničce to nepřináší mnoho nového, ale pořád je to na české poměry povedená záležitost. Pohádka pro každého. 4* ()

MissSimm 

všechny recenze uživatele

O něco vtipnější než jednička, o něco méně pohádkové než jednička. Spousta povedených biblických vtipů, spousta hvězd (možná až moc, ale kdo by odmítl Strachovi hrát v Andělu Páně :D) . ()

horovska 

všechny recenze uživatele

Bývám k českým filmům vlídná a shovívavá v hodnocení, ale tohle mne tedy opravdu zklamalo. Katastrofální byly některé herecké výkony - především Anna Čtvrtníčková by u mne castingem rozhodně neprošla. Nepochopila jsem, proč tam ometá ještě celá řádka kichtů jako Bohdalová, Horáček, Lucie Bílá - hlavně jsem se modlila k Panně Marii, aby Bílá nezačala zpívat, ale nebyla jsem vyslyšena. Závěr celého veledíla mne vyhnal z kina. To bylo na mne příliš. Pár vydařených dloubanců do náboženských a církevních pilířů bych ocenila, kdyby nebyly poněkud prvoplánové. A obrazově to bylo přeci jen poněkud přehnaně kýčovité. To je tak, když chce být film tím, čím není a tak zapomene, čím by být měl. Tedy bylo by fajn, kdyby byl především filmem a ne reklamou na vánoční pohádku.... ()

hrudka 

všechny recenze uživatele

Anděl Páně 2 posiluje lidské stereotypní představy o biblických příbězích, které prvoplánově vytrhává z kontextu a zesměšňuje jejich význam. ()

DAPDO 

všechny recenze uživatele

Asi jsem od Anděla Páně z roku 2005 neviděl hezčí pohádku, až teď v jeho pokračování. Řekl bych, že dvojka se bude dokonce víc líbit dospělým, než dětem. ()

chrispe 

všechny recenze uživatele

Dvojka se mi líbila dokonce trošku více jak jednička. Ale už mi tam chyběla ta opravdová pohádkovost, spíš bych to přirovnala k rodinnému filmu, nebo k něčemu mezi těmito dvěma žánry. Jediné, co mě fakt prásklo přes oči byl ten propastný rozdíl (vzhledově) mezi matkou a dcerou (asi po tatínkovi ;), zkrátka bych tyto dvě herečky dohromady nedávala, ale to je nepodstatné. Kerekes tam propašovala trochu lascivnosti, podle mě se do pohádek moc nehodí, ale pořád to bylo lepší, jak v Dešťové víle. Jinak ale proti ní vážně nic nemám :D Zimní pohádky jsou prostě super. ()

Ozzy2 

všechny recenze uživatele

Moje zklamání nezná mezí..co to je?Jen snůška rádoby vtipnejch keců. bez děje,..ne, to se nepovedlo.jednička byla super a u toho mělo zůstat.Češi dvojky nikdy neuměli a a ani tentokrát se to nepovedlo.Edit:Musím se tvůrcům omluvit.Po shlédnutí Kouzelníka Žita jsem se podíval na AP2 podruhé a byl to balzám na duši.Jestli si něco zaslouží 5 hvězd, jsou to oba díly Anděl Páně.Jen jsem nepochopil, za co byl Polívka potrestán.Schopný podnikatel, který byl přísný, chtěl po zaměstnankyních dodržování pracovní doby a kvalitně odvedenou práci a za to skončil v pekle? ()

Kingjiri 

všechny recenze uživatele

Po nepříliš přesvědčivý jedničce jsem bez větších očekávání pustil pokračování a nestačil se v dobrym slova smyslu divit. Hlášek nebo gagů je mnohem víc (dobrej nápad s obdobim Mikuláše), větší rozpočet je vidět na vizuálu (televizní look je minulostí) i výpravě (zasněženej Českej Krumlov skvělá lokace, pak se Vánoční atmoška dělá jedna radost) a hlavně to tentokrát šlo i bez princů a s menší porcí pohádkovejch klišé. Prostě pohodová pohádková komedie pro všechny kategorie diváků s nabouchanym, ale zároveň sympatickym castingem (lump Bolka Polívky byl naprosto boží a zasloužil by mnohem víc prostoru). Strachova trefa do černýho, ze který cejtim novou Vánoční klasiku. ()

tranquill 

všechny recenze uživatele

"A teď tě pošlu na pravdu Boží!... Kéž by..." Klasické pohádkové postavy, hvězdní a sympatičtí představitelé (snad všechny současné české herecké ikony :-), vtip, filmová výprava, kvalitní songy... Téhle pohádce vlastně nic nechybí. Díky, Jirko! "Sázka je sázka, chi, chi, chi!" ()

anitae 

všechny recenze uživatele

Dvojka se mi líbila urcitě víc než jednička. Uriáš s Petronolem a roztomilým Mikulášem - Anna Čtvrtníčková spolu s partou zlodějíčků působí tak pěkně předvánočně a úsměvně. Po nepovedených loňských vánočních pohádkách hodnotím 4* ()

Torgal 

všechny recenze uživatele

Ako sa dalo čakať, toto pokračovanie smrdiace komerčným kalkulom (stačí sa pozrieť na množstvo cameí tunajších "hviezd") je úplne zbytočné a vzniklo len kvôli nesmiernej popularite prvého dielu. Dej tentokrát nestojí za reč - honba za jablkom neponúka žiadne morálne poučenie a slúži len ako krovie k blbnutiu Petronela s Uriášom. To je vďaka ich spoločnej chémii stále dostatočne zábavné, ale žiadna klasika sa tentokrát nerysuje. 6+/10 ()

Související novinky

Kazmův film zboural návštěvnost českých kin

Kazmův film zboural návštěvnost českých kin

21.08.2023

Snímek českého moderátora, baviče a influencera Kamila Bartošky alias Kazmy ONEMANSHOW: The Movie se stal nejúspěšnějším českým filmem v divácké návštěvnosti během premiérového víkendu při uvedení do… (více)

Zemřel Josef Abrhám

Zemřel Josef Abrhám

17.05.2022

České nebe se rozrostlo o další velkou hvězdu, ve věku dvaaosmdesáti let totiž zemřela jedna z nejvýraznějších postav naší kinematografie, Josef Abrhám. Oblíbený herec se poslední dobou bohužel… (více)

Na Anděla Páně 2 už přišel milion diváků

Na Anděla Páně 2 už přišel milion diváků

12.01.2017

Na prvního Anděla Páně vyrazilo do kin 188 138 diváků, takže Jiří Strach rozhodně nečekal, že jeho pokračování rychle zaútočí na milion. Právě tahle cifra ale padla v šestém týdnu promítání, čímž se… (více)

10 nej filmů roku 2016 dle ČSFD.cz

10 nej filmů roku 2016 dle ČSFD.cz

30.12.2016

Ani novým Star Wars se nepodařilo sesadit z trůnu nejúspěšnějších filmů roku 2016 v českých kinech pohádku Anděl Páně 2 Jiřího Stracha. Těší nás, že tento post drží český film, který si u nás vede v… (více)

Reklama

Reklama