Reklama

Reklama

Neuvěřitelná

(seriál)
  • USA Unbelievable
Trailer
USA, 2019, 6 h 29 min (Minutáž: 44–59 min)

Tvůrci:

Susannah Grant

Hudba:

Will Bates

Hrají:

Toni Collette, Merritt Wever, Kaitlyn Dever, Vanessa Bell Calloway, Dale Dickey, John Hartmann, Austin Hébert, Liza Lapira, Kai Lennox, Danielle Macdonald (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(8)

Jedna mladá žena obviněna ze lži o znásilnění a dvě detektivky vyšetřují sérii děsivě podobných útoků. Podle skutečných událostí. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (141)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Seriál by mohol fungovať skôr ako nejaký dobrý film. Tých 8 častí sa fakt dosť vlečie. Atmosféra navodená dobre, ale inak je tam dosť aj hluchých miest, niekedy kecov o ničom. Mne sa zdá, že prvé 4 časti boli lepšie než tie posledné, ktoré to mali celé vygradovať. A hoci som sa pri Unbelievable extra nebavil, u komentárov sa pobavím vždy. Napríklad: "Dá se na to koukat třeba u žehlení". Po tejto skvelej rade som si istý, že v československých domácnostiach budú prevládať rozhovory podobného typu: "Zlatko, idem žehliť! Pusť tam niečo o znásilnení, nech mi to ide od ruky!" ()

marhoul 

všechny recenze uživatele

Když jsem včera zvečera vlítla na to, co tady někdo rozumný pochválil, co šlo jen s největším sebezapřením vypnout, netušila jsem, že seriál vychází z reálných událostí, ze skutečných postav vyšetřovatelek, z Pullitzerem oceněného novinového článku... Precizně natočená ženská záležitost, která mě osobně oslovila mnohem více, než podivně udřístané True Detective a jiné podobné. Síla! Chytlo mě to teda fest. Ano, má to svoje minimuchy, ty nesednou zejména takovému, kdo nemá v oblibě myslící, šarmantní, šikovné ženy, které kromě bystrosti disponují i značnou dávkou tolik důležité empatie, znalostí chyb v policejním systému a rafinovanou schopností vyšetřovat tak, aby se to žádného přiblbého, namachrovaného, často násilnického policejního macha příliš nedotklo. No výborné! Tonka to je moje holka, přesně moje krevní skupina, v kombinaci s úžasnou Merritt Wever vytvořily tak sympatickou dvojici, že bych se velmi přimlouvala, aby si ty dvě, i celý jejich tým včetně stážisty, zahráli i v dalších namakaných krimoškách. Co se týče americké Křenkové, takhle má hrát Křenková! Dějová linie, kterou Kaithlyn hrála byla děsná. Člověk by ji vzal do náruče a staral se o ni, klidně roky. Ostatně všechny dámy, které znázornily oběti násilníka, neměly chybu. Hajzl jeden. ()

Reklama

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

I know I´m supposed to say, if I had it to do over, I wouldn´t lie. But the truth is... I would lie earlier. And better. True crime o tom, jak systém nefunguje (což má nemalé dopady na konkrétní osudy), a to až do chvíle, kdy opožděně přeci jen zafunguje (což má nemalé dopady na konkrétní osudy). Největší výtka seriálu směřuje k tomu, že po soustředěné a znepokojivé úvodní epizodě, se rozkročí do dvou časových rovin o dvou různých žánrech. Zatímco jedna linie (o vyrovnávání se) pokračuje po původní linii, kde jedno nešťastné rozhodnutí spustí spirálu dalších, tak druhá linie je až příliš standardní procedurálka, která těží především z výkonu Weverové a její proti typu jdoucí empatické policistce. Jenomže první linie nemá potřebný prostor a vynechává nejzajímavější pasáž oněch tří let. Ta druhá díky standardnímu průběhu a zkratce zase působí... Obyčejně a rovněž vynechává nejzajímavější pasáž; a minimálně navíc i dovětek "jak to sakra bylo s tím harddiskem". ()

silentname 

všechny recenze uživatele

"Unbelievable" budem hodnotiť asi ako jeden z najzaujímavejších a najlepších krimi seriálov za posledné roky. Nemáme tu žiadnych superpolicajtov, nemáme tu vyšetrovacie metódy so zariadením, ktoré je podľa mňa maximálny nadštandard, ani nedokážu zbierať stopy zo zrniečok piesku a podobne. Naopak mám pocit, že celé vyšetrovanie pôsobí veľmi vierohodne, inteligentne a dobre spracované. Okrem toho musím povedať, že je skvelé sledovať našu dvojku Grace a Karen, pretože pôsobia zohrato, úprimne a vedia sa dobre v prípade posúvať. A v tomto prípade aj malé kroky vpred sú dobré. Pretože náš zloduch je skutočne veľmi veľký profesionál, vie čo robí a je tak precízny, že nikomu najprv ani nenapadne, že tu majú sériového násilníka. A okrem toho tu ešte máme druhú dejovú líniu, ktorá sa sústredí na prvú násilníkovú obeť - Marie Adlerovú. A musím povedať, že som voči nej pociťoval veľkú dávku nespravodlivosti, ľútosti, no na konci seriálu aj skutočného zadosťučinenia. Všetko čo sa odohrá v posledných dvoch dieloch je podľa mňa super. Či už záverečný telefonát, alebo posledný výsluch vo výsluchovej miestnosti. Nebudem o tom hovoriť viac, aby som nedával spoilery, no ide o veľmi silné momentky. Ako celok toto môžem len odporúčať. Skvelý príbeh s dobrými postavami a veľmi zamotaným prípadom, ktorému nemám problém uveriť. A niekedy je hľadanie páchateľa ako skladanie puzzle. Už ostáva len ten najdôležitejší kúsok, ktorý potrebujete uložiť na miesto, no stále vám chýba. A je ťažké ho nájsť. Hodnotenie: A ()

TheSpearCZ 

všechny recenze uživatele

Hlavním problémem tohoto seriálu je fakt, že si tady do předposledního dílu člověk nemá šanci vybudovat pořádný vztah k jakékoliv postavě, protože jsou všichni jednoduše nesnesitelní. Do pátého dílu se jedná o průměrnou drama kriminálku, která naštěstí spěje k záživnému finále, které má něco do sebe a je tedy o úroveň výše. Jinak je samozřejmě strašné, že se něco takového opravdu stalo. /75%/ ()

Galerie (62)

Zajímavosti (3)

  • Pachatel sériových znásilnění Marc Patrick O'Leary (v seriálu pod jménem Chris McCarthy) byl za své činy odsouzen ve státech Colorado a Washington celkem ke 396 letům vězení. (Caminzind)
  • Seriál je adaptací článku „An Unbelievable Story of Rape“ od Kena Armstronga a T. Christiana Millera, kteří za něj obdrželi Pullitzerovu cenu. (Caminzind)

Související novinky

Watchmeni vedou Emmy nominace

Watchmeni vedou Emmy nominace

28.07.2020

Televizní akademie oznámila své nominace pro 72. ročník cen Emmy. Ty se každoročně udílejí nejlepším seriálům, minisériím, televizním filmům a zábavním pořadům, přičemž jejich výběr probíhá na… (více)

Reklama

Reklama