Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Schopnost utíkat nejrychleji ze všech na světě (na jakémkoliv světě, v němž se právě vyskytuje) by ježek Sonic bez mrknutí oka vyměnil za opravdového kamaráda. Ze svého lesního útočiště sice chodí navštěvovat dobráckého maloměstského šerifa Toma (James Marsden), ale ten se tak úplně nepočítá, protože si Sonica při jeho rychlosti ještě nestačil všimnout. A Sonic se snaží nezanechávat stopy své přítomnosti, protože ví, že by pak po něm šli. Kdo? Všichni! Jenže i ten nejopatrnější ježek může udělat malou chybu, kterou bylo v jeho případě dočasné vypnutí elektřiny v polovině Ameriky. Bezradná a znepokojená vláda na odhalení příčin kolosálního výpadku najme toho vůbec nejschopnějšího génia, lehounce šíleného Doktora Robotnika (Jim Carrey). A ten velmi brzy zavětří Sonicovu stopu. A Sonic rázem zjistí, že ani nejrychlejší nohy nemusí k úspěšnému útěku stačit, zvlášť když ztratil magické kroužky, které mu umožňovaly rychle cestovat mezi různými světy. Jediný, kdo zná jejich aktuální polohu, je jeho „kámoš“, šerif Tom, a ten se do záchrany mimozemského ježka před neúnavným a vynalézavým Doktorem Robotnikem zrovna nežene. Pak si však jako správný ochránce zákona uvědomí, že slabší je třeba bránit, a začnou se dít věci… (Cinemart)

(více)

Videa (7)

Trailer 14

Recenze (412)

honajz2 

všechny recenze uživatele

U tohohle filmu hlavně nesmíte myslet, protože tady nic pořádně nedává smysl, ani ve svém vlastním vybudovaném světě. Sonic je vždycky úplně jinak rychlý, chvíli je rychlejší než rychlost zvuku, chvíli nedokáže zdrhnout letadlu a běhá strašně pomalu. Těch nelogičností je tam víc, ale asi nemá smysl je tady víc řešit. Každopádně, normálně bych se na ten film fakt nepodíval, ale po Detektivovi Pikachu (který se mi překvapivě líbil) jsem tak nějak měl pocit, že by tohle minimálně za pokus stálo. No, stálo, ale moc se mi to nelíbilo. Je znát, že to celé cílí strašně na děcka, což dokazuje už jenom občas flossující Sonic (což byly dost cringe scény), ale i velké množství humoru pro děcka. Pro starší tu jsou milionkrát viděné popkulturní odkazy, které mě ale stejně nepobavily. Z příběhu se podle mě dalo vytřískat mnohem víc, ale tak aspoň to trvalo jenom hodinu a půl, ne přes dvě hodiny. Ještě zmíním, že toho Sonica nakonec zanimovali dobře, to musím uznat. A dokonce se jim povedlo z něj udělat aspoň trochu sympatickou postavu, protože v traileru mi lezl na nervy. Celkově to ale je film na jedno zhlédnutí, co ve vás (nebo aspoň ve mě ne) nezanechá žádný hlubší dojem. Lepší 2* ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

No ano, i já jsem rád, že Sonic nakonec vypadá, jak vypadá, a ne, jak vypadat měl, nicméně hlavní trumf filmu není modrý digitální ježek, nýbrž zcela nedigitální a zcela boží Jim Carrey. Zbytek Sonica rozhodně nikoho neurazí (snad kdybych neviděl X-Men: Budoucí minulost, ta scéna v baru by mě nadchla a nepřipadala by mi vykradená), ale není ani ničím výjimečný. Zato Jim Carrey je. ()

Reklama

mzss1 

všechny recenze uživatele

(50%) Ježek SONIC není určitě ten typ filmu, který já vyhledávám, ale tak byl jsem ukecán kolegou z práce, abych se na to podíval, tak jsem to riskl. Ve výsledku jsem z toho tak indisponován nebyl, jak jsem s hrůzou předvídal. Já totiž nemám rád animované filmy, seriály atd (vyjma Toma a Jerryho, což je u mě stále nostalgická srdcovka z dětství :D ). Zde je to ale naštěstí provedeno tak, že animovaný Ježek Sonic je zde jedinou animovanou postavičkou, která se ocitla ve světě lidí, takže aspoň tak. Celkově musím říci, že jsem to čekal horší, první cca půle filmu je docela svižná, nenudí, ježek je chvílemi docela vtipný a má zdařilé hlášky, stejně tak mě bavil herec James Marsden. Zato Jim Carrey? Kdysi jsem hltal jeho filmy Zvířecí detektiv atd – jenže to bylo v dětských letech, nyní už mě ten chlap moc nebere a ani zde mě nijak nepřesvědčil. Neříkám, že byl vyloženě trapný, ale v poslední třetině filmu jsem se ho snažil už ignorovat. Právě jak se dere snímek ke konci, tak už mě to vůbec nebavilo. O Sonica se už vůbec nebojíme, vše přežije atd atd atd. Efekty jsou samozřejmě digitální, ale nedívá se na ně špatně. Celkově se z toho dalo vyždímat ještě víc. Potenciál tu určitě ještě byl …. Ale i tak, čekal jsem absolutní blbost a nakonec mi z toho vyšel přijatelný průměr na jedno zabité odpoledne, díky omezeným vycházkám zpíčeného koronaviru. ()

UhLee 

všechny recenze uživatele

(7/10). Parádně nahláškovaná rodinná zábava, která ví na jakou cílovou skupinu diváků cílí a na nic si nehraje.. Tohle si mi na něm hrozně líbí.. Postavy jsou sympatické, Sonicův design je super.. Kombinace roztomilosti a energie tomu filmu fakt svědčí.. Krásně nám to uzavírá zlatým kroužkem mistr grimasů a úžasný doktor Robotnik - Jim Carrey, který předvádí inteligentní krasojízdu. ()

oLí 

všechny recenze uživatele

Ježek Sonic je sympaťák, to se musí předem vědět a tvůrci si na tom museli dát záležet, když už to teda je film o Ježkovi Sonicovi. Co bych k tomu řekl jako třicátník v sále téměř plném dětí ? Že jsem se skvěle bavil. Ani pochyb ke třem hvězdám. Na to, že to celé táhla vlastně smyšlená postava to bylo fakt dobrý a Ježek byl fajn. Hrál jsem v půlce devadesátek segu a Sonic byl jedním z top toho, co si z té konzole pamatuji. Když k této dobře namíchané směsi přidáte ještě Jima Carreyho, který je Bohem generaci otců dítek, které na to vezmete, vyjde Vám prostě zábava, které za ty prachy nelitujete ( nebyl jsem s dětmi:D ). Jim Carrey byl naprosto skvělej, moc rád jsem ho takhle viděl. Kdo ho trošku sleduje, tak ocení stejně. 7.5/10 jak prd. ()

Galerie (57)

Zajímavosti (22)

  • Sonic několikrát osloví Dr. Robotnika (Jim Carrey) jako Eggmana. V Japonsku byl Robotnik vždy známý jako Dr. Eggman. (vojacekr)

Související novinky

Nový Sonic drtí všechny rekordy

Nový Sonic drtí všechny rekordy

11.04.2022

Kdo by to ještě před pár lety řekl, že tím prvním filmem podle videohry, který prolomí ono proslulé prokletí nepovedených, a především neúspěšných herních adaptací na stříbrném plátně, bude až Ježek… (více)

Nový Star Trek, Tiché místo i Sonic

Nový Star Trek, Tiché místo i Sonic

16.02.2022

Studio Paramount v rámci prezentace pro investory oznámilo kupu novinek, a jelikož je toho opravdu hodně, asi se do toho rovnou pustíme. Tou největší zprávou je čtvrtý Star Trek. Nové pokračování… (více)

Dočkáme se třetího Ace Ventury?

Dočkáme se třetího Ace Ventury?

21.03.2021

Žádná jiná role neproslavila Jima Carreyho víc než prakticky jedna z jeho prvních. V roli Ace Ventury, prapodivného zvířecího detektiva s bizarními metodami, divákům vůbec poprvé na velkém plátně… (více)

Růžový panter se vrátí

Růžový panter se vrátí

21.11.2020

Režisér Jeff Fowler, jehož Ježek Sonic byl jedním z nemnoha filmů, které jsme v letošním roce mohli ještě vidět v kinech, a Chris Bremner, scenárista úspěšného letošního akčňáku Mizerové navždy,… (více)

Reklama

Reklama