Reklama

Reklama

Velká filmová loupež

  • Slovensko Velká filmová loupež (více)
Československo, 1986, 77 min

Scénář:

Oldřich Lipský

Kamera:

Emil Sirotek

Hrají:

Oldřich Kaiser, Jiří Lábus, Jaroslav Moučka, Jiří Němeček, Karel Heřmánek, Ladislav Gerendáš, Zdeněk Srstka, Dagmar Havlová, Vladimír Hrabánek, Otakar Vávra (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Protagonisty jsou komici Oldřich Kaiser a Jiří Lábus, kteří mají na výstavě převzít cenu japonské televize. Současně se pětice gangsterů chce zmocnit převratného vynálezu profesora Suzukiho – superholografu, jímž je možné vyjmout kohokoliv z televizní obrazovky a přenést do reality, a také naopak. (Filmbox)

Recenze (150)

topi 

všechny recenze uživatele

Velká filmová loupež je mega parodie na stovku českých filmů, ty všemožné narážky se skoro nedají stíhat šifrovat, je to opravdu záplava vtípků v propojení se samotnými herci, kteří se v těch parodovaných filmech objevili. Na scénáři se podíleli i Jiří Lábus s Oldřichem Kaiserem a je to sakra vidět! Fakt jako masakr! Milovník československé kinematografie musí jásat! Je to sice šílená bláznivina, vyloženě pravá crazy komedie, na to jsme ale u Oldřicha Lipského již zvyklí. Bohužel během natáčení zemřel a film dotočil Zdeněk Podskalský. Ve snímku se objevuje snad všechna plejáda hereckých es, které v osmdesátých letech filmovali. Nepamatuju se, že bych tolik herců viděl pohromadě v jednom filmu. Jak by to vypadalo asi v roce 2023? Nechtěl bych to vidět. Od malička se u této čertoviny výsostně bavím a také z úcty ke geniálnímu Oldřichu Lipskému hodnotím plným počtem. "Hledali vás tady strašně oškliví lidi." "Jak vypadali?" "Jako gorily." "Tak to byli příbuzní z Klatov." :D :D :D ()

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Velká filmová loupež sa mi zdá byť podobnou veselou "taškařicí" ako mnohé iné staré české komédie, ktoré tu majú červené hodnotenia - nechápem prečo tento film je taký zaznávaný. Iste, konzistentná humorná línia s hláškami je často nahrádzaná situačnými gagmi, ale stále na tom nevidím nič zlé. No a nespočetné popkultúrne odkazy na súdobú československú kinematografiu sú extrémne milé :-) ()

Reklama

brzozin 

všechny recenze uživatele

Je asi osudem velkých režisérů, že na závěr své fenomenální tvorby zplodí perfidní krákorovinu 4. cenově. Stalo se to Vorlíčkovi a nevyhnulo se to ani Lipskému. Při sledování jeho posledního filmu mi bylo strašně hanba. Připadalo mi to spíše jako série chaoticky zahraných a šlendriánsky sestříhaných reklamních scének propagujících tehdejší hvězdy filmové a televizní zábavy. Tu jednu hvězdičku dávám za to, že jsem se tomu kdysi v deseti letech smál. Nikdo, kdo dosáhla adolescentního věku se tomu ale smát nemůže. ()

MP17 

všechny recenze uživatele

Jako malému se mi to hodně líbilo. Jako dospělý jsem to neviděl, možná pak mé hodnocení přehodnotím. EDIT: Tak jsem to viděl možná po 15ti letech a opravdu dojmy tak silné nejsou. Je to prostě takový tribut tuzemskému filmu. Ale hodnocení nechám - coby malé dítě to pro mě byl opravdu dokonalý film, takže z nostalgie... ()

Gaudy 

všechny recenze uživatele

Tento film je nemastný a neslaný. Hrozný nezajímavý křečovitý děj. Je jedině dobrý na demonstraci a reklamu 40-ti let znárodnění české kinematografie. Jediné co dělá tomuto filmu hvězdičky je herecké obsazení, kam se museli vejít všichni herci aktivně pracující v Barrandově. Je to hořký hrozen v trsu české kinematografie. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (24)

  • Poslední film režiséra Oldřicha Lipského. (M.B)

Reklama

Reklama