Reklama

Reklama

Godzilla: Kessen kidó zóšoku toši

  • Japonsko GODZILLA 決戦機動増殖都市 (více)
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Lidstvo se navrátilo na Zemi, aby si zpět přivlastnilo nadvládu nad svou domovskou planetou! Dvacet let plánovali lidé, vedení Haruem Nakajimou, v hlubinách vesmíru strategii, kterak znovu opanovat Zemi a vytrhnout ji z nadvlády toho, jemuž při prvním střetu byli nuceni ustoupit – Godzillovi, nejmocnějšímu z monster. Za podpory dvou mimozemských národů, Exifů a Bilusaludů, se jim po těžké bitvě podařilo vybojovat masivními ztrátami vykoupené vítězství… dokud se neukázalo, že jimi přemožený Godzilla je jen jeden z potomků toho původního, který stále dominuje Zemi, na které již mezitím uplynulo přes 20 000 let. Nesmírně obrovský a mocný „Godzilla Earth“ je stále naživu a Haruo jeho útok přežije jen proto, že jej zachrání dívka Miana z domorodého kmene humanoidních bytostí, které jsou pravděpodobně potomky lidí. Tento kmen, který si říká Houtua, uctívá prastaré božstvo, které ale bylo Godzillou zničeno, a nyní jeho odkaz přežívá pouze v podobě dvou obřích vajec. Zatímco Haruo je přesvědčen, že vejce jsou poslední nadějí lidstva v boji s Godzillou, velitel Bilusaludských mimozemšťanů zjišťuje, že zbraně Houtuů jsou vyrobeny ze zvláštního nanokovu, který byl vyvinut v 21.století coby ultimátní zbraň proti Godzillovi. Bylo by snad po těch letech stále možné tuto superzbraň, známou jako Mechagodzilla, a ležící ukrytou hluboko pod horou Fudži, aktivovat? (Israha)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (18)

Raijin 

všechny recenze uživatele

Viac či menej film rovnako podaný ako jednička. Tu však chýbalo fázovanie a výraznejší dej. Mal som počas filmu pocit, že iba sledujem nejaký dokument, či vlog. Chýbala zápletka, zlé rozloženie príbehových stagov a nezvládnuté finále. Ani ten svet, ktorý mal tento film asi viac predstaviť, nebol nikterak očarujúci. Vo výsledku mám pocit, že trilógia by sa bez tohto dielu obišla a na nič nemá tento film dopad. Ale aj tak ma film držal celú dobu v napätí, pretože som si myslel, že príde nejaký zvrat a stále som sa snažil odhadnuť kedy a v čom. A hoci sa nedostavil, film som si celkom užil. Keď to ale budete pozerať po tomto komentáru, tak si ho predpokladám už neužijete. Na šťastie polygon pictures animáciu zvládlo a podkresovo to tiež znelo dobre. Bola cítiť váha Godzily a aj zmýšlanie postáv. Z nepochopitelných dôvodov to tie tri hviezdy odo mňa má. ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Godzillácký svět utržený ze řetězu a evolvovaný do všech stran. Jasně, to CGI je hnus a scénář píšou makakové na kokainu, ale pro fanoušky Godzilláckých filmů nejde o nic na co by nebyli zvyklí. Druhá část trilogie už se nedrží zkrátka a krom dávky nových nápadů do G-universa navíc naznačuje, že se ve finále pravděpodobně dočkáme ultimátního souboje božstev.. Jakože sorry, ale tenhle brak mě začíná fakt namotávat.. a jestli nakonec dojde na vše co bylo naznačeno, tak to bude Velké! ()

Reklama

Israha 

všechny recenze uživatele

Naprosto ukázkový případ "syndromu druhého dílu trilogie". Jinými slovy - na konci filmu jsme tam, kde jsme byli na začátku, pouze s trochu rozšířenými vědomostmi o světě okolo a trochu protříděným ansámblem postav. Což by ale samo o sobě nemusel být až takový nedostatek, pokud by nedůležitost dění byla vyvážena zábavností...nicméně to se převážně taky neděje. První polovina stopáže byla i pro mě, skalního fanouška všeho, co souvisí s Godzillou, na hranici udržení pozornosti a nebýt zvědavosti, co se bude dít dál, a geekovského nimrání se v detailech (nakonec celkem slušně promakaného) světa, asi bych to vypnul. Nedovedu si představit, jak to potom musí vnímat divák, který o japonských kaiju nemá hlubší přehled a je tím pádem celou dobu topen v nejasných a nekonkrétních konverzacích, které mnohé naznačí, ale nic pořádně neobjasní. Druhá část, někdy od doby, kdy se začne vysvětlovat záhada Mechagodzilla City, a dojde i na nějakou tu akci a konflikty, už je podstatně zábavnější a místy správně apokalyptická, nicméně nepěkná animace a především HODNĚ zanedbaný rozvoj charakterů nadšení zase trochu mírní. A pak to skončí, tentokrát už se ani nedočkáme cliffhangeru a víceméně jediné, co navnadí na třetí a finální díl, jsou opatrné teasery na to, že se za Godzillou přijdou podívat i další staří monstrózní známí (což ale zase divák bez trochu podrobnějším přehledu v mytologii Godzilly hůře pochytí). No zkrátka a dobře - jednička horko těžko obstála jako samostatný film, ale v rámci úvodu do trilogie splnila účel; tohle samostatně OPĚT nefunguje, a krom několika drobností ani nijak nepomáhá rozvoji celkového příběhu. Objektivně tak na dvě hvězdy a to ještě sotva, tu třetí si přidají kaiju fans, kteří si ty četné chvíle nudy mohou zpříjemnit přehrabováním se v narážkách, náznacích a variacích na klasická témata a charaktery, které mají rádi. Ale film to dobrý není, peklužel...což mrzí dvojnásob, když se znovu vrátíme ke konstatování,že tento nový, klasicky a zároveň svěže pojatý svět Godzilly je detailně vyladěný a možnosti na jeho zužitkování je celá řada. ()

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Druhý díl je horší ještě než první. Minimálně hodinu zde máme debatní kroužek a zhruba 30 minut akce, která je, ale proti prvnímu dílu podstatně slabší. Zachraňuje to jen potitulková scéna a ti supi (mimochodem kde zmizel ten 3 nebylo řečeno, že by ho godzila zničila?) 40 procent od posledního dílu už nic nečekám radši i když potenciál tam vidím velký. ()

Sygauras 

všechny recenze uživatele

Do prkýnka, to u toho nemohl někdo napsat že to nemá konec a že bude další díl ? Já jsem na to hleděla v naději že se dopátrám rozuzlení z předchozího filmu. U neustálého blábolení o Machagodzilla city a nanokovu, jsem sice dost trpěla, ale animace je zase slušná a docela to ubíhalo. Závěr mě vyloženě nasral. Fakt jako. A ty 2 indiánky asi budou mít v dalším díle nějakou větší roli - soudím podle toho že se ke konci přišli podívat jak to tam dávají dokupy. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (1)

  • Po závěrečných titulcích následuje ještě jedna scéna. (griph)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno