Reklama

Reklama

Zlo s lidskou tváří

  • USA Extremely Wicked, Shockingly Evil and Vile (více)
Trailer 2

Příběh jednoho z nejznámějších a nejmilovanějších sériových vrahů historie, Teda Bundyho. Překvapivým vypravěčem strhujícího filmu je Bundyho přítelkyně, která s ním v době vražd žila pod jednou střechou a o jeho hrůzyplné činnosti neměla ani potuchy. Až postupně zjišťuje, že muž, s nímž vedla láskyplný rodinný život, je jedním z nejhledanějších a největších monster Ameriky. (Bontonfilm)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (342)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Světlá stránka psychopatického sériového vraha. Berlinger po řemeslné stránce nepřichází s ničím světoborným, ale ten zvolený úhel pohledu má něco do sebe. Publikum odjakživa přitahují monstra a ne jejich oběti či lovci. Manipulace podpořená osobním kouzlem dokáže divy a zlomit její moc vždycky vyžaduje osobní odvahu a sílu čelit pravdě.. Efron se stejně jako Radcliffe úporně snaží vymanit ze škatulky, ale jde to ztuha. Při pohledu na jeho vždy vyrýsované tělo mě napadá, co to zkusit přes ledničku jak Haley Joel Osment..? ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem krev, utrpení obětí a vysvětlení motivace Bundyho činů, řekněme něco ve stylu filmu Monster (z něhož zde mimochodem zazní píseň Crimson and Clover od Tommy James & The Shondells). Místo toho jsem dostal unylou životopisnou nudu (jak je u tohoto žánru obvyklé, proto se mu snažím jinak vyhýbat), která je zoufale nedramatická a téměř až skandálně prostá všech vražd, vyjma jedné jediné v závěru - nebýt jí, zasloužil by ten film skutečně hodnocení odpad, neboť hlavní postavu v podstatě líčí jako sympatického chlapíka, na kterého letěly ženské a u kterého vlastně není celou dobu jisté, zda to udělal nebo ne - morálně problematický je dle mě ten film v každém případě, protože mám obecně alergii na to, když se točí filmy o podobných grázlech, zatímco jejich oběti nikoho nezajímají. Neuspokojivé mi přijde i tvrzení, že film je vyprávěn z pohledu Bundyho partnerky - podle mě to prostě není pravda, protože tam je hromada scén, v nichž se Liz vůbec nevyskytuje, tudíž by o dění v nich nemohla vědět. Vlastně kdybych si to tady nepřečetl, vůbec bych nepoznal, že to má být vyprávěno z Liziny perspektivy. Pokud jde o Efrona, podle mě prostě neumí hrát, koukat na něj tedy bylo dost utrpení (umocněné navíc odporem, který jsem cítil k postavě Bundyho jako takového). Naopak Lily Collins se mi líbila moc a považuji ji za dobrou herečku a velice atraktivní ženu. U Malkoviche mi pro změnu přijde, že poslední dobou hraje v čím dál horších kravinách. Celkově mi ten film přišel výrazně delší, než skutečně je, vadil mi styl, jakým je to vyprávěno, má to dost hrozný soundtrack, a vlastně mě nenapadá důvod, proč to chtít vidět, protože krvelačný divák zde jen hořce zapláče, a ty skoro 2 hodiny lze jistě strávit lepším způsobem. ()

Reklama

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Tenhle film mě lákal tématem, kterým je Ted Bundy ale zároveň mě odrazoval obsazením hlavní role jelikož Zaca Efrona bytostně nesnáším. Kupodivu se ale role Teda Bundyho ujal celkem obstojně. Dokázal mi že hrát umí. Navíc i reálná podoba se skutečným Tedem Bundym je asi nejvěrohdnější ze všech filmů co jsem zatím o Bundym viděl. I tak ale nikdy nebude Zac Efron hercem jehož filmy bych záměrně vyhledával. Větším přešlapem v obsazení pro mě byla účast Jima Parsonse, kterýho prostě po Teorii velkýho třesku nemůžu brát vážně. Pořád jsem čekal kdy přijde jeho BAZINGA. Stejně tak tomu bylo u hororu Přeludy(Visions) z roku 2015 ve kterým se mihnul asi jen 3 minuty. Ani na Haley Joel Osmenta už se nedívá tak dobře jako v Šestým smyslu, Pošli to dál nebo v A. I. Umělá inteligence. Film prezentuje Teda Bundyho jinak než ostatní snímky co o něm byly natočeny. A to z pohledu jeho přítelkyně. A za mě je to určitě nejlepší film co jsem o něm viděl. Což nemění nic na mým názoru že by to šlo ještě daleko líp. Osobně bych si přál film kterej by se víc ponořil do mysli samotnýho Bundyho, nebál se ukázat trošku toho explicitního násilí ale zároveň tak aby to nebylo samoúčelný. Za mě to jsou hodně silný 3 hvězdy. ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Já mám celkem nakoukaný různý dokumenty o sériových vrazích, takže film pro mě nic moc novýho nepřines. Pokud vám jméno Ted Bundy nic neřiká, tak vás to asi bude bavit víc než mě, ale v podstatě si můžete přečíst článek někde na wikipedii a dá vám to asi tak stejně. Filmu by pomohlo, kdyby nám tam třeba nějakou tu vraždu ukázali. Nebo nám tam aspoň ukázali nějakou tu práci detektivů. Jenže divák většinu filmu vidí jenom to, jak Ted Bundy žije s partnerkou v papundeklovym domě a jak se vzorně stará o dítě. A to je celkem nuda. V závěru se aspoň děj přesune do soudní síně, kde to trochu nabere na obrátkách. A navíc mě potěšil v roli soudce John Malkovich. Ale určitě se dal o jednom z nejznámějších sériových vrahů natočit mnohem lepší a zajímavější film. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Všetci si myslia, že vrahovia sú upíri, ktorí vyliezajú v noci, ale nič nie je ďalej od pravdy. Vyzerajú ako úplne normálni ľudia. Každý z vás sa kedykoľvek môže stať vrahom.“ Dosť zvláštny, ale nakoniec musím priznať, že nie úplne márny zámer poňať jedného z najbeštiálnejších sériových vrahov v dejinách ľudstva ako v podstate ukecaného a príjemného sympaťáka. Zac Efron (ktorý to aj produkoval), sa v úlohe dokonale našiel a nemá chybu. Rovnako ma potešili mnohí známi herci vo vedľajších úlohách, pričom sa mi páčili aj tí, ktorých obecne nejako extra nemusím (John Malkovich, Jim Parsons, Haley Joel Osment). Retro atmosféra potešila, ale paradoxne je vizuálne až tak dobre spracovaná, až mi samotný film pripadal dosť lacný a nevzhľadný. Oceňujem absurdnosti, na ktorých je najlepšie, že fakt vznikli podľa skutočných udalostí (skok z okna, žiadosť o ruku). ()

Galerie (72)

Zajímavosti (15)

  • Ted Bundy byl sériový vrah, násilník a nekrofil a za své činy byl 24. 1. 1989 ve věznici na Floridě popraven v elektrickém křesle. Dokonce byl spuštěn ohňostroj po jeho smrti. (ARI50)
  • Na začátku filmu zazní krátký úryvek písně „Crimson and Clover“ z roku 1968 v podání skupiny Tommy James and the Shondells. Píseň má mnoho cover verzí – nejznámější a nejpopulárnější z nich je cover Joan Jett and the Blackhearts, který se objevil na jejich debutovém LP „I Love Rock 'n Roll“ z roku 1981. (noelcoward73)

Reklama

Reklama