Reklama

Reklama

Zlo s lidskou tváří

  • USA Extremely Wicked, Shockingly Evil and Vile (více)
Trailer 1

Příběh jednoho z nejznámějších a nejmilovanějších sériových vrahů historie, Teda Bundyho. Překvapivým vypravěčem strhujícího filmu je Bundyho přítelkyně, která s ním v době vražd žila pod jednou střechou a o jeho hrůzyplné činnosti neměla ani potuchy. Až postupně zjišťuje, že muž, s nímž vedla láskyplný rodinný život, je jedním z nejhledanějších a největších monster Ameriky. (Bontonfilm)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (342)

misterz 

všechny recenze uživatele

Oceňujem takmer doslovné skutočné pasáže dialógov a scén z Bundyho života prenesené do filmu. Z tohto pohľadu ide o naozaj reálne pôsobiaci životopisný film s mnohými informáciami zo života tohto masového vraha. Na druhu stranu si ale myslím, že je smutné glorifikovať čisté zlo a narušenú chorú myseľ a pritom na tých, čo sa pričinili o Bundyho dolapenie a odsúdenie, sa už dávno zabudlo. Ale meno Ted Bundy, to bude žiť tuším naveky. Nuž darmo, nie bez príčiny sa hovorí, že dejiny píšu zlí ľudia. Inak tým dievčatám sa čudujem, že im z tak ťažko psychicky chorého človeka vlhli nohavičky. Asi to niečo hovorí o prírodnom živočíšnom výbere, neviem. Film zaujímavý, obsažne bohatý, no mal pár hluchých miest, ktoré sa mi zdali zbytočné. Lepší priemer. 65/100 ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Světlá stránka psychopatického sériového vraha. Berlinger po řemeslné stránce nepřichází s ničím světoborným, ale ten zvolený úhel pohledu má něco do sebe. Publikum odjakživa přitahují monstra a ne jejich oběti či lovci. Manipulace podpořená osobním kouzlem dokáže divy a zlomit její moc vždycky vyžaduje osobní odvahu a sílu čelit pravdě.. Efron se stejně jako Radcliffe úporně snaží vymanit ze škatulky, ale jde to ztuha. Při pohledu na jeho vždy vyrýsované tělo mě napadá, co to zkusit přes ledničku jak Haley Joel Osment..? ()

Reklama

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Zac Efron jako legendární masový vrah Ted Bundy, v překvapivě slušném snímku, které nám toho o známém psychopatovi příliš neprozradí a určitě ani nevyděsí. Film se více zaměřuje na jeho vztah s přítelkyní a postupné zjišťování jeho hrůzných činů. Zpracování nijak nevyčnívá a chybí mu napětí, které by si daný příběh zasloužil, ale Efron je natolik výborný, že je film radost sledovat, ačkoliv se na něj rychle zapomene. ()

AppleCore 

všechny recenze uživatele

Když točíte film o jednom z nejznámějších vrahů historie, nechcete z toho stvořit soudní rodinný drama. Chcete v plný polní rozjet psychologickej rozbor jeho mysli, a to hlavně ve chvílích před vraždou, v průběhu a po ní. Chcete zaplout do chladu a lží po jeho návratu k přítelkyni a chcete, aby vás z toho mrazilo od úvodu po finish, jehož soudním rozuzlením je elektrický křeslo! To celý chcete zaobalit do atraktivního vizuálního hávu, super soundtracku a skvělých hereckých výkonů. Joe Berlinger ale neudělal a nechtěl nic z toho! A tak to prostě působí jak epizoda z "Judge Rinder" a my sledujeme soudní drama, ze kterýho je zjevný pouze to, že Zac Efron nakonec není tak špatnej herec. Tyhle témata by měli automaticky házet na stůl Davida Finchera! ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA Tržby Celosvetovo $10,212,430▐ Mohlo to dopadnúť všelijak a asi najlepšie tento film vystihuje názov. Zac Efron opäť v úlohe ktorá mu sedí a dokáže to utiahnúť. Je to podané na takého ohavného seriálového vraha s nadhľadom, citom, až nevšednou namotávacou perspektívou akoby s tými zločinmi ani nemal čo dočinenia. Takže pohľad diváka je doslova nestranný a nemôže z jasnou hlavou povedať že toto je to ohavné monštrum, proste vypadá ako geniálny človek čo vie manipulovať s ľudmi. /60%/ ()

Galerie (72)

Zajímavosti (15)

  • Celosvětová premiéra proběhla 26. ledna 2019 na filmovém festivalu Sundance. (rakovnik)
  • Na začátku filmu zazní krátký úryvek písně „Crimson and Clover“ z roku 1968 v podání skupiny Tommy James and the Shondells. Píseň má mnoho cover verzí – nejznámější a nejpopulárnější z nich je cover Joan Jett and the Blackhearts, který se objevil na jejich debutovém LP „I Love Rock 'n Roll“ z roku 1981. (noelcoward73)
  • Dcéra Teda (Zac Efron) a Carole (Grace Victoria Cox) sa volá Rosa. Narodila sa v roku 1982. Nikto nevie, kde sa nachádza, hoci Carole zomrela v domove dôchodcov až vo februári 2018, mala 70 rokov. (chesterko)

Reklama

Reklama