Reklama

Reklama

Zlo s lidskou tváří

  • USA Extremely Wicked, Shockingly Evil and Vile (více)
Trailer 1

Příběh jednoho z nejznámějších a nejmilovanějších sériových vrahů historie, Teda Bundyho. Překvapivým vypravěčem strhujícího filmu je Bundyho přítelkyně, která s ním v době vražd žila pod jednou střechou a o jeho hrůzyplné činnosti neměla ani potuchy. Až postupně zjišťuje, že muž, s nímž vedla láskyplný rodinný život, je jedním z nejhledanějších a největších monster Ameriky. (Bontonfilm)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (342)

Happens 

všechny recenze uživatele

Film snažící se být áčkovým, ačkoliv za použití béčkových hereckých výkonů (krom Collins, která jakž takž byla uvěřitelná), takže se děj řeší prostřednictvím událostí, nežli prostoru jednotlivým emocionálním projevům. Nicméně působivé je pojetí vraha očima přítelkyně potažmo veřejnosti, kdy nikdo de facto nevěděl, zdali opravdu vraždil. Šarmantní muž s takto něžným působením by přece nemohl zabíjet. Pokud režisér chtěl ukázat, jak se vrah viděl sám, tak se mu to povedlo, ale bohužel jen jednostranně, chybí právě to, co popisuje název filmu. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Je znát, že Joe Berlinger se dal na mnohaletou dráhu dokumentů, ve kterých se docela i našel. Zlo s lidskou tváří je ale i tak velice slušné drama o jednom z řady sériových vrahů Ameriky. Jen musíte přijmout fakt, že film obsahuje obrovské množství viditelně přesných informací, ale i skutečnosti, že je vyprávěn jako faktická knížka, než-li příběh plný vypjatých a do filmu se hodících scén. I tak je ale Zac Efron neuvěřitelný a zíral jsem, do čeho se to pustil...a hlavně, jak to zvládl. ()

Reklama

k4n9ur 

všechny recenze uživatele

Film mohl být klidně o 20 minut kratší. Ze žánrů bych asi vyjmul ten “thriller”, ale budiž. V oněch 70. letech by to bylo pouze drama a nanejvýš krimi, ale možná naštěstí už to dneska máme konkrétnější. Nicméně žádné vraždy tam nečekejte, snad jednu. Takže je film i pro slabší povahy, ale zase lepší než krvák. ()

salalala 

všechny recenze uživatele

Joe Berlinger měl i díky svému výtečnému dokumentu v ruce ohromný potenciál, ten ale při tvorbě celovečerního filmu zdaleka nevyužil. Na jednu stranu je originální, že se film o jednom z nejslavnějších a nejděsivějších masových vrahů historie pokusil natočit de facto bez jediné vraždy a bez násilí, na tu druhou je ale nutno říct, že i kvůli tomuto přístupu se mu výsledek trochu rozpadl pod rukama. Vzhledem k tomu, že vychází z knihy vrahovy přítelkyně, je v centru dění jejich vzájemný vztah, který vypadal docela harmonicky, takže film je někdy ryzím romantickým dramatem. Nejvíc baví na začátku, kdy se všechno příjemně rozjíždí, má to zajímavou atmosféru a poměrně slušně rozehrává ústřední příběh. S postupujícím časem se ale film utápí ve stereotypu, přestává být tolik zajímavý a najednou je na něm znát, že bez zobrazení oněch hrůzných činů je trochu bezradný. V závěru si ale pomůže archivními dokumentárními záběry a dovětkem. Docela dost toho zachraňuje ústřední Zac Efron, který nemá problém zachytit Bundyho charisma a pohlednost, chybí mu ale onen vnitřní děs a zvláštnost, která z Bundyho vyzařovala, což ale není taková výtka, protože to asi zahrát úplně nejde. Z vedlejších postav už jsou zajímaví jen Lily Collins a John Malkovich, kteří ale nemají tolik prostoru, aby pořádně zazářili. Od snímku, jehož originální název je Extremely Wicked, Shockingly Evil and Vile, by člověk čekal rozhodně víc, nakonec ale dostane jen bizarní romantické drama, v němž se všechno děje dost překotně a nikdy nedokáže pořádně strhnout. 60 % ()

classic 

všechny recenze uživatele

...SUDCA-Edward D. Cowart v záverečnom zúčtovaní povedal Theodoreovi Robertovi, (alias 'Tedovi') Bundymu aj toto: „Mimoriadne zlý, šokujúce zlo a odpornosť” ... Amerika, teda na mysli mám predovšetkým tú ‘populárnejšiu’ , severnú časť, produkuje (vytvára) neúmerné množstvo všelijakých psychopatov a sociopatov, a tak sa nemožno čudovať, že ich bolo v druhej polovici-20. storočia, ako húb po daždi... Nebudem im robiť prebytočnú reklamu, čiže maximálne sa budem akurát (teraz) venovať iba tomuto-brutálnemu, sériovému (i nekrofilnému) vrahovi mladých, atraktívnych žien, ktorých mal na svojom konte vyše tridsiatky, a to je už čo povedať, že máme, čo dočinenia s extrémne nebezpečným jedincom, ktorý používal „sympatickú masku” , a tak jestvovala len mala pravdepodobnosť, že by to niekto naň povedal, čoho je schopný... ? Donekonečna popieral svoju vinu, a že mal ešte tú drzosť sa i sám obhajovať (študoval právo), 2 krát k tomu utiecť, znovu beštiálne zabíjať, až dostať konečne elektrické kreslo ! _ Efron je vskutku pozoruhodne-vierohodný, ale nečakajte zase od neho, že by sa (I)hneď vydal na dráhu šialeného zločinca i vo filmovom spracovaní ! To Berlinger v žiadnom prípade vôbec nezobrazuje a nikdy neukazuje, sotva v jednom, krátkom náznaku, na chvíľu ukáže (vo flashbacku). Väčšinou necháva na divákovej predstavosti, ako vynaloží s týmito pravdivými, ale strašne desivými udalosťami. Je to dobré, ale niečo tomu skrátka chýba. PS: Obidve herečky, t.j. Lilly a Kaya ničím nevybočovali od typického štandardu, takiež potešila účasť niekdajšej malej/veľkej hviezdy Šiesteho zmyslu, ktorý nemá bohviekoľko h. priestoru. ()

Galerie (72)

Zajímavosti (15)

  • Skutočné priezvisko Liz (stvárnila ju Lily Collins) bolo Kloepfer. Kendall bol pseudonym používaný pre tento film. (chesterko)
  • Sériový vrah Ted Bundy byl obeznámen s postupem vyšetřování, protože pracoval v Městské komisi pro prevenci kriminality, kde se věnoval zločinům na ženách. (Garch)

Reklama

Reklama