Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zkrachovalý komediant Arthur Fleck (Joaquin Phoenix) se dlouho pohybuje na tenké hranici mezi realitou a šílenstvím. Jednoho dne se ve svém obleku klauna potuluje po ulicích Gotham City a dostává se do konfliktu s brutálními zloději. Pomalu se roztáčí spirála událostí dosahující hrozivých rozměrů. Všemi opuštěný Fleck se začne čím dál více propadat do hlubin šílenství a postupně se mění v ikonu zločinu, kterou svět brzy bude znát pod jménem Joker. (Vertical Entertainment)

(více)

Recenze (1 901)

Jigy 

všechny recenze uživatele

Herecký, filmový, komiksový meisterstuck. Už dlouho jsem neviděl takto poctivé psychologické dílo. A to, že pojednává asi o nejlepším záporákovi a nejznámějším psychopatovi komiksového světa je bod navíc. Nemám rád omalovánkový svět Marvela a dávám přednost temnému a naturalistickému DC. Špína, zmar, zoufalost a rozbité společnost, to je Gotham. A zde vládne jen jeden král, který vše ztělesňuje ve své osobě. Joker je legenda, Joaquin je Joker. ()

applause 

všechny recenze uživatele

Ze začátku jsem film sabotovala, protože pro mě pravý Joker byl a vždycky bude Heath Ledger a pak také z toho důvodu, že budu smutná, že on už prostě "nemůže hrát". Samozřejmě po zhlédnutí filmu jsem měl přesně tyhle pocity, ale musím uznat, že Joaquin hrál Jokera grandiózně a Oscara si za něj zaručeně zaslouží. Ztvárnit hlavně neverbální chování psychicky nemocného člověka je i pro zkušeného herce perlička. Co se týká jeho hereckého výkonu, tak už podle mého pohledu laika a i odborného to zahrál více než přesvědčivě. Film vysvětluje, proč a jak vznikla postava Jokera. Je to vlastně takový prequel před výskytem Jokera v Temném rytíři. Škoda, že to nebylo obráceně... Víceméně chápu rozporuplné pocity, které film u diváků vyvolal. Také jsem čekala něco jiného. Film s takovým temným tématem rozhodně není pro každého. Já jsem byla spokojená a nezbývá mi nic jiného, než doporučit. ()

kagemush 

všechny recenze uživatele

Nejlepčí levičácký film, jaký jsem zatím popatřil (jen ty pokoutní odkazy na batmenovskou storku nemusely být tak dryjáčnický,- vono by stačilo na diváka třeba jen pomrkávat, a ne mu to cpát pod rypák s často až doslovným doslovem). Jo, a taky jsem byl svědkem letu Fénixe! ()

easaque 

všechny recenze uživatele

3* Joker je vychvalovaný film nejen na zdejších stránkách a já jsem ho odkládal zejména kvůli tomu, že komiksové příběhy mě už moc netankují. Kdybych však nevěděl, že jde o nejznámějšího Batmanova protivníka, tak bych to z tohoto pojetí příběhu ani nepoznal. Jde tu zejména o studii nešťastné osobnosti, které jsou furt házeny klacky pod nohy. Takže mu vlastně ani jiná možnost nezbývá. Film je kvalitně zpracovaný, zahraný a tak se vlastně nedivím vysokému hodnocení, které si zaslouží. Možná může potencionální diváky odradit pomalejší tempo nebo depresivní tón, ale asi líp by to udělat nešlo, jinak by z toho byla komerční akční zpatlanina. A myslím, že já tu se svými třemi hvězdičkami nebudu jako pěst na oko a svým způsobem ho chválím, jen nejsem ten správný cílový divák. [ PŘÍBĚH: 1 /// SMYSL: 2 /// ATMOSFÉRA: 2 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 1 /// NÁLADA: 0 /// ART: 0 /// STYL: 2 /// CASTING: 2 (3*MAX) ] ()

Hees 

všechny recenze uživatele

**** 4 hviezdový film premenený na ***** 5 len vďaka jednému človeku good job. ale aj tak (Hodnotenie 4,5) ()

Necron 

všechny recenze uživatele

Excelentni psychologické drama, skvěle doplňujici Dark Knight serii od Christophera Nolana. Film s krasnym vizualem, posouvajici cely komiksový filmovy zanr o míle daleko - kam se hrabou instantni tuny buzerantskych Marvelu! Vychrtly Joaquin Phoenix predvadi neskutecny herecky koncert - jestli za to nedostane Oskara, akademie je odsouzena k zaniku. A Hildur Guðnadóttir k tomu vsemu dorucila skvely soundtrack, co vic si prat? ()

Jonash87 

všechny recenze uživatele

Je skvělé, když někdo dokáže příběh vystavět postupně, bez toho, aniž by to do vás pral od začátku. Sice může být pár pasáží vlažnějších, ale ve výsledku to je ku prospěchu. Ta přeměna v Jokera, jak ho známe, je v podání Phoenixe úžasná, nominace na Oscara asi nemine. Většinu filmu jsem měl na 4 hvězdy, ale díky posledním dvaceti minutám dávám plný počet, protože mě to fakt přikovalo do křesla. No jde ty klauny nemilovat? ()

Lischai 

všechny recenze uživatele

Všechno je tu OK a skvělý Phoenix a kamera to vytahují o level výš. Obdivuji, že to Phillips udržel jako komorní, intimní příběh nemocného člověka a nenechal se zlákat komiksovými barvami. I Wolverine na konci Logana rozsekal nějaké lidi - ale tady ne. Jen deprese, tma a nemocný chlapík. ()

Wiikii 

všechny recenze uživatele

Nejprve jsem si myslel, že Joker bude nový, trochu surovější styl Temného rytíře bez rytíře. Když vešel do kin, odevšat se hrnuly názory, že je to "jen" o nějakém chlápkovi s psychickou poruchou co se převléká za klauna. Ale když jsem to konečně dnes měl možnost zhlédnout, tak mohu s klidem říct, že nejde JENOM o člověka s psychickou poruchou, ale i o prequel, například k Temnému rytíři. ... Opravdu, opravdu povedená jízda co dokonce předhání Heath Ledgerovského Jokera. .... HODNOCENÍ: 95% (5*) ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

moc nerozumím kritikám,které v Jokerovi viděli legitimizaci násilí,protože já tam nic podobného neviděl.Co jsem naopak viděl byl místy famózní,mrazivý a hlavně hodně silný vhled do duše ne úplně vyrovnaného člověka a do jakého extrému může vést to co se děje i v dnešní době.Ani mnou očekávaná depka se nedostavila,protože ač Joker není příjemný film,není depresivní a primárně válcuje silou příběhu a herectvím Joaquina Phoenixe.Ono vlastně kdyby se film nejmenoval Joker,neodehrával se v Gothamu a neobjevilo se v něm jméno Bruce/Thomas Wayne,ani by divákovi nedošlo,že jde o komiksovku.A já jsem za to opravdu moc rád,protože taškařic typu Suicide Squad atd je dost.Když už tak Joker navazuje na Nolanovskou trilogii a ostudu jí rozhodně nedělá...90% ()

vydumnica 

všechny recenze uživatele

Genialny herecky vykon Phoenixa, vynikajuca hudba, zaujimavy i ked dost predvidatelny dej, vcelku fakt dobry film, nenudila som sa. Tipujem minimalne Oscara pre Phoenixa a za hudbu :-). Je sranda, ako sa obycajne newyorkske schody stali po filme takou turistickou atrakciou. A len tak na okraj, ja osobne som film vobec nevnimala ako komiksovy...85%. ()

Havaj8 

všechny recenze uživatele

Kino jsem nestíhal, ale slyšel spoustu chvály, jaký je to hlavně psychologický drama. Je to zrod záporáka, jakej ještě z komiksovek neznáme, žádná sranda, žádný hlášky (i když jak pro koho), pomalý tempo, ale za to dostatek krve. Rozhodně to není Top film pro každýho. Dá se asi těžko pochopit, čím si takovej člověk prochází a co ho opravdu naplňuje. To jakým způsobem to vyjádřil má hodně zvláštní pachuť, navíc v živým vysílání ve studiu. Hodně masakr scéna. A největší zásluhu na tom má rozhodně Joaquin Phoenix za to samotný ztvárnění, protože to byl šílenej výkon. Jsem zvědavej na dvojku, věřím, že ta už bude víc divácky přijatelná a uvidíme tam Jokera, ve svým živlu. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Kedysi este v roku 1999 som hodne uznaval Joaquina Phoenixa, dlho som ho povazoval za mladeho talentovaneho herca. Dnes uz nie, pokrok ide dopredu, mladych talentovanych hercov som objavil hodne. Jo, ta jeho postava je tajomna hodne, ide tu udajne o tenku hranicu medzi realitou a sialenstvom. No ale sialenstvo tu je zobrazene z toho planeho uhla pohladu ..... vrazdi sa hodne napriklad, a to mi vadi. Zarobilo to na seba fajne, to jo, ale to neznamena, ze som trendovy chudak, ktory o5kuje kazdu komercnu kravinu ktora vyjde z Holeho udu. To by take Tchory potom museli mat u mna kazdy po 5 hviezd - a sakra ze nemaju. Takze mam u prdele ze sa bravurne Phoenix zhostil ulohy- to urobil aj taky Tobey Maguire u Spajdr mena a dojem to na mna jaxi neurobilo. Tu to je podobne. Todd Philips len recykluje 1000x vyluhovany caj, presne ako ten jeden uzivatel napisal, ze zaner je komplet vybrakovany a tocia sa dookola len komercne hluposti pre trendovych divakov. O tomto je aj podla mna pristup Phillipsa za kamerou a Phoenixa pred kamerou - obaja dobre vedia, ze ich produkt je cira komercia a ide im podla mna len o prachy. Bez invencie, bez reziserskeho progresivneho inovativneho pristupu, bez hlbsieho zaujmu. Jak dobre pise xxmartinxx : "Vzhledem k nulové kontinuitě, gradaci a tematické domyšlenosti (jednotlivé motivy jsou náhodně naházeny vedle sebe, nekomunikují spolu a nic z nich nevyplývá než implicitně vyblitý narativ o ublíženém bílém muži) to pro mě nemělo větší hodnotu než hodně dlouhé dobře odvedené kamerové cvičení na téma". Takze ne, dojem to neurobilo, Phoenix mi nevadi ale rad ho nemam, rezisersky casto ustrelene a bez invencie, jaxom uz spominal . 75 % ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

To akože vážne? 11 nominácii na Oscara? A začo akože? :o Nič proti filmom o sociopatoch a psychopatoch, ale toto bolo na môj vkus predsa len už za hranicou. Nechápem, prečo je okolo toho taký ošiaľ. Samozrejme, nebolo to úplne na zahodenie, ale že by som zdieľal tieto všeobecné ódy? To veru nie. Pointa však bola dobrá (hoci poňatá až prehnane extrémne), a v podstate ten psychologický rozmer bol na tom celom snáď najlepší. A samozrejme, Joaquin Phoenix v tejto úlohe opäť raz predviedol svoje kvality. Ale tak či tak, mimoriadne preceňovaný film. Čistá psychiatria. Max. 2* ()

Figu 

všechny recenze uživatele

Tak upřímně začátek na mě působil dost mizerně... Divák, kterej zbožňuje překvapení a vyhýbá se recenzím, neví do čeho jde a co čekat. Po dvou hodinách filmu člověk žasne nad tím, jak geniálně nám Phillips vybarvil Jokera úplně jinak, než jak jsme byli zvyklý a vytvořil novej svět ulic Gothamu! Při závěru mě trochu běhal mráz po těle! A to se musí cenit, samozřejmě společně s extra psycho herectvím Phoenixe, kterej si právem nese domů zlatou sošku! 75% ()

Luicy 

všechny recenze uživatele

“Na duševní nemoci je nejhorší to, že od vás ostatní očekávají, že se budete chovat jako zdravý." Stále nechápu, proč byl okolo Jokera takový hype. Kromě depresivních myšlenek (které fakt nepotřebuju) vám film nic moc nenabídne. Děj postrádá akci a napětí. Vlastně to byla taková zívačka, kde člověk stále čeká na nějaký bum, ale nic nepřichází. Místy mě dost štvala kamera, o kterou se zjevně staral nějaký šmudla s tremorem. Jediné, co bych ráda pochválila, je herecký výkon Joaquina Phoenixe, který roli psychicky narušeného klauníka úžasně zahrál. Dokonce jsem nad jeho vychrtlou postavou často odvracela zrak. Bylo to fakt nechutný. Kdybych měla všechno nějak shrnout, tak za mě to byl průměrný film . Mnoho povyku pro nic... ()

Vyhy 

všechny recenze uživatele

Netvrdím, že se jedná o špatný film, ale že bych byl uchvácen, jako převážná většina lidí tady, to se zase říci nedá. On to totiž Phoenix zahrál fakt dobře, o tom žádná, ale více méně v bezduchém filmu, kde se toho moc neděje. První polovina je čisté psychologické drama o nemocném člověku, který díky své nemoci má fakt těžký život a lidé to nedovedou pochopit (což, pokud o té nemoci nevíte, je fakt těžké). Druhá polovina už je o něco lepší, přesto nepřináší nic, co by mne sesadilo ze židle. Nebudu lhát, užil jsem si to, ale znovu bych si to už nepustil (i když na dvojku, či případný souboj s Batmanem, bych se i tak podíval). Přesto to neberu jako něco výjimečného, pouze dobrý film, který má mezery, je moc dlouhý a nepřináší zas až tak nic nového. ()

ZoltanCZ odpad!

všechny recenze uživatele

Málokdy jsem tak daleko od většinového názoru, ale tohle fakt nedávám. Nesedí mi to v žádném ohledu, od příběhu až po samotnou postavu. Komiksové filmy mám rád, je to super odpočinek, tohle mě míjí tisíckilometrovým obloukem. ()

Související novinky

Logan od Mangolda je součástí MCU kánonu

Logan od Mangolda je součástí MCU kánonu

03.11.2023

Po zveřejnění informace, že se ve dalším pokračování Deadpoola, jenž je zatím bez oficiálního názvu, po několika narážkách z předcházejících dílů konečně objeví po boku Ryana Reynoldse i navrátivší… (více)

Oppenheimer si připsal mimořádný rekord

Oppenheimer si připsal mimořádný rekord

18.08.2023

Snad to ani není třeba psát, ale pokud jste ještě v kině náhodou nebyli na nejnovějším snímku Christophera Nolana (Počátek) Oppenheimer, rozhodně vyrazte. Včera bylo pozdě. Film, který nadchnul… (více)

Kdo by se mohl stát příštím Supermanem?

Kdo by se mohl stát příštím Supermanem?

13.01.2023

Tak to šlo celkem rychle. Ačkoliv je následující zpráva v tuto chvíli jen spekulací, stejný zdroj, jenž v minulosti odhalil například obsazení Barryho Keoghana (Víly z Inisherinu) do role Jokera v… (více)

Seriálový The Penguin nabírá obsazení

Seriálový The Penguin nabírá obsazení

01.11.2022

První oficiální spin-off Batmana obsadil hlavní ženskou postavu. Proti titulnímu Penguinovi s tváří Colina Farrella se tak postaví herečka Cristin Milioti (Jak jsem poznal vaši matku, Palm Springs) v… (více)

Reklama

Reklama