Reklama

Reklama

Dětská hra

  • USA Child's Play (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Andy dostane k narozeninám úžasnou hračku, která překračuje všechny představy a fantazie. Nejnovější výkřik technologií, funkcemi a možnostmi nabušená panenka, která umí cokoliv. Už to není jenom hračka, je to ten nejlepší kamarád. Je roztomilá jako obrázek a dětem přináší jenom nadšení a štěstí. Andymu a jeho mamince ale přinese jeho nová panenka ještě něco navíc... hrůzu, děs a strach o život. Nikdo totiž netuší, že tahle panenka je zlá jako všechna pekla světa, že dokáže zabíjet, že vraždí moc ráda a navíc s vynalézavostí těch největších psychopatů. Andy i jeho máma Chuckyho opravdovou podstatu brzy poznají, pomoci se ale nedočkají. Takovéhle pravdě totiž nikdo nevěří. A pokud uvěří, tak nepřežije, aby ji mohl potvrdit. Jako třeba soused, jehož záhadně přejela vlastní sekačka na trávu... Dobrou noc, Andy. (Bontonfilm)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (231)

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Líbila se mi ta myšlenka, že obdivování "zábavného" násilí může velmi snadno vést k násilí opravdovému, pokud člověku nebo zrzavé panence chybí rozlišovací schopnost a pokud mu z jistých důvodů přeskočí. Nová Dětská hra mě tím potěšila stejně jako pečlivějším (na poměry hororu o vraždící hračce tedy rozhodně) vykreslením dětských (ano, je jich více a je to dobře) i dospělých postav nebo velkým finále, které mohlo být klidně ještě větší. A ke kladům rád přidám ještě hudbu od Beara McCrearyho, která se mi zdála prostě fantastická - prakticky pořád si pohrává s melodií hračky Buddiho, kterou složil také McCreary, a je to velmi zábavné. Ostatně jako celý film. Původní Dětské hře se vyrovná. ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Ja som predovšetkým strašne rád, že vďaka Stranger Things a It sa teda už asi oficiálne do kín vracajú detské klany a bandy. V reboote Detskej hry tiež jedna je a kludne by som si s ňou pozrel sequel. A prekvapivo, dospelé postavy sú tiež ok; obe hlavné (Plaza a Henry) hrajú moji obľúbenci. Ten film má pozitív viac a to najväčšie je zároveň jeho najväčšou slabinou. Pri novej Detskej hre sa nebavíme o nejakých 80.kových poctách, ale v podstate regulérnom 80’s filme. Stačí si odmyslieť moderné technológie (aj keď na nich stojí príbeh), spracovaním ide o temnú hororovú komédiu, aké sa od 80.tych rokov snaď netočia. Nie týmto štýlom. Finále s hračkarskou apokalypsou v supermarkete (!). Dôraz na gore, humor, atmosféru, vynaliezavé úmrtia. Bohužiaľ si to zároveň berie niektoré staré neduhy a na tých to u mňa trochu stroskotalo. Asi tak, že prvú polhodinu nadšenia, príchodom prvej (ľudskej) vraždy a nonsensov, čo jej nasledovali, vystriedalo sklamanie, nakoľko takéto veci nie sú už tak 30 rokov akceptovateľné. Prechod z komédie do crazy komédie. A záver je zase cool, tak to asi nechám uležať. Seriózne 3, guilty pleasure 4*. ()

Reklama

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Je sice trochu smutné, že studio nehledě na to, že Mancini dál pokračuje se svou sérií, využilo právní kličku k tomu, aby mu jeho životní dílo zremakovalo - ale takový už je v Hollywoodu život. Nová dětská hra dělá pár věcí dobře a pár špatně. Největší chyba je, když si pomáhá CGI efekty i ve chvílích, které by šly vyřešit animatronikou - protože právě ta je trademarkem série a CGI se jeví jako laciná náhrada. Skvělé je ale, že se daří navodit pocit vztahu mezi opuštěným dítětem a hračkou, který má v sobě něco smutně silného (a že je dětský herec, mimochodem velmi dobrý, na hračku tohoto typu - ještě navíc tak anachronickou - příliš starý, ten dojem paradoxně zesiluje) a když se Chucky vymkne kontrole, jsou v tom mnohem komplexnější emoce. Použitím celé party dětí to má určitý Stranger Things vibe, což by mě jindy iritovalo, ale nemůžu asi moc mainstreamovénu hororu vytýkat, že sleduje trendy. Zvlášť, když to klape. K téhle verzi se dokonce hodí i jinými tolik vytýkané opuštění příběhu vzniku Chuckyho, i když místo nějaké korejské programátorské kletby bych asi ocenil subtilnější přístup, kdy by se hračka prostě odpozorováním našeho světa a chování naučila násilí i bez nahackování (film tak beztak víceméně funguje). Když se to ale vezme kolem a kolem, jsem poměrně spokojený - hodně spokojený. Jde o remake, který zkoumá jiné možnosti námětu, než kterýkoliv z předchozích dílů, což není samozřejmost. Jo a je v tom Aubrey Plaza! Kdyby se neuspěchalo finále, bylo by to perfektní. 85 % ()

tron 

všechny recenze uživatele

Nikdy som nemal nič proti remakom. Na originálnej Detskej hre som vyrastal, je to jeden z „tých“ nostalgických filmov, ktoré sme ako decká pozerali na videu a hlboko v nás zostali už navždy zakorenené. Remake mi prišiel úplne v pohode. Nič výnimočné, o žánrovej udalosti sezóny nemôže byť ani reč. Ale remeselne a technicky zručne natočený, dobre obsadený, s radou solídnych scén, ktoré sú atmosférické a prekvapivo drastické. Dokonca snímka obsahuje humor, čo nemám v hororoch rád, ale je to typ humoru, ktorý nesabotuje vážnu atmosféru (čo je vždy veľmi ťažké docieliť/urobiť). ()

Joker Punx 

všechny recenze uživatele

Jo tak to bylo milé překvapení. V kině to bylo skvělý a mě to moc bavilo :) Rozdíly v tomhle remaku jsou že se tady žádnej vrah nepřevtělí do panenky, ale že je špatně naprogramovaná na místo toho aby si s dětma hrála, tak bude vraždit lidi. Panenka se vlastně jmenuje Buddi, ale Andy mu začne říkat Chucky. Tady pro změnu Chuckyho dabuje Mark Hamill a zní skvěle, aby né když je to jeden z nejlepších hlasů kreslenýho Jokera. No a vzhled Chuckyho je už úplně jinej a horší, to byl divnej ksicht. Dobrá volba pro roli Andyho - Gabriel Bateman mě byl sympatickej. O rok později jsem ho viděl v kině ve filmu Vyšinutý. Jaká postava mě tam fakt srala, byl přítel Andyho matky - Shane (David Lewis). To byl neskutečnej zmrd. Moc jsem si přál aby ho Chucky už zabil a pak se mi to splnilo a jeho smrt byla dobře udělaná :D Takový zmrdi si nezaslouží tak hezký ženy a ještě ženatý, sráč skurvenej, dobře mu tak. Pamatuju jak jsem v kině na něj řval sprostě a pak radostí že chcípnul, jsem záviděl takovýmu zmrdovi že má tak pěknou ženskou a já nic :D Přede mnou seděl jeden kluk se svojí holkou a pak měl na mě nějaký kecy že je to ruší :D Já na ně ať si hledí svýho :D Myslím že jsem ten den v kině byl trochu nalitej :D Proto jsem to tak prožíval :D Gore dobrý, krve neni málo, kamera a střih taky, herecký výkony v pohodě. Líbil se mi i The Buddi Song co nazpíval Mark Hamill a soundtrack byl výbornej. Remake se povedl. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (13)

  • Film odkazuje na originálnu sériu Dona Manciniho. Ten pred rokmi povedal, že k vytvoreniu Chuckyho ho inšpirovala skutočná detská hračka s názvom My Buddy, ktorá sa v spojených štátoch kedysi predávala. Režisér remaku Lars Klevberg preto úmyselne nazval nového Chuckyho "Buddy", čím vzdal hold nie len Mancinimu, ktorý paradoxne jeho verziu filmu úmyselne bojkotoval, ale aj celej sérii Detská hra. (tXtX)

Reklama

Reklama