Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sofistikovaná akční komedie z dílny scenáristy a režiséra Guye Ritchieho Gentlemani sleduje příběh britského drogového krále Mickeyho Pearsona (Matthew McConaughey), který se snaží prodat svoje impozantní drogové impérium dynastii oklahomských miliardářů. (Vertical Entertainment)

Recenze (946)

Rocky88 

všechny recenze uživatele

Guy Ritchie v pozici, ve které ho bezpochyby mají všichni nejraději. S květnatým ale nepřekombinovaným scénářem, se spoustou barvitých a nezaměnitelných postav, s několika stranami různých gangsterů, se spoustou režijních vychytávek, parádními dialogy, vtipem (obzvlášť vzorec ve chcípání uprchlíků a jedna macatá svině mi rozdmýchali bránici) a v neposlední řadě se zábavnou akcí. Všichni herci si viditelně role užívají, ústřední čtyřka je dokonalá. Tohle nemá chybu. ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Tyhle blábolivý filmy z podsvětí Londýna točí Guy skvěle. Podfuck, a Sbal prachy....... jsou pecky, ale já osobně jsem rád, že od toho upouští, a občas natočí i něco jinýho. Ty jiný filmy mám totiž raději. A tak dobrý, ale přes průměr to nepůjde. 60%. ()

Streeper 

všechny recenze uživatele

Čekala jsem od toho asi o dost víc, díky všem pozitivním recenzím a skvělému hodnocení, ale i tak se mi to moc líbilo. Hlavně mě zaujalo jak jiným a originálním způsobem to bylo natočené, celé se to točí kolem vypravování postavy Hugh Granta a vše vidíme jen z jeho úhlu pohledy a z jeho představivosti. Hugh Grant sám o sobě se mi líbil ze všech herců nejvíce, svojí postavu zvládl na jedničku. Příběhově je to poutavé a dobře natočené. Začátek vám už nastolí daný směr, kterým se film bude ubývat. Palec nahoru za super humor. ()

shyster 

všechny recenze uživatele

Bylo to zábavný, ale stále mezi 3 a 4 hvězdami. Jedno je jisté. Sbal prachy a vypadni nebo Podfuk si pustím i několikrát za rok. Tohle možná až za několik let. ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Ano, Ritchie čas od času natočí nějakou sračku (Aladin, Trosečníci), ale veskrze to je nadprůměrný filmař s několika excelentními kousky. Gentlemani jsou film, který má Scénář s velkým S. Takhle propracovaná mozaika se dnes už jen tak nevidí, o špičkových hercích, fórech, režii... ani nemluvě. Kurevská paráda! 100% ()

Cheeter 

všechny recenze uživatele

Chvíli jsem přemýšlel, ale nakonec jsem zvolil nejvyšší hodnocení. Proč? Protože po dlouhé době jsem viděl film pomalu aniž bych mrknul. Je to něco, co dokáže právě Guy Ritchie. Posadit vás do židle tak hluboko, že se těžko bude vylézat. A umí protočit děj tak často, že se vám z toho zamotá hlava. Když už si myslíte, že situace nemůže být jasnější, tak ji prostě znovu zakalí. Občas by se mohli učit i tvůrci GoT. Prostě po dlouhé pořádná gangsterka, která má hlavu a patu a zůstanete na ní viset od začátku do konce. ()

DruidKarel 

všechny recenze uživatele

1781. hodnocený film: Zrovna Gentlemani mě přiměli k tomu, abych změnil svůj žebříček oblíbených režisérů. Ritchie zase sebral spoustu skvělých herců a zasadil humor do akční kriminálky. Tomuhle filmu není co vytknout. Vtip, akce, napětí a hlavně chytrost, s jakou vystupují jednotlivé postavy, to dneska najdete jen u málo režisérů. Vedle Tarantina a Nolana je Ritchie asi jediným, který umí dneska překvapit. 5* si film rozhodně zaslouží a jen se divím, že jsem se filmu tak dlouho vyhýbal. 5* ()

Lenka.Vilka 

všechny recenze uživatele

Tak tohle se povedlo! Skvěle natočené a napsané a s mnoha momentama, kdy jsem se strašně moc smála. A je pravda, že tam bylo vážně hodně překvapení a několik twistů jsem nečekala. Za mě spokojenost  :) ()

Pajky3 

všechny recenze uživatele

Chichester, 2.1.2020 Největším překvapením na tomhle filmu bylo to, že jít na něj do kina navrhla přítelkyně. A ještě aby ne, vždyť se podívejte na to obsazení. Jedna známá tvář vedle druhé a Guy Ritchie jim přidělil zajímavé postavy a dobrý příběh. Pokud máte jeho tvorbu rádi, tak si to určitě užijete, nabízí to totiž většinu klasických znaků, které mají jeho filmy společné. Ze začátku to sice možná trochu trvá než se to rozjede, ale pak to nezastaví až do finále. Nadužívání slova "cunt" ještě nikdy nebylo zábavnější. Bavil jsem se hodně dobře a takových filmů jen víc. ()

necisty 

všechny recenze uživatele

Jsou lidi, kteří umí stavět domy a jsou lidi, kteří umí točit filmy. A ono je phuc jedno o čem ten film vlastně nakonec je. Ale tenhle styl Ritchiemu prostě sedí. ... GA Cinema ()

epicek 

všechny recenze uživatele

Gentlemani jsou neskutečné mistrovské dílo a Guy Ritchie u mě zase o něco stoupl, ačkoliv jsem si myslel, že už je naprosto nejvýš. Perfektní dialogová hra s typickými Ritchieovskými prostřihy a hrátky s vyprávěním a k tomu všemu opět naprosto našlapaný soundtrack. Strhlo mě to neskutečně a přistihl jsem se, že jsem si vlastně přál, ať to ještě nekončí. Nebojím se napsat, že jde o jeden z nejlepších filmů, co jsem mohl vidět a nejspíš i pro mě nejlepší počin Guye. Chci to vidět znovu a hned! There's only one rule in the jungle: when the lion's hungry, he eats! ()

Flynn 

všechny recenze uživatele

Zrovna nedávno jsem měl tu čest znova a po x-té vidět Snatch i Lock, Stock... jelikož přítelkyně je ještě neviděla. Oba se jí líbily a tak jsem byl rád, že s novým kouskem od Ritchieho asi nešlápnu vedle. A nešlápl jsem. Skutečně skvělá stylovka. Úžasné, ale skutečně úžasné postavy. Skvěle dávkovaný příběh. Radost pohledět. Pro mne to byl zážitek a společně se dvěma výše jmenovanýma je to to nejlepší co z dílny tohoto maníka vylezlo. Všem doporučuji. Matthew stylový a skvěle odehraný jako vždy a další postavy se mu minimálně vyrovnávají. Farrell je skvělý, Hunnam a Grant výborní. To se prostě musí vidět. ()

PavelVanekArt 

všechny recenze uživatele

Nejvíc na pohodu sympatickej výběr herců, vizuál solidní, do toho fuck sem, cunt tam, wanker tady. Má to uhlazenej britskej styl, násilí hezky podaný a celkově je to hodně cool komediální drama. Příběhová náplň je ale slabší. 4* a.k.a 80% ()

zette 

všechny recenze uživatele

Vyborna rezie, krasne napsane a zahrane postavy. Farrell zcela bez chyby. Scenar mozna trosku zamotany, ale dobry. Byt fanouskem zanru, mozna pridam patou hvezdicku. ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

Další Gájovina je pro mě srovnatelně zábavná, jako třeba Krycí jméno U.N.C.L.E.. Bezva herci, bezva režie, solidní scénář. Přesto právě scénář dělá s Gentlemanů vcelku zapomenutelný film. Všechno je funkční a pěkňoučce podané, ale s ničím novým tvůrci nepřišli. Po dokoukání jsem měl pocit, jako kdybych ten film už viděl. A nebýt té typicky gájdynamické režie, skoro bych se místy i nudil. Takže zase šlo o mnoho povyku pro nic...tedy nic extra. Obávám se, že v tomto žánru se bude originální zápletka hledat dost špatně i lepším scénáristům, než je Ritchie. 4* ale se všema cípama odrbanýma. ()

Juto 

všechny recenze uživatele

Guy Richie sa vracia k začiatku svojej tvorby. A vôbec to není zle. Dialógy sú výborné, a príbeh pobaví. Fajn film. 7/10 ()

PROCESOR 

všechny recenze uživatele

Za mě hodně dobrý překvápko, který mě potěšilo. Nemám rád moc překombinovaný děje ve kterých se ztrácím, ale tady to bylo tak nádherně odvyprávěno, že jsem byl spokojený. No oni problémy mafie, nemůžou být jednoduchý, že. ()

Související novinky

Matthew McConaughey bude bojovat s ohněm

Matthew McConaughey bude bojovat s ohněm

27.01.2024

Před deseti lety byl Matthew McConaughey na absolutním vrcholu. Hlavní role v nolanovce, která je jednou z nejlepších sci-fi poslední dekády. Za Klub poslední naděje vyfoukl DiCapriovi Oscara, navíc… (více)

Hraný remake Disneyho Herkula našel režiséra

Hraný remake Disneyho Herkula našel režiséra

18.06.2022

A máme to tu zase. Studiu Disney se strategie aktualizování svých klasických a divácky velmi populárních animovaných franšíz finančně velmi dobře vyplácí a po hraných předělávkách Popelky, Krásky a… (více)

Seriálových Gentlemanů se ujme Netflix

Seriálových Gentlemanů se ujme Netflix

13.03.2022

Málokdy se stává, aby britský režisér Guy Ritchie (Rozhněvaný muž, Sherlock Holmes) oznamoval spin-off některého ze svých snímků, natož pak aby ho oznamoval takřka ihned po premiéře. Jenže svět… (více)

Reklama

Reklama