Reklama

Reklama

Love, Death & Robots - 1. svazek

(série)
  • USA Volume 1

VOD (1)

Epizody(18)

Recenze (51)

ScarPoul 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jedná sa o veľmi podarený projekt. Vždy som mal pri takýchto seriáloch obavy. Pretože rôzni tvorcovia rovná sa rôzne prevedenia, ale musím povedať, že v tomto prípade je to pomerne kvalitná skupina príbehov. Rôzne štýly animácie, množstvo pekných myšlienok a fantastických nápadov. Od steampunku, cez tie filozofické alebo satirické. Viac akčné alebo podivné. Je tu všetko. Niektoré kraťasy si viem predstaviť v celovečernom prevedení a strašne dúfam, že príde rovnako našlapaná druhá séria. Pre mňa spokojnosť. 1. séria - 80% ()

ZeroCZ1233 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Říkejte si o Netflixu co chcete, ale jejich ochota k vrážení financí do neokoukaných projektů je prostě chvályhodná a Love, Death & Robots je jeden z jejich šťastných sázek na vítězného koně. Slyšeli o tom všichni, nenavazující antologie animovaných minipovídek dobyla povědomí seriálových fanoušků a stala se minimálně atrakcí, když už ne masivním hitem jako jiné hrané tituly z VOD multiverza. Stojí to za to? Rozhodně ano. Můj ctěný kolega bart_ to správně pojmenoval jako glorifikaci kreativity a já se pod tento přídomek s čistým svědomím mohu podepsat. Love, Death & Robots je jeden velký píseček, na němž tvůrci dostali dostačující, ale zas ne prostorem ani penězi překypující, prostor na vyhrání a zmíněné nedostatky jejich kreativní pohnutky mohou jen motivovat k ještě lepšímu výkonu. Vyšla z toho různorodá plejáda více či méně originálních námětů, odlišných vizuálních stylů, avšak zákonitě ne všechny povídečky sestávaly v normalizované jakosti kvality. Některé příběhy excelovaly v obou hlavních atributech, jako třeba Zima Blue, The Witness, nebo nedoceněné Fish Night, jiné jen v jednom z nich, například Suits, Good Haunting a Shape Shifters, a nebo sotva prošly, jmenovitě Blind Spot a The Dump. To jsou mé osobní preference, pro seriál to je hlavně výhoda, tímto způsobem na 100% dokáže aspoň jedna epizodka oslovit opravdu každého, jelikož tam je vše, na co lze jen pomyslet, třeba sex (teda… láska, hehe), smrt, robůtci, mamuti, vlkodlaci, Sovětský svaz, jogurty, Hitler, vesmír, Mary Elizabeth Winstead (<3), burani… prostě všechno! I přes menší výhrady s konzistencí kvality tomuto projektu držím všechny čtyři palce, má to neskutečný potenciál a pro menší animátory to může znamenat zásadní zlom v jejich kariéře, jenž jim může otevřít vrátka do větších a slavnějších produkcí a už jen kvůli tomu je existence Love, Death & Robots důležitá a neocenitelná. Od Bakalářů tu lepší povídková série nebyla, 8/10 a šup sem s další sezónou! ()

Reklama

MnamBuchta 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Velice zajímavý seriál, který mě zpočátku trochu odrazoval tím že na sebe díly nenavazují ale po chvíli vám dojde, že to je na tom to SUPER. Tvůrci mají obrovské možnosti a obrovské množství nápadů pro jednotlivé díly, které jsou od sebe velice odlišné a každý si najde něco co mu padne a zamiluje. Mě se třeba nejlépe hodnocené díly přišly nadhodnocené a ty které mají zase špatně hodnocení tak mi přišly geniálně napsané a vizuálně podmanivé. Velice doporučuji všem co hledají něco nového a svěžího.    8/10 ()

mclenin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jedna poviedka je tu excelentná (Beyond the Aquila Rift), niekoľko poviedok je výborných (The Witness, Good Hunting, Shape-Shifters, Helping Hand), zopár ich je veľmi dobrých a zvyšok je priemer. Vo výsledku ide o podarenú antológiu, ktorá kombinuje rôznorodé animačné štýly a námety, celkové hodnotenie ťahá dole väčšie množstvo dielov avšak súčasne je to vykompenzované kratšou stopážou, takže za mňa 3+ ()

UhLee 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První série - (7,5/10). Seriálovou alegorii Love, Death & Robots jsem měl ve svém hledáčku už nějaký ten pátek a když jsem potřeboval nějaký seriál, na který se budu koukat před spaním a disponuje snesitelnou stopáží svých dílů, tak padla volba na tento nekonvenční počin. Hned svým prvním dílem mě dokázal dokonale uhranout a první díl považuji za jednu z nejlepších epizod celého sci-fi kolosu. Seriál disponuje opravdu jednohubkovou stopáží, kdy některé díly netrvají ani deset minut. To je v dnešní době, kdy se stopáž seriálu neustále prodlužuje bezesporu vítané. Love, Death & Robots excelují ve schopnosti uvedení diváka do děje během několika sekund. S ničím se nezdržují a hodí jej do této animované vřavy. Jsme svědky prezentace unikátních animovaných stylů, které jsou představeny během jednotlivých epizod, z čeho každý disponuje jinými vlastnostmi. Každá epizoda je uzavřeným mikro příběhem a v tomto případě jsem nesmírně rád, že na ČSFD jdou hodnotit jednotlivé epizody. Protože si nedokážu představit, že bych hodnotil první sérii jeho celek bez toho aniž bych ocenil excelentní díly. Témata jednotlivých epizod se různí, ale jedno mají společné - ovlivnění budoucnosti lidstva nějakými digitálními technologiemi nebo jinými hrozbami. Zkrátka jsou to výpravy do budoucnosti a diváci mohou jen tipovat, kdy se tyto mnohdy hrůzostrašné výjevy stanou skutečností. Poté budeme svědky nájezdů ghúlů či simulací, ze kterých se člověk nebude chtít probudit. I přestože kvalita u jednotlivých epizod kolísá, tak hodnotím tuto alegorii velice kladně a jsem zvědavý, s jakými nápady přijdou tvůrci v navazujících sériích. “Every Time I Step Into That Ring, I'm Fighting For My Life – That Fear Is My Edge.” Nejlepší epizoda: Sonnie's Edge(S01E01) ()

Galerie (24)

Zajímavosti (32)

  • Předlohou první epizody je stejnojmenná povídka od Petera F. Hamiltona z knihy „Druhá šance v ráji“. (FikusW)
  • Povídku původně napsal čínský spisovatel Ken Liu a byla vydána v jeho sbírce krátkých povídek „The Paper Menageri“. (NiWi)
  • Monstra z této epizody se nazývají DeeBees, stejně jako nepřátelští roboti ze hry „Gears of War 4“. (NiWi)

Reklama

Reklama