Reklama

Reklama

VOD (1)

Dva ostří bývalí policajti z Texasu mají za úkol vypátrat a zabít nechvalně známé zločince Bonnie a Clydea. Kriminální drama podle skutečných událostí. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (313)

Ant 

všechny recenze uživatele

Stárnoucí 90s hvězdy, skoro westernový žánr, dobový film, středně velký rozpočet. Všechno tohle říká, že by tenhle film podle současných pravidel Hollywoodu ani neměl existovat. A právě proto si ho tak cením. Costner a Woody jsou skvělá dvojka. Nejlepší momenty filmu přijdou, když oba vzpomínají na svou kariéru zločinu. To byste slyšeli špendlík spadnout, kdyby se The Highwaymen hrálo v kině. Skvělá hudba a atmosféra. Celkově se jedná o zajímavý alternativní pohled na Bonnie a Clydea zvlášť v porovnání s romantizujícím filmem z 60. let. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Slušné dobové reálie a veľa zaujímavých informácií zo života dvoch chlapíkov, ktorí zúčtovali s Bonne a Clyde. A k tomu herecký koncert dvoch hercov, ktorí sa v tomto žánri cítia ako ryba vo vode. To sú tie najsilnejšie karty, s ktorými snímok narába. Avšak na druhú stranu, no neviem... K. Costner sa mi na úlohu Franka Hamera zdal predsa len už dosť starý, to isté platí aj pre stvárnenie Gaulta. Príbeh síce zaujímavý a s postupnou gradáciou napätia, no aj tak sa nevyhol pár miestam, kde tempo upadlo a kde nastúpila mierna nuda. Na slabší nadpriemer to ale stačí. 70/100 ()

Reklama

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Tyhle filmy miluji - tichá pomalá melancholie, nostalgické vzpomínání na staré časy, skrznaskrz sympatické hlavní postavy a jejich zajímavý příběh. Jak to dopadne, ví nebo tuší snad každý, ale o cíl cesty tady nejde - jde o tu cestu. The Highwaymen jsou zkrátka skvělý "moderní" western o dvou vysloužilých kovbojích a jejich (poslední?) fušce a Kevin Costner i Woody Harrelson v něm doslova září (velké díky komukoliv, koho napadlo dát tyhle dva dohromady). Od Bonnie a Clyda si film drží odstup, ale je to jen ku prospěchu věci - nestrhávají na sebe tolik pozornosti a působí jako plíživé nevypočitatené zlo (nejblíže se k nim dostaneme, když se k nim dostanou i Hamer a Gault, ale to už je samozřejmě na vše pozdě), nebezpeční tím, co už udělali a co udělat mohou, i tím jaké celebrity se z nich staly. V celém tom zdánlivě jasném a známém příběhu je spousta otazníků i vykřičníků, které pořád platí, a já mám dojem, že to je nejen nejlepší netflixovský film, jaký jsem zatím viděl, ale i jeden z nejlepších filmů vůbec. Třeba scénu s Clydovým otcem bych si mohl pouštět pořád dokola. ()

Hwaelos 

všechny recenze uživatele

Bonnie a Clyde uchopení z druhého konce než proslulý Pennův snímek. Asi nejzajímavější součástkou této perspektivy je filmem zprostředované mediální šílenství, které se na počátku 30. let rozpoutalo - a dnešní odraz má v dnešní "true crime" fascinaci (nejvíc pak v módní obsesi masovými vrahy). Kde ale Highwaymen pokulhávají za šedesátkovou klasikou, je chabý scénář. Film je patrně věrnější skutečným událostem, je velmi slušně nasnímaný a skvěle obsazený, jenže ani Harrelson s Costnerem nezakryjí, že vlastně není, co hrát. ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Zajímavý historický snímek od Netflixu s pomalým tempem. Docela jsem v tom cítil westernový nádech. Film se odehrává v roce 1934, kdy je řádění Bonnie a Clyde na absolutním vrcholu. Nikdo si s nimi neví rady, a tak texaská guvernérka dá dohromady dva bývalé rangery, aby je dostali. Ti toho sice mají hodně za sebou, ale už nejsou nejmladší a dost často si to připomínají. Tento lov není jednoduchý, ale dřív nebo později musel skončit. Je rozhodně zajímavé, se na toto téma podívat z druhého úhlu. Kevin Costner a Woody Harrelson jsou skvělí a pro tyhle role se určitě hodí. "Ruce vzhůru!" ()

Galerie (5)

Zajímavosti (13)

  • Při honičce střilí Maney Gault (Woody Harrelson) z otevřeného okýnka, v dalších záběrech je ale zavřené. (Duoscop)
  • Guvernérka Ma Ferguson (Kathy Bates) prirovnáva návrat texaských rangerov s dobou pištoľníkov vrátane slávneho Wyatta Earpa. Spomínaného Wyatta si zahral jeden z hlavných hrdinov, a to K. Costner vo filme s rovnakým názvom Wyatt Earp (1994). (MikaelSVK)

Reklama

Reklama