Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Redaktor newyorského nakladatelství Will Randall je jedné noci na opuštěné silnici pokousán vlkem. Zpočátku se zdá, že se zranění obejde bez následků, ale Will si brzy uvědomí, že se v jeho těle děje cosi podivného. Cítí se neobyčejně svěží, až nepřirozeně se mu zbystřil sluch a čich. Vlk mu předal své schopnosti a co víc, i svou povahu. Will je náhle rozhodnější, tvrdší, agresivnější. Jen díky tomu dokáže vzdorovat situaci, v níž se ocitl. Jeho šéf se chce schopného a inteligentního redaktora zbavit, nejlepší přítel mu svedl manželku... "Starý" Will by se před ranami osudu pasivně sklonil, "nový" Will se rozhodne situace razantně řešit a postavit se na odpor. Jeho dny jsou vyplněny osnováním plánů, jak si udržet práci, a rodícím se milostným vztahem k šéfově krásné dceři Lauře. Noci jsou zahaleny tajemstvím. Will se probouzí zkrvavený a ve svých kapsách nachází důkazy hrůzné skutečnosti, že jeho život po setmění ovládá vlčí vášeň... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (370)

T2 

všechny recenze uživatele

Tomuto filmu v prvom rade chýba príbeh, čo by aspoň mal čim zaujať. Podľa mňa nestačí len do hlavných úloh obsadiť známe tváre a tým ako že všetko ďalšie hasne. A už asi nikto nespraví z tohto vlkodlačieho námetu viac než pochabé tláchanie točiace sa dookola na jednom mieste a nikam sa neposúvacie, to aj v jednej epizódke z Aktov X, kde sa venovali tomuto mýtusu nám viac povedali, než o čo sa snažia alebo skôr nesnažia v tomto filme. Film som musel dopozerať na dvakrát, fakt sa to nedalo vďaka plytkosti nejak lepšie zbaštiť. ║Rozpočet $70miliónovTržby USA $65,002,597Tržby Celosvetovo $131,002,597 ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Jde o jeden z mála filmů, ve kterých se skloubil horor s romantikou a jenž jsem schopný tolerovat natolik, že patří mezi moje nejoblíbenější. Vlka jsem viděl už několikrát a nikdy mě tento příběh neomrzel natolik, abych se k němu po čase vrátil zase zpátky. I proto jsem byl docela překvapený, že jsem jej jaksi „zapomněl“ ohodnotit již mnohem dříve a tak jsem to samozřejmě musel ihned napravit. Filmy s vlkodlačí tématikou mám docela rád a Wolf patří bezesporu ke špičkám tohoto odvětví, přestože se svým způsobem od svých kolegů v mnohém dost liší. Nenajdeme zde mnoho nervy drásajících momentů ani prvotřídní proměnu ve vlkodlaka (ze které byste se posadili na prdel), ale za to je tu k vidění spousta jiných předností. Tou největší je samozřejmě přítomnost a hlavně výkon Jacka Nicholsona. Tento PAN HEREC prostě patří mezi opravdovou extratřídu a já si snad nepamatuji na žádný film, ve kterém by mě vyloženě zklamal. A i zde se zasloužil mírou vrchovatou o celkový vysoký rating Wolfa, přestože více než hororových prvků, se tu dočkáme právě těch romantických / emočních. Ale k tomu jsou samozřejmě zapotřebí dva a Michelle Pfeiffer (já tuhle ženskou prostě miluju už od dětství) mu byla rozhodně rovnocennou parťačkou. Osobně bych na tomto filmu našel jen málo slabin, kterým bych mohl něco více vytknout. Snad jen tu až přílišnou „měkkost“ tohoto filmu. 80% ()

Reklama

Oktavianus 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem to dřív, měl jsem tu čtyři hvězdy... Podíval jsem se na to znovu tuhle - a ejhle: musím s hodnocením níž. Jo, film to není špatný, nakonec když vedle sebe hrají Nicholson a Pfeifferová, špatné to snad ani být nemůže, hláškuje se vtipně a finální rozuzlení je také bez chyby, ale děj je nepříjemně roztahaný, dost ředěný vodou, utahaný a strašně bez švihu. Což bohužel znamená, že když film nemá to správné tempo, nemůže mít ani atmosféru. A to je škoda. Moc tomu nepřidává ani Spader, jehož vlkodlak je k smíchu. Jenže jakej film o vlkodlakovi byl (kromě Lona Chaneye Jr. z roku 41) opravdu dobrej, atmosférickej a strašidelnej? Žádný, bohužel. A tady je to ošperkovaný o klasickou "popcornovou" devadesátkovou lovestory, která tehdy zabila spoustu dobrých námětů. A mimochodem, na tomto filmu je vidět, že i Jack Nicholson coby herec má svoje limity (za které nemůže): když na začátku, než ho vlčí geny začnou měnit, má představovat uťápnutého a neprůbojného outsidera, je jasně vidět, jak moc mu to nejde, jak moc je tou charismatickou, energií prýštící elektrárnou, takže nesebevědomého dobráka vlastně ani nemá šanci zahrát... ()

choze 

všechny recenze uživatele

Filmové devadesátky pohřbily monstra ze sedmdesátek (Vetřelec, Michael Myers - ty pak i vzkřísily) a osmdesátek (Jason, Freddy) a oprášily klasická monstra v áčkovém a umělecky ambicioznějším balení pro dospělejší diváky (Dracula, Frankenstein, Vlk). Vlk není ani nemá být děsivý horor a boduje animálností stárnoucího Nicholsona, sexapealem Pfeiffer a Spaderovým hajzlíkovstvím. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Jednou za čas si pustím z normální televize film. Občas překvapí něčím, co jsem ještě neviděl a tak se na to chystám celý dlouhý den s tím, že si ten film hezky pěkně v křesle před televizí užiju. Když jsem televizi půl hodiny před začátkem zapnul, tak tam běžely reklamy. Pak skončili reklamy, byla nějaká show, která následovně po čtvrt hodině skončila. Následovala asi čtvrthodina dalších reklam. Po této čtvrdhodině s právě čtvrthodinovým spožděním začal Vlk. Po asi deseti minutách do toho filmu dali reklamy. A v tu chvíli já myslel že chcípnu. Chápu, že slovo "krize" v naší zemi udělalo hodně, ale aby toho tv Nova využívala až takhle, to ať se na mě nezlobí. Film jsem nakonec nedokoukal, sehnal jsem si ho jinak. To prostě nešlo. Od té doby jsem se rozhodl, že si naše české televize kvůli filmu už nikdy nepustím, a pokud ano, tak ne v hlavní vysílací čas. Nemám za potřebí si film kazit snůžkou keců, kde je co levnější a co kdo komu doporučuje. A co víc mě naštvalo byl taky fakt, že samotnej Vlk mě vůbec nebavil. Vypadá to na zajímavý fantasy příběh s Nicholsonem v hlavní roli. Ale ve skutečnosti je to naprosto průměrný film s naprosto typickým dějovým průběhem. Všecko co průměrný film příběhově obsahuje v tomhle filmu je. Těží z původního nápadu a názvu Vlk, který mě okamžitě zaujal. Jenže to je taky všecko. ()

Galerie (79)

Zajímavosti (18)

  • Mia Farrow byla navržena do role Charlotte Randallové. Společnost ale váhala, protože Mia byla v té době dost kontroverzní, a tak musel režisér Mike Nichols dost bojovat, aby ji studio obsadilo. Mia musela přistoupit na srážku z platu, ale nakonec si ve filmu stejně nezahrála kvůli problémům s rozvrhem. (HappySmile)
  • Scéna, ve které Willa (Jack Nicholson) kousne Vlk, se skutečně natáčela ve Vermontu. Dále se natáčelo ve státech New York a Kalifornie. (Varan)
  • V České republice film v kinech navštívilo celkem 234 811 diváků. (hrumsrt)

Reklama

Reklama