Reklama

Reklama

Když se objeví tělo místního teenagera, městečko Twin Peaks je otřeseno. (SkyShowtime)

Recenze (213)

Cimr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Přesně takhle vypadá pilot, který by mě okamžitě nalákal na sledování seriálu. Tak bizarní, vtipné, strašidelné i napínavé, že se člověk až diví, že to je ,,pouze" televizní film. Nepřiměřeně sladká znělka jako z nějaké telenovely nás zavede do záhadného městečka kdesi uprostřed lesů, kde se dějí sakra divné věci... Jo, tuším, že tohle se mi bude líbit! Lynch se strašně vytáhl, protože poněkud ohraný námět (najde se mrtvola a divák se seznamuje s potenciálními vrahy) povýšil nejrůznějšími vychytávkami (již zmíněná hudba, výprava, herci, ale především skvělý scénář) na mistrovské mysteriózní dílo. V podstatě se tu za tu hodinu a půl nic nestane, přesto jsem byl každou minutu napjatý. ()

kobejn 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nepochybně skoro jedinečná záležitost...s odstupem času by se i na tomdle našli nějaký mouchy, ale v zásadě se jedná jen o drobné detaily...například nepopiratelná dávka patosu a kýče, kerá tu chvílema přesahuje snesitelnou mez - konkrétně mám na mysli plačtivý grimasy Lary Flynn Boyle...na druhý straně je tu výborna Wendy Robie a její závěsy! Lynč má tak úžasnej smysl pro hjůmr, že z toho zůstává rozum stát - všechny ty drobný gegy jako například, když Kůpr s Herrym číhaj na Donnu, kerá jede za Džejmsem a Kůpr Herrymu, kerej se bojí toho, že je ztratili, řekne - Dej mi koblihu! Geniální okamih! Todle dělá z Lynče, Twin Píksu a toho všeho naprosto junik experienc - a povyšuje ho nad všechny ostatní seriály, kerý nikdy nedosáhnou velikosti twin píksu jen proto, že jim chybí tydle ty jedinečný maličkosti, který má twin píks a kerý mu dodává Mástr Lynč!!!!! Takže jesli je jedinej seriál za kerej bych kráčel s ohněm, pak jedině Twin Peaks! ()

erased 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak moc jsem si při příjezdu do Twin Peaks chtěl připadat jako agent Cooper, leč nestalo se. Tajemstvím obestřené lesy i samotná zdánlivě 'obyčejná' vražda mě na první pohled fascinovaly stejně jako jeho, avšak bez výjimky nesympatičtí a nezvykle přehrávající obyvatelé tohoto horského městečka mě od něj málem odradili ještě než jsem se stihl dostat k tomu nejlepšímu. Stejně tak mi od samého začátku naprosto nesedla kultovní Badalamentiho hudba (klavírová část Laura's Theme především), a tak bylo mé sžívání se s něčím takto novým zatraceně trnité. Za těch málem 25 let se toho na seriálovém poli změnilo hodně a hodina a půl je na tak vlažný pilot přespříliš. Nakousl sice prakticky vše, co se v budoucnu v seriálu objevilo, ale ani v nejmenším nestačí na sžití se s tím šíleným prostředím a atmosférou, a zároveň zbytečně brzdí ten méně náročný úvod do atraktivní detektivní linie. Ve zkratce, takhle jsem si představení seriálové legendy nepředstavoval. ()

MajklCZsk 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

A takto začal kult. Mnohdy jsem si říkal, že já, seriálový nadšenec (potažmo závislák), jsem vlastně neviděl svatý grál mezi těmito televizními sériemi. Je na čase to napravit, a tak jsem začal vizuálně podmanivým a hudebně velmi působivým pilotním dílem. Uvidíme, jak se celý děj okolo vraždy Laury Palmer bude vyvíjet, ale zatím to vypadá více než dobře. Krom dobře napsaných postav, za to může samozřejmě i charismatický agent Cooper, za jehož blbé kecy jsem si ho během pár minut okamžitě oblíbil. ()

Hadža 

všechny recenze uživatele

Perfektni mysticka zalezitost od pana tajemneho.Dokonal atmosfera ve vsech ohledech,jednoznacne spolecne s celym serialem nejdokonalejsi Lynchovo dilo.Agent Cooper dokonale ztvarnen Kylem MacLachlanem je jedna s nejpodivnejsich postav cele kinematografie.Nejde sledovat jen jednou,nebot pokazde v tom najdete dalsi genialni zalezitosti. ()

swed 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pilot k seriálu "Městečko Twin Peaks" musím hodnotit stejnou známkou jako seriál samotný. Jedno bez druhého by přece nemohlo existovat. V tomto úvodu od Vás chce "Twin Peaks" dvě věci: dokonalé soustředění (je tu mnoho postav!) a přijmutí pravidel tohoto světa. Kdo se tomu nepodvolí, nemá šanci do TP proniknout, a to by byla obrovská škoda. Na rozdíl od seriálu tu nenajdeme tolik tajemna, ale i přesto se dá vytušit, že něco v městečku opravdu není v pořádku. Vrcholem jsou scény oznámení Lauřiny smrti rodičům a ve škole. Jako doplněk k TP doporučuji třešňový koláč, černou kávu a případně i tu cigaretu. 10/10 ()

JohnMiller 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Niekedy v zime, na prelomu roku 2014/15 som sa chcel pustiť do seriálu Twin Peaks. Tak podľa chronológie som začal s týmto predĺženým nultým dielom. A po pravde vôbec ma nebavil. Nenachádzal som tam žiadne to Lynchovské čaro temného mystéria, tú nevšednú inakosť pochádzajúca z iného sveta a časopriestoru. Skúsil som ešte 2 či 3 časti seriálu a potom som toho nechal. Vravel som si, že to nieje nič pre na. Ale k seriálu som sa na podnet jednej kamarátky vrátil a po tých 3 nudných úvodných epizódkach, keď sa to Lynchovské čaro konečne rozbehlo, sa neviem dočkať na to kedy si nájdem čas na ďalšiu a ďalšiu epizódu. Možno sa k tomuto ešte niekedy vrátim a zmením hodnotenie, ale zatiaľ nie. ()

K.B.L. 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zatím shlédnut pouze tento pilot, který hodnotím průměrně. Žádné nadšení nepřišlo, ale stejně tak jsem nebyla zklamána. Na můj vkus je to málo dynamické, což zatím nevím, zda hodnotit pozitivně, či negativně. U jiných režisérů bych to hodnotila spíše negativně, ale protože vím, že to točil Lynch, podvědomě mu to promíjím a pilně sleduji veškeré detaily, protože mi něco říká, že v následujícíh dílech s nimi bude pracováno. Zatím můžu říct, že se vcelku těším. ()

Dont 

všechny recenze uživatele

Skvělá atmosféra podpořená přiléhavým hudebním doprovodem, výborně napsané postavy v čele s agentem Cooperem, originální vypravěčský styl. Není co vytknout Takhle nějak má vypadat pilot k seriálu. Kdyby se nejednalo o třicet dílů asi bych se i po těch skoro pětadvaceti letech nechal zlákat. ()

dyfur odpad!

všechny recenze uživatele

Tak vydržal som to pozrieť sústredene cele-ale ani tak -nie.Popis okolo filmu,hláška akože je to kultový film a podobne myslím sú o ničom - kráľ je nahý a nebudem tvrdiť,že nie je áno kráľ je nahý ako celý film.Len zmes nezmyselne pospájaných scenok bez vzájomnej logiky. Odpad ()

/Pablo 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tv film, který mi připadá, jakoby byl natočen minimálně o desetiletí dříve. Doufám, že si Lynch dělá srandu z těch patetických scén v úvodu snímku, protože působí spíše trapně. Ale jinak tento pilot jako pozvánka k seriálu funguje velmi dobře. Má to své kouzlo... ()

kaposlav 

všechny recenze uživatele

Pri tomto hodnotení sa mi zastavuje rozum. 91%? Herci čo vo filme vystupujú ako 17 roční vypadajú na 25 rokov. Kameramana našli asi niekde pod mostom, alebo bol riadne nadraný. Moc tomu nepomohol ani ten biedny dabing. Logika a prirodzené reakcie tiež nie su silnou stránkou. Neviem za čo niekto dal 4, alebo dokonca 5*. Aj keď prižmúrim oko a budem tolerantný viac ako 2* nemôžem dať. Myslím si, že pri hodnotení tohoto hrozného filmu zavládla opäť davová psychóza a ovečky sa zaradili ako papagáji do radu. Keďže Ferko, Jurko a Paťko dali 5*, tak ja dám aspoň 4*, aj keď to stálo za prt. "Asi mi niečo ušlo" ako si papgáj často povie. No a aby som nezabudol, tak asi zabudli na maskéra/maskérku. Dvaja fakani sa pobili v bare, kde spievali a hrali poondiatu sračku, ktorú všetci ti drsňáci počúvali a ejhle. V base ani škrábanček, monoklík, rozbitá papuľka a ani kvapôčka krvi. Lepší ako Terminátor :). Napokom štekali a zavíjali na rivala v base ako debili a neviem prečo. Zrejme následok bitky. Zhodnotenie jedným slovom - Katastrofa! ()

Reklama

Reklama