Reklama

Reklama

Gitarista Dewey Fin (Jack Black). Srdcom rocker, bezmedzne uctieva myšlienky rockovej hudby a života okolo nej. So svojou záľubou skákať do publika a k 20-minútovým gitarovým sólam je rozhodnutý doviesť svoju kapelu k víťazstvu v Súboji kapiel. Namiesto toho ho však spoluhráči z kapely vyhodia. Zdrvený a bez peňazí sa Dewey poflakuje po byte. Potom, čo zdvihne telefón, ktorý je určený pre jeho spolubývajúceho Neda (Mike White), impulzívne prijíma prácu ako suplujúci učiteľ na prestížnej základnej škole. Tam sa stretáva s upätou riaditeľkou Mullinsovou (Joan Cusack), ktorá bedlivo kontroluje svoje vystupovanie a to isté vyžaduje od všetkých učiteľov. Zatiaľčo Dewey nemá ani tušenia ako vyučovať, vie ako vo svojich žiakoch vzbudiť dôveru. Keď si náhodou vypočuje hodinu hudobnej výchovy, rozhodne sa svojich žiakov, týchto mladých hudobných géniov, preformovať z klasického školského orchestra do hlučnej rockovej kapely, čím navždy zmení ich životy. So svojou novou kapelou sa Dewey vydá bojovať do vysneného Súboja kapiel. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (647)

Nin 

všechny recenze uživatele

V téhle dnes už klasické komedii si Jack Black svou roli maximálně užívá a není těžký si ji užívat s ním. Při jeho skotačení s děckama se divákovi může naskytnout i pohled do kouzla učitelské profese a hlavně je ve filmu zatraceně stylová rocková hudba. Na druhou stranu mě napodruhé překvapilo, že film není zase tak vtipný. Prostě v něm není zase tak moc dobrých vtipů. Příběh je hodně zručně napsaný a daří se tam efektivně zakomponovat spoustu postav (dospělých i dětských), ale bohužel jich je tolik, že nejen že nevyniknou, ale jsou také dost ploché. Celkově je ale School of Rock moc fajn feel-good film. (7/10) ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Jedna velká rocková show může změnit svět..... Předně musím napsat, že výsledný dojem je hodně dobrej. Scénář, dojemný závěr, vtipy (které nedělal J. Black) a AC/DC neměli chybu. Apropó - J. Black, zatím co mně - starší generaci jeho humor moc nebral, moje děti se ohromě bavili. A děti, které zde hráli - byli perfektní. Nenechali se zdolat ČLOVĚKEM...... ()

Reklama

Lateef 

všechny recenze uživatele

Jack Black má neskutečný dar baviče! V pohodě utáhne film na rock ´n´ rollové zápletce a ještě k tomu kromě školní třídy(btw. skvělí herci), rodičů, ředitelky a vlastně půlky města strhne i Vás! To ohromné nadšení, které z jeho výkonu číší, je snad opravdové, film je plný skvělé rockové muziky a kdo po téhle hudební jízdě nevytáhne z komory záprášenou starou kytaru a nezkusí si vydrnkat pár znějících akordů, tak je looser s velkým L. Já pro tu kytaru taky šel, ale už mě předběhla ségra, která Školu ro(c)ku viděla před měsícem a od té doby sedí na balkóně a dává kytaře takovej kouř, že jí musí každých pět minut zalívat vodou, aby jí neshořela pod rukama... Jediné, co bych vytknul, je dost dlouhá stopáž, být to o patnáct minut kratší a ještě malinko svižnější, dal bych stovku...35 miliónů dolarů(rozpočet)/131 miliónů dolarů(výdělek celosvětově) ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Vynikajúca kombinácia Rockovej muziky a vtipu. Obvykle filmy s detskými predstaviteľmi moc nemusím, ale Jack Black (na ktorom vidíte ako strašne si to užíva) s toho spravil zábavnú rockovú show, ktorú ja (ako fanúšik rockovej muziky) môžem. Bavil som sa kráľovsky aj po niekoľkom videní a kludne by som si dal aj pokračovanie. 80% - 4* ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Rock je můj oblíbený hudební žánr a Škola rocku je od tedka mou oblíbenou komedií.Na tenhle film jsem nesázel a koukl jsem se na něj sned jenom kvůli výborným recenzím.Ale celý film mě dokonale pobavil.Samozřejmě díky Jacku Blackovi který na sebe trhá veškerou pozornost.Je vidět že je to opravdu rockový fanoušek,protože každou větu i každou notu vážně rockersky prožívá.Vlastně nebít jeho tak by ten film ani za tolik nestál.Ne ale kvůli hercům kteří jsou všichni prvotřídní(někteří dětští herci mě opravdu překvapily).Je to hlavně kvůli scénáři který je dopředu předvýdatelný a nic nás nepřekvapí.Jenže to vám vlastně nakonec bude stejně jedno protože to všechno zachranuje skvělá rocková hudba a hlavně VYNIKAJÍCÍ JACK BLACK.Tak konec keců a jdeme rockovat!!!!!!!!!!!!! ()

Galerie (145)

Zajímavosti (27)

  • Film měl být původně muzikálem. (HellFire)
  • V Španielsku daboval Jacka Blacka (Dewey Finn) spevák a herec Dani Martín. Martín nemal žiadne skúsenosti s dabingom, ale vybrali ho, pretože v čase filmu bola jeho rocková skupina „El Canto de Loco“ veľkým hitom v Španielsku. Tento dabing je považovaný za jeden z najhorších dabingov, aké sa kedy v Španielsku vyrobili, a to práve kvôli Martinovi. (Weezy22)
  • V ostatních třídách školy by se nemohlo vyučovat, aniž by nebyly rušeny třídou Deweyho (Jack Black). (BisiJoker)

Související novinky

Rocková panda se vrací

Rocková panda se vrací

15.07.2008

Jack Black momentálně ruluje v kinech jako bojovná černobílá chlupatá koule (samozřejmě jen ve verzích bez dabingu) a brzy se po boku Bena Stillera a Roberta Downeye Jr. vrhne doprostřed akční… (více)

Wrestler Jack Black

Wrestler Jack Black

22.11.2005

Herec Jack Black už sice za pár dní vstoupí na plátna kin jako filmař dobrodruh v očekávaném hitu King Kong, ale v současnosti již pracuje na další filmu, který jej vrací k jeho hereckým kořenům,… (více)

Reklama

Reklama