Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(6)

Šestidílné drama Roky a roky sleduje zaneprázdněnou manchesterskou rodinu Lyonových. Daniel si bere Ralpha. Stephen a Celeste se bojí o své děti. Rosie uhání nový objev. Edith už nebyla celé roky doma. A všem jim vévodí panovačná babička Muriel. Když se všichni jedné zásadní noci v roce 2019 neodvratně spojí, příběh se přehoupne do budoucnosti a sleduje životy a lásky Lyonových v průběhu následujících patnácti let. A že je na co se dívat! Tato úzce semknutá rodina prožívá všechny naše obavy i naděje. Společnost je vášnivější, rychlejší a šílenější. Bouřlivé zvraty v politice, technologiích a vzdálených válkách mají přímý vliv na Lyonovi a realitu jejich všedních dní. Ti se na pozadí toho všeho musí zorientovat ve svých nadějích a obavách v domnění, že obyčejná rodina nedokáže změnit celý svět. Nebo snad ano? (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (98)

InJo 

všechny recenze uživatele

Pokud chcete vidět skvělý propracovaný příběh, který působivě a do hloubky akcentuje snad všechna dlouhodobě aktuální stěžejní témata (masová migrace, multikulturalismus, vzestup politickému populismu a extrémismu, neustálý vývoj informačních technologií a lidská posedlost jimi), Roky a roky jsou přesně pro vás. Britská minisérie, jež je chytře zkonstruovaným vrstevnatým mixem dramatické rodinné ságy a populární seriálové sci-fi antologie Černé zrcadlo, se odehrává napříč několika lety, v nichž se skrze jednu rozvětvenou anglickou rodinu poukazuje na blízkou budoucnost a nejvýznamnější změny ve společnosti, domácí i světové politice, klimatu apod. V lecčem velmi skličující (až děsivá), ale rozhodně pozoruhodná, smysluplná a značně realisticky vyznívající vize zítřků, které nás v dohledné době možná skutečně čekají... ()

F.W.Colqhoun 

všechny recenze uživatele

It's a terrible world but i want to see every second of it. Záměr zkusit na ploše šestidílné televizní série extrapolovat vývoj zmršeného světa na deset let dopředu zasluhuje uznání i proto, že každý, kdo disponuje názorem, bude mít výhrady - a to už předtím, než se vykrátí početná skupina diváků, kteří považují fenomény populismu, nacionalismu a tzv. konzervativismu a "návratu zdravého selského rozumu" za svěží vítr a směr, který nakonec vyřeší všechny množící se trable. Zákonitá daň z pokusu o vyváženost. Výhrady mám samozřejmě i já, a to především k ničím nepodloženému optimismu, který série vkládá do generation next a obvyklému pranýřování heterosexuálního bílého muže, zde s obyčejňáckou vizáží Roryho Kinneara & spol. Seriál jako tento by se možná bez lakování na růžovo a podkuřování cílové skupině obešel. Spása online? Really? Edith, is that you? ()

Reklama

Nin 

všechny recenze uživatele

Politický Black Mirror. Existuje hodně lidí, které deptá, kam se ubírá budoucnost demokratických zemí a geopolitická situace v Evropě, ale fascinovaně sledují události a různé šílenosti kolem toho a nemůžou od toho odtrhnout oči. Patřím mezi ně momentálně i já, a tahle minisérie je pro tento typ lidí jako stvořená, dokonce se zde i tento typ chování reflektuje. Je to depresivní, je to strhující a často hodně chytré. Pár drobností mi nesedlo, například mě překvapilo, jak malou roli v minisérii má to, že je hlavní rodinka tak bohatá na rasy (je zde černoška a asiat) a sexualitu. Nic proti menšinám, ale čekal bych, že v dystopické budoucnosti se budou více řešit jejich specifické problémy, zatímco zde to vypadá tak, že jsou s tím všichni OK, čili sice v budoucnosti v Británii budou blbci stavějící koncentráky a dobrovolně se připravující o demokracii, ale zároveň budou různé rasy a různé sexuální orientace žít v harmonii... Každopádně tohle není nic, co by mě výrazně vadilo. Years and Years považuju za vynikající a často dechberoucí záležitost, o které by se mohlo hodiny diskutovat. (9/10) ()

Handle 

všechny recenze uživatele

Občas to sice lehce klouzá po povrchu a nebo to naopak zbytečně rozehrává linky, které se nedotáhnou do konce, ale filmařsky je to docela nářez a ve spojení s epickým soundtrackem tahle minisérie umí doslova dělat divy. Jen si teda nejsem jistej, jestli je vlastně děsivější sledovat tenhle počin a nebo si spíš číst zamindrákované výblitky některých zdejších omezenců brečících snad už u každého filmu, kde se objeví nějaká menšina. No, ČSFD je obecně bohužel stále toxičtější prostředí někde téměř už na úrovni diskuzního fóra Novinek.cz, ale je vlastně dobrej paradox číst to zrovna u Years and Years. :-) ()

choze 

všechny recenze uživatele

"Pamatujete, když nám zprávy přišly nudné?" Jedna britská rodina v utahující se smyčce klimatických změn, ekonomické krize, nových technologií, migrace, fake news a vzestupu populistů vedoucích zemi rychle směrem k policejnímu státu a koncentrákům. Znepokojivé a depresivní, o to víc, že je to vše divákovi víc než povědomé a rodinka je sympatická a v druhé půlce jsem si nad jejími osudy i pobrečel. Na konci to ale šlo trochu moc do sci-fi. ()

Galerie (155)

Zajímavosti (1)

  • V jednej z epizód spravili tvorcovia zo Slovákov kšeftárov s orgánmi a nelegálnymi biotechnologickými zákrokmi. (krasomama)

Související novinky

TOP filmy a seriály roku 2019 dle TOP uživatelů

TOP filmy a seriály roku 2019 dle TOP uživatelů

29.12.2019

S blížícím se Silvestrem vám tradičně přinášíme hlasování TOP uživatelů ČSFD.cz za nej filmy a seriály uplynulého roku. Jaké jsou jejich "topky" i s krátkým shrnutím názoru můžete vidět níže. Z filmů… (více)

Reklama

Reklama