Reklama

Reklama

Nekonečný příběh

  • Západní Německo Die unendliche Geschichte (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Desetiletý Bastian se před zlými spolužáky ukryje do obchodu, kde najde starobylou knihu, o které mu její majitel řekne, že číst ji je nebezpečné. Bastian ale neodolá a začne číst poutavý příběh o zázračné říši Fantasie, kterou ničí všepožírající Nicota. Vládkyně říše povolala statečného chlapce Atreje, aby říši zachránil, ale Bastian zjistí, že on sám se stal součástí příběhu, a pravě on může s pomocí pohádkových tvorů Fantazii zachránit. Najde ale v sobě dostatek síly a odvahy? Fantastické dobrodružství muže začít! (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Recenze (1 088)

juditik 

všechny recenze uživatele

Jedna z mojich srdcoviek. Užasné fantasy, plné krásnych postáv - od kameňožrúta, cez Atreyua, Detskú Cisárovnú až po samotnú Ničotu. Vrelo odporúčam aj knižku, ktorá sa po vzhliadnutí filmu číta úžasne. No a samozrejme...FALCO!!! Ukážte mi jedno decko, čo nechcelo mať doma lietajúceho draka Štastia..proste, ťažká klasika.. ()

Stejšn 

všechny recenze uživatele

On ten film není žádný zázrak. Jako dítěti se mi z pochopitelných důvodů líbil víc, ale když jsem se na něj díval s odstupem let, tak obsahuje několik velmi pěkných postav a na svou dobu hezké triky, pěknou hudbu, která se ale dost opakuje a příběh, který je podivně zkratkovitě vyprávěný a celkově to působí dost amatérsky. A STRAŠNÝ překlad tomu teda zasadil ránu. Každopádně ovšem existuje jen jeden filmový Nekonečný příběh, sequely tomuhle nesahají ani po nehty na nohou. Dodatek: po třiceti letech jsem si pro kompletnost přečetl i knížku (vydání Albatros) a pro mě byla velkým zklamáním. Jeden z mála případů, kdy FILM JE LEPŠÍ NEŽ KNIHA!!!!! ()

vaclaw 

všechny recenze uživatele

Moje srdcovka už od dětství neztratila nic ze svého kouzla ani po tolika letech, čímž se jedná o jednu z velmi mála výjimek. Jenom je škoda, že a) vznikly další díly b) s Petersenem to jde z kopce (co se týče filmařiny, ale zase třeba se zlepšuje např. v botanice, nevim :-)) ()

MaxForValue 

všechny recenze uživatele

Keď máte desať rokov, tento film musíte milovať. Keď máte dvadsať, už ho až tak nemilujete, ale stále vám pripomenie všetky tie krásne časy nevinného detstva, kedy knihy boli vašim útekom pred (krutou) realitou. Nekonečný príbeh nie je o príbehu, je o nevinnom svete plného detskej fantázie a splnených želaní. Je to krásne, nádherné, ale hlavne nostalgicky detské. A práve nostalgia by nemala skaziť úsudok. ()

Jerrysus 

všechny recenze uživatele

Tomuhle filmu jsem nikdy nepřišel moc na chuť. Sice obsahuje na svoji dobu zajímavé efekty a zpracování. Také má snímek docela zajímavý děj, ale jinak je až moc ponurý a temný. Zároveň i některé masky nejsou nijak zvláštní nebo světové a závěr toho všeho je divný a zmatený. ()

donnovann 

všechny recenze uživatele

Řekněme si to otevřeně, jeden z nejlepších fantasy filmů pro každou věkovou skupinu, s tímto filmem jsem vyrůstal. Nekonečný příběh mi připadá neuvěřitelně nadčasový, výborný námět a ta muzika. Prostě klasika Fantasy filmů. ()

Havala 

všechny recenze uživatele

Kdo z vás to neviděl alespoň třikrát? Jeden z nejlepších filmů pro děti a mládež, i když jinak toto zaškatulkování se dnes už moc nenosí. LOTR a Star Wars dohromady. ()

Barghest 

všechny recenze uživatele

Asi jsem jedna z mála, ale coby dítě jsem Nekonečný příběh neměla ráda, zato teď v letech dospělých si to vynahrazuju. Petersen udělal z krásné a hlubokomyslné Endeho knížky krásnou fantastickou pohádku, i když je škoda, že překopal vyznění příběhu. ()

Paja.93 

všechny recenze uživatele

Po x letech jsem, ne z vlastní vůle, zkoukla znovu tento film. Moc se mi do toho nechtělo, protože smutná scéna s Artexem, byla pro mě prostě nepřekousnutelná. Možná kdyby nebyla na začátku příběhu, tak by člověk neměl takovou hořkou pachuť a líp by se mu dívalo dál. V závěrečné spleti emocí, by se ta scéna podle mě vyjímala lépe. Jinak člověk se kochá vizuálním provedením a v pozdějším věku i mu dojde o čem tam vlastně mluví a co se ten film snaží říct. Mám však zas na kolik let vystaráno, znova se mi tak srdceryvná scéna prožívat opravdu nechce. ()

J*A*M*B*O 

všechny recenze uživatele

Tak fantasy film ktorý prekvapil, tak asi opíšem Nekonečný príbeh. Ja vôbec nemusím staré fantasy film, ale na nekonečnom príbehu niečo bolo, proste to malo svoje čaro. Dávam 8/10 bodov. ()

A_san 

všechny recenze uživatele

Už jen kvůli té nostalgii z dětství je to skvělý film. Na svou dobu měl výborné efekty a Gmoka a jeho ve tmě svítících očí jsem se bála ještě dlouhou dobu po shlédnutí filmu. Fandila jsem Atreyovi, brečela s ním, když ztratil Artexe a vždycky dostala chuť na loupaná a nakrájená jablka, která Bastien během čtení baštil. Chtěla jsem svého Falka s načechranou bublinkovou srstí a projít kolem sfing, které by mě neusmažily. Prostě při dívání na tento film jím člověk opravdu žije (jo a taky ještě závodní šnek!). Před pár dny jsem se podívala znovu a ta dětská radost prostě nevyprchala ani po tolika letech a spíše mě ještě nalákala na to si přečíst knihu :) ()

Wooke 

všechny recenze uživatele

NeverEnding stoooryy aaAAaaAaaaA. To si pamätám asi najviac, inak som na tom biedne. Myslím, že toto je takpovediac legenda, pretože o tomto filme určite počul každý. Najradšej som mal Falka. ()

maoc 

všechny recenze uživatele

Příběh je excelentní, emoce to ze mě umí vycucat do poslední slzy a triky nejsou ani na dnešní dobu nijak špatné, ale přesto plný počet dát nemohu. Ani nevím proč, možná kvůli rozmělnění myšlenky závěrečným průnikem fantazie do reality. ()

pekas 

všechny recenze uživatele

V roce uvedení to zcela jistě byla bomba a unikátní film. 30 let poté jsou pořád některé triky s ohledem na stáří pěkné, ale příběh se mi zase tak moc strhující nezdá. Dnes je to pouze lepší průměr a jistě legenda. 57% ()

AlexUnited 

všechny recenze uživatele

Náhodne pozliepaný dej bez nejakých hlbších súvislostí, množstvo logických nezrovnalostí a hlavne strašne veľká nuda. Dobrý imidž tejto pre mňa nepochopiteľne úspešnej klasiky nezachránia ani originálne bizarné kreatúry ani vcelku vydarená titulná skladba. ()

Syna.1990 

všechny recenze uživatele

Jako malý jsem měl tento film rád, ale tou dobou jsem bohužel ještě nehodnotil filmy na csfd.cz. Filmy hodnotím až dnes a bohužel už v Nekonečném příběhu to kouzlo nevidím, jasně Falco, kamenožrout a úvodní píseň super, ale bohužel nevím za co bych měl dát víc jak tři hvězdičky. ()

Guran 

všechny recenze uživatele

Na to, v jakém to bylo natočeno v roce a na Německé poměry je to opravdu luxus. Pamatuji si, jak jsem na tento snímek koukal ve školce. Film pro děti, ale ne tak docela. Dospělý člověk se však také pobaví. ()

Související novinky

Čeká nás nový Nekonečný příběh

Čeká nás nový Nekonečný příběh

21.03.2024

Klasika se dočká nové adaptace. Německá novelka od Michaela Endeho, jež se navždy nesmazatelně zapsala do fantasy žánru a byla přeložena do 45 světových jazyků, byla poprvé přenesena na plátna kin v… (více)

Zemřel režisér Wolfgang Petersen

Zemřel režisér Wolfgang Petersen

16.08.2022

Ve věku 81 let zemřel slavný německý filmař Wolfgang Petersen. Režisér se proslavil v roce 1981 snímkem Ponorka, který obdržel šest nominací na Oscara. Tento úspěch vedl o tři roky později k dětské… (více)

Festival Malé oči přivítá v Praze i Totora

Festival Malé oči přivítá v Praze i Totora

15.11.2021

Již 8. ročník festivalu Malé oči je tu! Během listopadu a prosince se filmový festival pro děti objeví v několika městech po celé republice. Dramaturgové připravili pro malé diváky (i jejich rodiče)… (více)

TOP filmy a seriály roku 2019 dle TOP uživatelů

TOP filmy a seriály roku 2019 dle TOP uživatelů

29.12.2019

S blížícím se Silvestrem vám tradičně přinášíme hlasování TOP uživatelů ČSFD.cz za nej filmy a seriály uplynulého roku. Jaké jsou jejich "topky" i s krátkým shrnutím názoru můžete vidět níže. Z filmů… (více)

Reklama

Reklama