Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Těžce životem zkoušená Scarlett O'Harová poté, co ji opustil manžel Rhett Butler a pádem z poníka se zabila dcerka Bonnie, odjíždí na milovanou Taru, kde bydlí její sestra Suellen s rodinou, aby se pokusila získat Rhetta zpátky. Toho však zajímají jen divoké pitky a karty... Děj čtyřdílného filmu, natočeného podle románu Alexandry Ripleyové, navazuje na osudy hrdinů románu Jih proti Severu. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (55)

paascha 

všechny recenze uživatele

Pokud už musím koukat na sladkobolnou pseudohistorii, dám raději přednost akčnějším kouskům, jako je Kleopatra nebo Cid. Přesto se občas rád odpoutám a právě tenhle film/ seriál je vhodnou příležitostí. Jde o trochu pokřivený pohled do americké historie, sledovaný na osudu ubohé, avšak statečné jižanské krásky Scarlett... bla, bla, bla. Zkrátím to, jde o poměrně snadno koukatelné nic ()

Carreen 

všechny recenze uživatele

Adaptace knihy Alaxandry Ripleyové Scarlett, která je pokračováním románu Margaret Mitchellové Jih proti severu. Vzhledem k tomu, že samotné pokračování knihy nemá stejnou úroveň jako slavný původní román, nedá se tomuto seriálu téměř nic vyčítat. Příběh je zde oproti knize trochu pozměněný, ale podle mě jen v jeho prospěch a získává tak mnohem větší dramatičnost. A opravdu musím ocenit výkony herců. Já tento seriál viděla dřív než film Jih proti severu, tak možná proto bude pro mou babičku navždy Rhettem Butlerem Clark Gable a pro mě Timothy Dalton. ()

Reklama

berg.12 

všechny recenze uživatele

Jó, jó, tvůrci si mysleli: "Takové téma, to musí fungovat vždy, slavná romance, šoupnem tam nějakého známého herce, přidáme sladkobolný hudební motiv, diváci na tuhle velkolepou kostýmní podívanou určitě zaberou".... prdlajs! Nudné a roztahané až na půdu, bez jiskry a s jednou jedinou scénou porodu, která za něco stojí. ()

Petrushka5 

všechny recenze uživatele

Nemohu v této sérii vidět pokračování Gone with the Wind, neboť to nedokáži ani u knižní předlohy. Pro mě je to jiný příběh, kde se sice Timothy Dalton a Joanne Whalley velmi snaží hrát si na Rhetta a Scarlett, ale veškerá jejich snaha je v mých očích pouhou ubohou televizní romancí. Opravdu mě však pobavil závěr, kdy si zřejmě tvůrci řekli, že pravý dramatický příběh se neobejde bez znásilnění a vraždy. Tleskám! Ani uměle natahovaný závěr nepřinesl postrádané napětí. A Margaret Mitchell se obrací v hrobě! ()

jasiska 

všechny recenze uživatele

Film nakrútený podľa voľného pokarčovania Odviateho vetrom (môjho obľúbeného románu) od Alexandry Ripleyovej Scarlett sa začína výborne. Scarlett (Joanne Whalley) aj Rhett (Timothy Dalton) sú podľa mňa skvele obsadení, aj keď na Vivian Leigh a Clarka Gabla asi nemajú, a aj výprava je celkom dobrá. v 3. až 4. dieli sa to však zvrtne a film sa absolútne odkloní od knižnej predlohy (súdená za vraždu?!?). V tomto okamihu sa mi film prestáva páčiť a z nadčasovej love story (aj keď voľne dotvorenej) sa stáva chabý mix zlej detektívky a romantického blábolu akoby v štýle Rosamunde Pilcherovej. Kľudne si mohli ten 4. diel odpustiť a nakrútiť to podľa knižky a dopadlo by to oveľa lepšie. Ale čo už - zbytočné plakať nad rozliatym mliekom. Rozhodla som sa, že tento koniec si v mysli vytesním a budem myslieť len na to dobré vo filme. S prižmúrenými očami a čiastočnou subjektívnou nekritickosťou, čo sa môjho obľúbeného príbehu týka, dávam 4 hviezdičky. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (3)

  • Během natáčení tohoto seriálu Timothy Dalton oficiálně oznámil svou rezignaci z role Jamese Bonda. Stalo se tak 11. dubna 1994. (HappySmile)
  • Poslední role Manninga Redwooda a Betsy Blair. (HappySmile)

Reklama

Reklama