Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Těžce životem zkoušená Scarlett O'Harová poté, co ji opustil manžel Rhett Butler a pádem z poníka se zabila dcerka Bonnie, odjíždí na milovanou Taru, kde bydlí její sestra Suellen s rodinou, aby se pokusila získat Rhetta zpátky. Toho však zajímají jen divoké pitky a karty... Děj čtyřdílného filmu, natočeného podle románu Alexandry Ripleyové, navazuje na osudy hrdinů románu Jih proti Severu. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (55)

Petrushka5 

všechny recenze uživatele

Nemohu v této sérii vidět pokračování Gone with the Wind, neboť to nedokáži ani u knižní předlohy. Pro mě je to jiný příběh, kde se sice Timothy Dalton a Joanne Whalley velmi snaží hrát si na Rhetta a Scarlett, ale veškerá jejich snaha je v mých očích pouhou ubohou televizní romancí. Opravdu mě však pobavil závěr, kdy si zřejmě tvůrci řekli, že pravý dramatický příběh se neobejde bez znásilnění a vraždy. Tleskám! Ani uměle natahovaný závěr nepřinesl postrádané napětí. A Margaret Mitchell se obrací v hrobě! ()

jasiska 

všechny recenze uživatele

Film nakrútený podľa voľného pokarčovania Odviateho vetrom (môjho obľúbeného románu) od Alexandry Ripleyovej Scarlett sa začína výborne. Scarlett (Joanne Whalley) aj Rhett (Timothy Dalton) sú podľa mňa skvele obsadení, aj keď na Vivian Leigh a Clarka Gabla asi nemajú, a aj výprava je celkom dobrá. v 3. až 4. dieli sa to však zvrtne a film sa absolútne odkloní od knižnej predlohy (súdená za vraždu?!?). V tomto okamihu sa mi film prestáva páčiť a z nadčasovej love story (aj keď voľne dotvorenej) sa stáva chabý mix zlej detektívky a romantického blábolu akoby v štýle Rosamunde Pilcherovej. Kľudne si mohli ten 4. diel odpustiť a nakrútiť to podľa knižky a dopadlo by to oveľa lepšie. Ale čo už - zbytočné plakať nad rozliatym mliekom. Rozhodla som sa, že tento koniec si v mysli vytesním a budem myslieť len na to dobré vo filme. S prižmúrenými očami a čiastočnou subjektívnou nekritickosťou, čo sa môjho obľúbeného príbehu týka, dávam 4 hviezdičky. ()

Reklama

gidzitka 

všechny recenze uživatele

Ne, neni to spatna miniserie a jakozto pouhy divak bych hodnotila mozna i vyse, nicmene z pozice fanynky predlohy mam bohuzel krajni vyhrady. Je to proste Jih proti Severu volume 2 bez Scarlett i Rhetta, je to pribeh lasky, ale tento zar vasne by stacil uhasit i jarni destik, navic necitlive vrazeni vrazdy - wtf?- ovsem bez poirotovske nonsalantni lehkosti byti... Proste nemate-li ocekavani, dobre, pokud je mate a cekate Rhetta Butlera, je jasne, ze pujde o prusvih. Timothy Dalton ma tady charisma srovnatelne s ceskym dabingem k LOTRovi - aneb pateticky az na pudu, neverite mu ani slovo a u "velkych" scen propukate v huronsky smich. Marna slava, Clark Gable byl jen jeden... ()

berg.12 

všechny recenze uživatele

Jó, jó, tvůrci si mysleli: "Takové téma, to musí fungovat vždy, slavná romance, šoupnem tam nějakého známého herce, přidáme sladkobolný hudební motiv, diváci na tuhle velkolepou kostýmní podívanou určitě zaberou".... prdlajs! Nudné a roztahané až na půdu, bez jiskry a s jednou jedinou scénou porodu, která za něco stojí. ()

Orlau32 

všechny recenze uživatele

Seriál, jako pokračování nepřekonatelného filmu z r.1939 JIH PROTI SEVERU. Již tehdy, jakmile vešlo ve známost, že chce spisovatelka RIPLEYOVÁ napsat pokračování tohoto románu, jsem kroutila hlavou, protože jsem nevěřila, že překoná spisovatelku MARGARET MITCHELLOVOU. No a po shlédnutí tohoto seriálu musím říci, že jsem měla pravdu. Ono to není vždy jednoduché vžít se do doby a století, ve kterém jsme nežili. Děj je prostě nastavená kaše, která se točí dokolečka jenom kolem Scarlett a jejich "kšeftů". Osobní vztah těch dvou jakoby vyčpěl. Ale to vše bych ještě spolkla. Znáte mě. Mi vadí detaily, které jsou prostě zásadní. Tak např.: jak může režisér do úlohy Scarlett obsadit HNĚDOOKOU ženskou, to prostě nechápu, zvláště, když ty její oči byly tou krásou. Jinak herečka JOANNE WHALLEY to zahrála jak nejlíp uměla. TIMOTHY DALTON jako Rhett Butler byl v pořádku a velmi se snažil dohonit Clarka Gablea, což se mu místy i velmi dařilo. Celý děj příběhu byl ovšem korunován moderní blbosti, a to 4.dílem, kdy zde dochází k vraždě ( z romantiky se rázem stal horror ) a to ještě z mnoha nemožnými prvky režie. Nedokážu si představit, že by šokovaný člověk, který vraždu nespáchal, tahal kuchyňský nůž z oběti a sahal na mrtvolu. Dále - při znásilnění mohla řvát Scarlett o pomoc a jistě by sluhové přiběhli. Měla jich v domě dost. Jenže ona se pouze rvala z násilníkem a vydávala zvuky, které si mohl kdokoliv jakkoliv vysvětlit. Abych to zkrátila : tato moderní horrorová vsuvka se mi do takového romantického filmu prostě nehodila a tím mě spisovatelka velmi otrávila. Když dva dělají totéž, prostě to není totéž. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (3)

  • Poslední role Manninga Redwooda a Betsy Blair. (HappySmile)
  • Během natáčení tohoto seriálu Timothy Dalton oficiálně oznámil svou rezignaci z role Jamese Bonda. Stalo se tak 11. dubna 1994. (HappySmile)

Reklama

Reklama