Reklama

Reklama

Smrtelné zlo 2

  • USA Evil Dead II (více)
Trailer

Ash a jeho přítelkyně si vyrazili na opuštěnou chatu v lese. Na místě si pustí pásku, kde je nahrán text Necronomiconu, temné knihy mrtvých. Tím však vyvolají příšerné démony ze záhrobí... Když na chatu dorazí Ashovi přátelé, najdou je uprostřed záplavy krve! Zlo bylo odpoutáno a je třeba ho znovu zkrotit - za každou cenu! (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (680)

kinej 

všechny recenze uživatele

Po druhém shlédnutí musím film přehodnotit na maximální počet hvězdiček. Zatímco jednička působila, jako by Raimi nevěděl jestli chce bavit nabeo strašit, tak zde má jasno.Jde o jiný žánr o čistokrevnou komedii, ale místy je dokonce i tento film napínavý. To, že se celý film odehrává opět v jedinné chatě uprotsřed lesa, směřuje film k parodii na předešlý díl. A Bruce Campbell zde předvídé něco, co bych se nebál nazvat hereckým koncertem. ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Druhý díl nepůsobí špatně, ale už nepůsobí tak hororově jako předchozí. Tento díl ukáže něco jiného než první a působí spíše jako černá komedie. Atmosféra je samozřejmě špičková, stejně tak děj a prostředí. Závěr je velmi překvapivý a posouvá děj do jiného prostředí a třetího dílu. Sam Raimi tímto dílem ukázal, že i do hororu lze vsunout černý humor a tím vytvořit kvalitní snímek... 8/10 = 85% ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Groovy..! Že zábavnost u hororu nejsnáze odpouštím Raimimu už mám prověřené časem. Evil Dead II je v porovnání s jedničkou víceméně stejná řeka - jen se navýšil rozpočet, přívaly krve, či jiných tělesných i netělesných tekutin, celková grotesknost a charisma Bruce "má ji motorovou" Campbella, na němž celý film stojí a bez jehož přítomnosti začne povážlivě kulhat. Představitel Ashe Williamse předvádí animální výkon na hranici sebepoškození, místy připomínající zoufale krásnou etudu M.Landaua s vycpanou chobotnicí v Edu Woodovi a navrch ještě ukáže, že světoznámá Hemingwayova novela "Sbohem paže" nemusí sloužit jen ke čtení. A konec s využitím Čáryfukova portálu? Laskomina s přijíždějícím vévodou Krvavým Henrym na obzoru.. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Celá séria "Evil Dead" (Smrteľné zlo) je delikatesnou lahôdkou, na ktorej si už roky pochutnávajú všetci horroroví gurmáni. Americký režisér Sam Raimi uvaril túto jedinečnú trilógiu takmer z ničoho. Zrejme ani len netušil akým kultom sa stane tento jeho nízkorozpočtový horror o démonickom Zle, ktoré prebýva v knihe viazanie v ľudskej koži a písanej ľudskou krvou. Jednej noci je prebudené partiou mladých ľudí, ktorí zavítajú do pochmúrnej chaty v horách. Táto druhá časť je akýmsi tuningom prvého snímku z roku 1981. Z mierne navýšeným rozpočtom sa Samovi Raimimu podarilo zo skoro rovnakého námetu vytvoriť najsilnejšiu časť "Smrteľného Zla". Natočil jeden z nosných pilierov americkej horrorovej kinematografie. ***** ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Kultovní komediální horor. Né, že by jste se někdo třeba nelekl, ale humor (samozřejmě že černej) z tohoto dílka jen čiší. Už vás někdy napadla vaše vlastní ruka, až jste si ji museli uříznout motorovou pilou? Smál se vám váš nábytek včetně vycpané hlavy jelena? A krve, že by se ani Q.Tarantino nestyděl! Láká vás to? Pokud vám nevadí, že film vznikl v roce 1987, tak směle dotoho!!!! ()

Galerie (542)

Zajímavosti (45)

  • Mrtvá žena profesora Knowbyho říká, že je ve "fruit cellar". Což je odkaz na Psycho. (Chatterer)
  • Pracovní název filmu byl Evil Dead 2: Dead by Dawn. (Chatterer)
  • Když si Ash uřízne ruku, tak jí zakryje železným kýblem a ten zatíží knihou A Farewell To Arms (Sbohem, armádo!) od E. Hemingwaye. (cubajz)

Související novinky

Raimi chystá Evil Dead 2 a dvojku Armády temnot

Raimi chystá Evil Dead 2 a dvojku Armády temnot

12.03.2013

Řečeno slovníkem Pulp Fiction, Sam Raimi je právě teď „spokojenej parchant“. Omalovánková fantasy Mocný vládce Oz odstartovala skvěle v amerických i světových kinech a za první víkend nastřádala… (více)

Reklama

Reklama