Reklama

Reklama

Home Before Dark

(seriál)
  • USA Home Before Dark
Trailer
Drama / Krimi / Mysteriózní
USA, (2020–2023), 22 h 33 min (Minutáž: 41–57 min)

Hudba:

Nathan Lanier

Hrají:

Jim Sturgess, Brooklynn Prince, Abby Miller, Kylie Rogers, Michael Weston, Joelle Carter, Aziza Scott, Louis Herthum, Adrian Hough, Jibrail Nantambu (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(30)

Obsahy(1)

Detektivní příběh inspirovaný skutečnou devítiletou reportérkou. Dívka se se svou rodinou přistěhuje do městečka, které její otec kdysi opustil. Při hledání pravdy se dostane ke starému případu, který nebyl nikdy vyřešen. (Apple TV+)

Videa (2)

Trailer

Recenze (20)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Samotné prípady by sa ešte dali, ok stala sa vražda, skúmame to, možno príde zaujímavé odhalenie, prekvapenie. Problém vidím v samotnej premise detskej postavy vyšetrovateľa, najmä keď seriál nie je až tak primárne určený deťom. Apple nás síce ohúri, že tu ide o inšpiráciu skutočnou deväťročnou detektívkou, ale mne sa to nechce veriť. Akože toto sa normálne stalo, že dievčatko príde na policajnú stanicu, vyžiada si spis a polícia s ňou normálne jedná a rieši okolnosti zločinu? Neverím. ()

vyfuk 

všechny recenze uživatele

Apple přichází s něčím zvláštním. Něco jako krimi thriller, ale vlastně rodinný. Takový pro celou rodinu. Takový, který mě moc nezajímá. Už jenom z principu, že hlavní hrdinka je svéhlavá malá holka, která bojuje se svým otcem věčně na pochybách, což začne být brutálně nezáživné po druhé epizodě. K tomu jedna dcera, která pomáhá a nepomáhá. Další dcera, která je úplně zbytečná a matka, která něco jakoby dělá. Příběh je v tomhle tak nezáživný, že ani moc není o čem diskutovat. Velmi brzy se totiž ztratí a nějak člověku nezáleží na dalším vývinu. K tomu následuje na konci něco jako cliffhanger, který moc nefunguje. Nebo tedy funguje, ale pokud jste se nezačali nudit u druhého dílu. Seriál ve svém výsledku není špatný. Problém je v tom, že tématem mě osobně v celku obchází. ()

Reklama

kenkaku 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

1.řada: ***** Dokonalé po všech stránkách. Prakticky neexistuje epizoda, kdy by se děj neposunul rapidně dopředu. Díky obsazení (dokonalé, snad až na ropuchu Iz) a vyvážení napětí, humoru a chytrosti scénáře (ano, drobné naivní přešlapy se najdou, ale koho to zajímá) dělá ze seriálu dokonalou podívanou. Klady seriálu jsou tak velké, že v porovnání s jinými seriálovými “klenoty” dnešni doby (Defending Jacob, Clarice) je tohle úplně jiná dimenze. 2.řada: *** Druhá řada by se s trochou nadsázky dala považovat za rozcajdané finále řady první. Události z první řady totiž prostupují i celou řadou druhou a první řadu definitivně uzavírají (viz slova Hilde). Pak se řadou prolíná jedna otravná ekologická agitka a hluboká sonda do života všech vedlejších postav (hlubší než by si jeden přál). Podrobněji u jednotlivých epizod. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

kdo někdy viděl alespoň jeden díl Odložených případů a má ten seriál rád,pak bude s tímhle novým jablečným kouskem spokojen.Jde totiž prakticky o to samé a to se všemi klady a zápory.Mezi klady jde rozhodně počítat fakt,že seriál má solidní obsazení,dobrou atmosféru a díky formátu zvládá slušně pracovat s postavami (jakkoliv třeba šerif je čistě jednorozměrný záporák a divák se nedozví proč).Mez zápory pak lze počítat to,že i když se "záhada" odhaluje postupně,je k tomu využíváno zvláštních načasování a dost těžko se věří tomu,že některé věci (například auto domnělého únosce) se po třiceti letech podaří objevit prakticky nedotčené a bez toho aby během těch předchozích let někoho zajímaly.S tím je spojené i to,že seriál nakonec dojde skorem až k prdelnímu rozuzlení,které jsem měl celkem problém přijmout bez toho abych měl sto dalších otázek.Přes to všechno bych každopádně neměl problém tuhle seriálovou jednohubku doporučit,protože i přes zápory a ne úplně uspokojivé rozuzlení jsem se bavil a větší ambice tahle série nemá.Klidně bych si pak dal i druhou řadu...70% ()

warrenur 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Otvarak a i dalsia cast ma velmi rychlo navnadili a podarena mlada sikula v podani talentovanej mladuckej Brooklynn Prince sikovne luskala "pripad". Pisal som i nadsene epizodicke komentare. Zial, s pribudajucimi epizodami sa to dost nezmieritelne preklopilo a nad castymi scenaristickymi logickymi premetmi som len neveriaco krutil hlavou. Naivita serialu je taktiez prekvapujuca. Zakladna linia bola tiez dost predvidatelna. Tym sa pre mna znizila zabavnost. Ako som uz spomenul v niektorej z casti, zaner "mysteriozny" by som rozhodne zmenil na "rodinny" a pripadne dodal "detektivny". Nejdem vypichovat dalsie detaily. Toto je rozhodne kusok venovany mladej investigativke a jej podarenej, v zavere uzmierenej rodinke, ktora nam ma vycarit usmev na tvari a "zahriat srdiecko". Za seba som vsak dopozeral seriu uz len zo zvedavosti, co sa v minulosti stalo. Odpoved i tak nebola uplna. Moje nizsie hodnotenie nech neberu do uvahy mladsi divaci, ci rodicia s detmi. Pre tych je to pohodovy serialik. Narocnejsi divak vsak kludne "odpadne" i po tretej epizode, kedy uz nebude moct zatvarat oci pred spominanymi vecami. Obcas vas vsak napriek tomu pobavi. Po vybornych uvodnych dvoch dieloch zial, za celok len dvojhviezdie, ktore je tu vyrazne, a opravnene, zastupene. V dalsej serii sa Hilde s tatinom budu zaoberat.. ;) ..nechajme sa prekvapit. Snad sa tvorcovia poucia, ak bude budget. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama