Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Během pouhých pěti let Ted Bundy, jeden z nejobávanějších amerických masových vrahů, unesl a zavraždil stovky žen. Byl inteligentní, přítažlivý a měl charisma. Navždy změnil profil masových vrahů a právě proto je jeho příběh tak děsivý. Ted Bundy žil mezi námi a vraždil přímo před našima očima. Film byl natočen podle skutečných událostí a pokládá divákovi provokativní otázku: poznali bychom takového člověka? Vzbudil by v nás důvěru? (Intersonic)

(více)

Recenze (118)

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Další film o dalším pošahaném sériovém magorovi, kvůli jehož popravě bych šel dobrovolně a bez nároku na mzdu dělat kata; ale středověkého, s lámáním v kole, vytahováním střev, čtvrcením a podobně. Film působí hodně televizně, nemá příliš propracovaný scénář a neuvízl mi v paměti tolik, jako pozdější podobný snímek Freeway Killer o Williamu Boninovi a jeho homo sado partě. V Tedovi Bundym se mi ovšem dost líbil konec, který aspoň trochu uspokojil mou touhu po vendetě - rád bych věřil, že poslední Bundyho chvilky v rukách party otrlých a cynických bachařů byly opravdu tak výživné a nejednalo se pouze o scénáristickou fikci (samozřejmě nemyslím i tu Miss Executioner v kápi, zase tak naivní nejsem). Pro budoucnost lidského genofondu není ovšem dobrou zprávou, že jediná oběť ve filmu, která Bundymu vyklouzla z drápů, byla bezkonkurenčně ta nejpitomější ("vyloupené" auto). A bez úhony bohužel přežila taktéž i jeho notně pitomá metresa č.1, č.2 i stovky jeho vyšinutých masochistických obdivovatelek. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Díky režisérovi máme možnost sledovat obě povahy Teda Bundyho. Když je v blízkosti své přítelkyně Lee, tak dokáže být citlivý, pozorný a umí si pohrát s její malou dcerkou. Při sexuálních radovánkách má občas dost podivné nápady a tak není divu, že jim to v sexu dost skřípalo. Jde o docela slušné zpracování příběhu masového vraha. Pro mě jde o jeden z nejlepších filmů z podobným tématem. Mé hodnocení je odvozeno především od celkové náplně filmu, výkonu hlavního herce a postavy Teda Bundyho. ()

Reklama

molcan2 

všechny recenze uživatele

Predtým, ako som videl tento film, som videl dokument o tomto chladnokrvnom zabijakovi, ale o jeho osobnosti veľa neviem. Všetko čo som vedel bolo že nepoznal svojho skutočného otca a jeho matka ho mala v 16. Samozrejme, tiež som vedel, že zabil veľa úbohých nevinných dievčat. Keby som videl na ulici Michaela Reilly Burkea asi by som bol pekne vydesený, stačilo mi ho vidieť vo filme. Hoci som si istý, že taký nie je, ale aj tak hral rizikovú postavu, ktorá bola skutočná- vraha. ()

zdenny 

všechny recenze uživatele

Pokud je film o sériovém vrahovi natočen podle skutečné události a natočí se stylem ála teenagerovský horror, nejedná se podle mě o film natočený s nadhledem, nýbrž o režisérovu úchylku nebo špatnou interpretaci. Zajímalo by mě, co by cítili rodiče zavražděných dívek, kdyby viděli, jak ve filmu jejich dceru někdo zabíjí, mučí a znásilňuje tak, že vyplují na povrch komické prvky, které už ze slušnosti do takovéhoto filmu nepatří. Bachaři asi taky byli pěkní pitomci, když jim sériový vrah dvakrát utekl. Postava a charakter Teda Bundyho byly i přes dramatické trhliny vykresleny celkem dobře. Pokud chce ale divák vidět o sériovém vrahovi opravdu syrový film, který si nedělá z tragických věcí prdel, doporučuji film "Henry - portrét sériového vraha". ()

RedHot 

všechny recenze uživatele

Filmy bývají často úspěšné kvůli tomu, že kašlou na alespoň vzdálenou podobnost s realitou a především diváka baví. Ted kožená Bunda je na tom úplně stejně. Jeho největší kvality podle všeho spočívají v brutálních erotických scénách a podrobných záběrech na pitvání těl mladých dívek šroubovákem. Veškerý ten humus je do filmu vmíchán častokrát, dosti agresivně a zbytečně detailně. Za jediným účelem - abychom si dali ruku před oči, ale ve skutečnosti se dívali dál. Strategie to jistě není špatná, ale já na ni neskočím. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (5)

  • Auto, které po celou dobu ve filmu řídí Ted Bundy (Michael Reilly Burke), je Volkswagen Brouk z roku 1968. Toto vozidlo opravdu používal i ve skutečnosti, pouze s drobným rozdílem. Filmový Brouk je křiklavě žlutý, zatímco jeho originál je spíš světle šedý. K vidění je v National Museum of Crime & Punishment (NMCP) ve Washingtonu. (Moena)
  • Další názvy tohoto filmu jsou Bundy a The Ted Bundy Story. (Chatterer)

Reklama

Reklama