Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vypravěčem spletitého příběhu, točícího se kolem ukradeného velkého diamantu, je neúspěšný boxerský promotér zvaný Turek, který se k divokému kolotoči událostí připletl se svým komplicem Tommym vlastně náhodou. Ukradený diamant má předat kurýr Franky Čtyřprsťák americkému šéfovi Avimu. O drahokam však mají zájem další gangsteři a zlodějíčci, mezi nimi především bezohledný ruský zabiják Boris Břitva, černošští provozovatelé zastavárny Vincent a Solomon a nakonec i nemilosrdný gangster a organizátor nelegálních boxerských zápasů Kruťák. V nepřehledné hře o drahocenný lup sehraje významnou roli také irsko-cikánský boxerský šampion Mickey, jehož podivnému dialektu jen málokdo rozumí. Není divu, že při tomto počtu účastníků v pomyslném ringu v tomhle zápase brzy nejde o vítězství, ale o holé přežití... Autorská gangsterská komedie Guye Ritchieho s českým názvem Podfu(c)k nesporně těží z úspěchu tvůrcova předchozího snímku stejného žánru Sbal prachy a vypadni (1998). Scénář údajně vznikal již v průběhu natáčení zmíněného titulu a vychází z podobné zápletky a jejího rozvíjení. (Česká televize)

(více)

Recenze (1 236)

emo 

všechny recenze uživatele

Touto šialenosťou u mňa Ritchie prekonal Tarantina! Totálna kultovka s Geniálnym obsadenímm ktorému kraľuje Brad"Mickey"Pitt... ()

c.tucker 

všechny recenze uživatele

Ještě lepší než Guyova prvotina a to už je co říct. Zase výbornej scénář a obsazení. Nezapomenutelnej Mickey, mistr v boxu bez rukavic, a jeho přízvuk. "Good dags. D'ya like dags?" ()

BoXBe 

všechny recenze uživatele

Výborný Pitt, skvělá režie a hafo černého humoru, ze kterého se břišní svaly napínají na doraz:-)) ()

Googlak 

všechny recenze uživatele

Brad Pitt snáď svoju rolu už nemohol zahrať skvostnejšie, perfekný scenár a veľa známych hercov ale moj ubľúbenec v tomto trháku bol Rade Šerbedžija - BRAVO!! ()

EstéCaňa 

všechny recenze uživatele

Očekával jsem naprosto jiný příběh, ale to co jsem viděl bylo něco! Dokonale propojený příběh několika událostí a příběhů tak to mám rád. Navíc přímo dokonalá kamera, která mi tak trochu připomínal Requiem za sen. Takové comedy-thrillery jako je Podfuck anebo třeba Jednotka příliš rychlého nasazení a dá se taky polemizovat o filmu Kick Ass, prostě a jednoduše zbožňuju!!! 10/10 ()

WolfR 

všechny recenze uživatele

Geniální, narvaný hláškami, nepostrádající ten „Ritchiovský punc“. Jason Statham, Alan Ford, Brad Pitt (jeho přízvuk je boží), Lennie James, Vinnie Jones, Benicio Del Toro a další, miluju tuhle partu kriminálníků. Naprosto odzbrojující drsný filmeček s úžasnými komediálními vsuvkami. 5 hvězd! ()

KajusaK 

všechny recenze uživatele

Od tolikaprocentního filmu jsem čekala mnohem víc,a samozřejmě jsem to nedostala..Každopádně Brad Pitt byl famozní, krásný střih, hudba nic moc mohla být lepší..NORMÁLNÍ průměrný film, který nemá vůůbec nic navrch. ()

TomPrusik1 

všechny recenze uživatele

Černá krimi komedie s dobře padnoucím názvem (hlavně u českého překladu) si u mě zadělávala na velmi vysoké hodnocení. Krimi mám rád černý humor ještě víc. A tak bylo jasné, že se mi to bude líbit. Ale přesto si mě to nezískalo tak, abych tomu musel dát plný počet. Ano, scének plných drsného černého humoru tu nebylo málo. V jakém filmu je chlápek, co nechá zabít člověka a jeho kousky dá prasatům? Nebo banda negrů, co jde vykrást banku a dostane akorát měďáky? I když jsem se nesmál úplně každému ,,Fuck" (kterých tu bylo požehnaně), černý humor tu fungoval. I herecké obsazení sedělo, hlavně Brad Pitt v roli amerického cikána (a jeho skvělá Gypsy angličtina), nebo i ten, co hrál Borise. Postavy byli dobře zahrané a i napsané (stejně jako scénář). Ke příběhu jsem se dostával trochu těžkopádně, protože tu bylo mraky postav a chvíli mi trvalo, než jsem zjistil, o co jde tomu a tomu. No takže jinak ale pohodička a skvělá odDechovka po náročném dni. Tak jak bych to shrnul. Asi takhle: ,,Dobrej pokus Ritchie, ale na Tarantina nemáš". 75% ()

AdaMM 

všechny recenze uživatele

možná trochu moc zmatené, ale bavil jsem se od začátku až do konce. pokud máte rádi pulp fiction, musí se vám to líbit. stylové, vtipné, šílené - plus parádní hudba, skvělá kamera... tohle prostě dávám. ()

otík 

všechny recenze uživatele

Správná černá komedie přesně v duchu britské tvrdé školy. Je to drsné i vtipné zároveň. Ačkoliv se vyprávění nese v několika rovinách,l není zmatené, směřuje k jednomu jasnému cíli. Tradičně skvělí Ritchiho herci jsou okořeněni zajímavým hereckým projevem Brada Pitta v roli cikánského šampiona v boxu bez rukavic, kterou si jak se patří užil. ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

Blbý je, že Guy Ritchie neví, jak vypadá pořádnej cigán, protože pak by věděl, že ho nemůže hrát Brad Pitt. Ale to je jediná pitomost, na kterou jsem nepřistoupil. Jinak to je totiž ortodoxní vychytanej nářez. Slupka od banána se může stydět při srovnání s takovýmhle filmem! Tohle bych dával ve škole jako povinnou četbu, akorátže film. Od Němcové Babička se může jít zakopat do řiti... S českým dabingem si mohli trochu víc pohrát - ne s překladem, ale s výběrem hlasů a s přízvukem... ale v původním znění je to nepřekonatelné... ()

SoolenJV 

všechny recenze uživatele

Vynikající, takhle už jsem se dlouho nebavil. Perfektní figurky, ne sice propracované, ale zatraceně vtipné, dialogy jak od Tarantina (ne-li lepší), úžasné přízvuky, zamotaný příběh, svižný střih a nevázaná kamera. Naprosto bezchybný film. Čekal jsem dobrý film, ale že to bude takováhle BOMBA, tak to teda rozhodně ne. ()

tom88 

všechny recenze uživatele

Podfuck mi nesadol tak ako som očakával, nebol u mňa ničím iným ako iba veľmi dobrý priemer. Dej ma príliš neoslovil, nie že by nudil, ale neprišlo mi to príliš geniálne. Natočené je to pomerne dobre, Guy si réžie zjavne užíval. Herecké obsadenie je pestré a lákavé, ale opäť ma ani obľúbenci nedostali do kolien. Po filme som určite nejásal, ale bol som mierne sklamaný. Zbaľ prachy a vypadni sa mi páčilo viac a z toho som tiež nepadol na zadok. Viem, že aspoň 4* by si film zaslúžil, ale občas treba pridať aj subjektívnejšie hodnotenie takže znižujem o hviezdičku. 70% ()

tomeek 

všechny recenze uživatele

"Oi, Turkish, the fight is twice the size 'n' me ma needs a caravan!" Brutálně dobrý Brad Pitt a Jason Statham je prostě klasik. Můj nejoblíbenější Ritchie, protože co tady předvádí s filmovou řečí (otočky obrazu, střihy), to už můžou ostatní jenom kopírovat! ()

URBAN 

všechny recenze uživatele

Před pár dny jsem se díval na Sbal prachy a vypadni a tak mě to dostalo že sem si řek že se podívám na Podfu(c)k který mě napoprvé nenadchl a světe div se nenadchl ani napodruhé . Proč sám moc nevím možná za to můžou ti cykáni co mi minulý týden ukradli moji plazmu xDDD , ale vážně možná vše funguje jak má obsazení je skvělé jenže moje filmové srdce to něják nebere !!! ()

Související novinky

Guy Ritchie chystá válečný thriller

Guy Ritchie chystá válečný thriller

22.02.2021

Režisér Podfu(c)ku či Gentlemanů Guy Ritchie si zdá se vyhlídl svůj příští projekt. Britský filmař se čerstvě upsal režii snímku Ministry of Ungentlemanly Warfare pro studio Paramount. Kromě režie se… (více)

Ze Skryté identity bude seriál

Ze Skryté identity bude seriál

24.08.2016

Zrovna včera jsme tu řešili, jak se streamovací služba Crackle ujala Ritchieho Podfu(c)ku a (po vzoru Farga) z něj udělá samostatně fungující seriál. A víte co? Přesně to samé teď potkalo i Skrytou… (více)

Ron a Chuck chystají Podfu(c)k

Ron a Chuck chystají Podfu(c)k

23.08.2016

Pamatujete si, jak seriálové Fargo znělo jako špatný nápad a vyklubala se z něj uznávaná pecka? Tak to samé se teď plánuje s Podfu(c)kem. Streamovací služba Crackle, která je zodpovědná třeba za talk… (více)

Šerbedžija podusí Neesona

Šerbedžija podusí Neesona

17.10.2011

Pár záporáků a psychopatů si už Chorvat Rade Šerbedžija zahrál – kdo by zapomněl třeba na Borise Břitvu z Podfu(c)ku? Teď se bude mstít za smrt svého syna, kterého agent Bryan Mills alias Liam Neeson… (více)

Reklama

Reklama