Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Vyhrocené události kolem akce s plukovníkem Kempným měly dopad nejen na Standovu divadelní kariéru, ale i na jeho pozici u StB. Je podezřelý, že tzv. vypadl z role, ale navíc možná dokonce i s Kempným kolaboroval. Na to konto je Láník odvezen k výslechu přímo k sovětskému poradci Blochinovi, který si jeho doznání vynutí v sauně vlastními dosti nevybíravými metodami. Jen díky zištné pomoci velícího důstojníka Korčáka se nakonec Standovi podaří z fatální situace vyváznout živý. Rozhodne se nakonec následovat svou sestru Anežku s jejím přítelem Zdeňkem a utéct přes hranice. Vyrazí za nimi na venkovský statek v pohraničí, kde je čeká už jejich společný přítel Karel. Ten vymyslí plán, jak se dostat přes pohraniční hlídky i ostnaté dráty za použití starého německého transportéru, který zprovozní ve stodole. Ale ani teď se vše nevyvíjí podle jejich představ a Standa opět zjišťuje, že i tento odchod bude nutné si pojistit ještě jiným způsobem a časem jej také zase draze splatit. (Česká televize)

(více)

Recenze (25)

castor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Závěrečná epizoda se odehrává mimo Prahu, což je fajn změna, ale zase jde o nejpomaleji se odvíjející část. Chvíli to vypadá, že scénář neví kudy kam a třeba sekvence s obrněným vozem působí lehce zbytečně a navíc. A pak i další třenice na statku. Zpočátku to vypadalo, že budeme sledovat rozpor skrze Láníkovu sexuální orientaci, nakonec se ovšem příběh stáčí jiným směrem. A několikrát dokáže příjemně překvapit a udržet patřičné napětí. I když napotřetí se už mírně tlačilo na pilu a zejména bych očekával hlubší vhled do přemýšlení/pohnutek/snad i výčitek hlavní postavy. Herci jsou každopádně skvělí: Jan Cina je zatraceně soustředěný, Jenovéfa Boková bravurně zvládá emočně vypjaté scény, domovník Adrian Jastraban je oplzlý a zlý zároveň, důvěryhodně se role soudruha kapitána ujal i Martin Finger, který do určité doby tahá za nitky. Režisér Peter Bebjak předložil atmosféru nejistoty a spoustu zajímavých postav, se kterými budeme soucítit nebo je nenávidět. ()

Marze 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dychtivá hlavní postava kličkuje před důstojníkem StB. V tomto třetím dílu je více akce , komunistických brutálností a napětí. Humoru se nedostává, až na výjimky jako zaměnění výrazů „na frontě“ a „ve frontě“. ()

fabecc1222 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na závěr si tvůrci připravili nejslabší ze tří dílů. Čekal jsem postupné řešení linek z minulých dílů, ale tvůrci je na první pohled vcelku rychle odstranili hned v prvních minutách a a spolu s tím odezněla z děje i většina postav (Finger, Jastraban, Bardos, Maximová..) a rozjeli nový příběh s pokusem o útěk. Celkové vyústění pak ve výsledku není nijak překvapivé a závěr pak sice přinese návrat jedné z postav, ale potenciál závěrečného dílu zůstal podle mě nenaplněn. Chválím výborný hudební motiv v závěru, ale byl bych mnohem raději, kdyby se poslední díl více zaměřil na divadelní angažmá, jak bylo činěno ve druhém díle. ()

Eleanor05 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

To nejslabší nakonec. Hodina a půl na polorozpadlém statku, předtím trapná scéna v sauně a pak "over the top" vyústění (jak moc velká svině musíte být, abyste nechali dobrovolně vyslýchat (= mlátit) těhotnou sestru?). Chyběl tomu jakýkoli vhled do přemýšlení hlavní postavy, nějaký náznak výčitek svědomí, nebo naopak náznak psychopatie. Výborný Jan Cina, dobrý, originální nápad, který se ovšem dal pojmout hlouběji a přemýšlivěji. ()

Autogram 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Je škoda, že z temnej atmosférickej drámy urobili v poslednej časti smutný poloakčný útekový film. Síce sa k tomu schyľovalo už skôr, ale to prevedenie hraničilo až s paródiou. Zostáva len poučenie nikdy neveriť hercovi. ---- Sloužím přece vlasti, soudruhu majore. ()

LachtanShows 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Finále téhle nepříliš uspokojivé minisérie přineslo trochu zajímavější spád událostí a především ten se zasluhuje o tu třetí hvězdu, na kterou počátek a prostředek seriálu nedosáhl. ()

gonga 

všechny recenze uživatele

V zásadě kvalitní počn, který ale naprosto deklasoval scénář s mnoha nepravděpodobnými reáliemi a scénami (kulturista ve formě jakou tehdy neměl ani Mr. Olympia, úplatní pohraničníci, klenoty v zámku za sklem - kde by se tam po válce vzaly, scéna v sauně atd..). Škoda, jinak se mi série líbila, raději bych, kdyby se soustředila na sviňárny prováděné hlavním nehrdinou v divadle a běžném životě, kovbojka ve třetí epizodě nebyla příliš uvěřitelná. ()

Ozzy2 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Až do toho, kdy se Láník přesunul do Vimperka super. Pak to byla naprosto nepravděpodobná kravina, ale na druhou stranu se na to koukalo dobře a samotný závěr opět super Tohle asi nikdo nečekal. ()

Amonasr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak třetí díl bohužel spadl už do úplné slátaniny, tahle "kovbojka" z 50. let se tedy příliš nepovedla. Zpočátku slibný námět se nakonec utopil v naprosté bezradnosti. Na téma poúnorové emigrace byly natočeny mnohem hlubší, propracovanější, věrohodnější a silnější snímky, než tento horkou jehlou šitý a značně chaotický galimatyáš. ()

curil 

všechny recenze uživatele

Závěr televizní minisérie se povedl. Pro mě překvapení, že ani prožité osudu nenapravily charakter mladého konfidenta. Starší generace si pamatuje, že taková sketa nebyla v padesátých letech žádnou výjimkou. Ostatně ta nenávist a závist je v našem národě zakořeněna do dneška. ()

DonBraso 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po výborný dvojce jsem dostal tohle.Jediné co tu fakt zůstalo byly postavy a závěrečná menší napínací část,která hrála prim celý seriál.Bohužel neskutečný průstřel do hnát do všech směrů.Abych se nudil je co říct,ale tady se tak nějak nakládá se vším v takovým tempu,že přeskočíme radši na útěk.V důsledku všeho Vám předchozí dva díly přijdou jako zbytečný.Jediný pro některý diváky asi fajn,že tu nemáme gay hrátky,ale co k tomu?S Lánikem opustíme divadlo a jdeme do sauny.Za to co udělal ve dvojce ho nějaký sovět vezme do sauny s pekáčem buchet a odejde asi neznámo kam a už neřeší nic.Občas ty scény jsou vykonstruované.Postava z bytu,který neustále votravoval je levobočkem hozen se schodů.Tyhle scény spíš patří do nekonečných seriálů a ne do mini serií.Škoda.Útěk bych si představoval určitě lepší,než hele mám tu tank a tak to zkusíme projet.50% ()

fafejt001 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Třetí díl byl o něco slabší než předešlé díly . To , že prodal i sestru byl fakticky hnuuus . Ten útěk v tom podivném vozidle byl poněkud divný , ale proč ne . Mohlo být více něco z divadla , aby bylo vidět , že jde o herce . Jinak celkově hodnotím celý televizní počin dosti kladně . Tak * * * a půl . Jo a v každé době žijou bezpáteřní, vypatlané svině , sorry , jako je Láník , Korčák a další hnusáci . . A v té dnešní, tím tuplem . ()

Reklama

Reklama