Reklama

Reklama

Dave

(seriál)
  • USA Dave
Trailer
USA, (2020–2023), 15 h 16 min (Minutáž: 24–36 min)

Hrají:

Dave Burd, Taylor Misiak, Christine Ko, Gina Hecht, Evan Arnold, Jarvis W. George, John Pirruccello, Kat Purgal, Catherine Dent, Andrew Santino, David Paymer (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(30)

Obsahy(1)

Půlhodinová komedie inspirovaná životem rappera a komika Davea Burda, vystupujícího pod přezdívkou Lil Dicky. Seriál se točí kolem neurotika z předměstí, který těsně před třicítkou nabyde přesvědčení, že je předurčen k tomu stát se jedním z největších rapperů všech dob. Nyní o tom musí přesvědčit své nejbližší přátele, s jejichž pomocí možná přesvědčí i celý svět. (HBO Europe)

(více)

Recenze (10)

Maximilianus 

všechny recenze uživatele

1. séria: Seriál je podobne ako samotný Dave a jeho tvorba nekompromisný, vtipný, satirický a iný. V podstate je to Lil Dicky, viac menej jeho životný príbeh, je to o ňom, robí si srandu sám zo seba, je trefný, skvele rapuje, a z celého seriálu ako aj so všetkých hlavných hercov ide pohoda, coolovosť a tak nejako si predstavujem, že Lil Dicky skutočne žije. Je to lúzer a smiešny človek, a predsa je veľký frajer s obrovským sebavedomím, talentom a patentom na úspech. Navyše sa mi páčila Taylor Misiak, ktorá hrala aj v jeho videoklipe Pillow Talking, v úlohe Lil DIckyho priateľky. S malou dávkou predstavivosti sa to dá chápať, že v Pillow Talking bola známosťou na jednu noc a hoci im to vtedy moc nevyšlo, časom si k sebe cestu našli a teraz (akože v seriáli) tvoria pár. Dúfam, že bude druhá séria, a že bude čo najskôr. 2. séria: Čo do prčíc bolo toto? Vytratil sa humor, iskra, hudba. Namiesto toho nám Lil Dicky naservíroval ospalú sebaterapiu a riešil si svoje problémiky a udeľoval morálne poučenia. No mňa to moc nazaujímalo. Oceňujem, že experimentoval a skúsil niečo nové, ale nemuselo to trvať všetkých 10 dielov. Záver bol ale pekný, tak dúfam, že si už Dave poriešil všetky somariny a ak bude ďalšia séria, tak to bude starý dobrý Dave aj so svojou partičkou, ktorá mi v tejto sezóne pripadala nejako v pozadí a nevyužitá. 3. séria: Opäť paráda a som rád, že som sa nenechal odradiť druhou sériou. Možno nakoniec nebola taká zlá a len ja som na ňu nemal vtedy správny vibe. Trojka bola pecka, je tam všetko, a to finále... BP je proste klasa. 9/10. ()

Nin 

všechny recenze uživatele

Dave je opravdu originální seriál. Je volně založený na životě Davea Burnea, známého spíše jako Lil Dicky. Osobně ho už nějakou dobu sleduju. Nejsem jeho hardcore fanda, ale některé jeho songy miluju a vždy mi připadal jako inteligentní sympaťák. Už jeho songy jdou často až "na dřeň" jím vybraného tématu a obvykle se jedná o pěkně sprosťárny, které můžou hodně lidí šokovat. Seriál je na tom v tomhle ohledu velmi podobně. První díl mě ještě tolik nenalákal, jedná se o trochu zmatený úvod, kde je hodně užvaněných postav, co se chovají trochu idiotsky, ale už od druhého dílu to nabere pořádné obrátky. Lil Dicky je velmi užvaněný, ve své tvorbě velmi sebevědomý, až trochu nafoukaný, ale zároveň má různé komplexy a stávají se mu fakt šílenosti. A v tomhle aspektu nejspíš uvidíte něco, co jste ještě nikdy neviděli. Lil Dicky nejen že má malý penis, ale má ho i deformovaného, což se tu hodně dopodrobně rozebírá. V Daveovi takových šíleností pár uvidíme, ale zase seriál není žádná přehlídka nechutností. Především tu jde o vztahy mezi postavami a o mírně krokolomnou, ale originální cestu za slávou. Jak už jsem říkal, postavy se někdy chovají trochu debilně, ale zároveň na mě tohle působilo i dost realisticky. Nechybí pak i mnoho milých momentů. Kromě toho, že je seriál často docela drsný a ujetý, je taky občas i pořádně vtipný. A podobně jako u jeho songů si i do svých (pro někoho "nevkusných") vtípků přizval ty nejáčkovější hvězdy současného hudebního mainstreamu. Kdysi Lil Dave měl duet se Snoop Doggem, tady se objeví třeba Justin Bieber či ségry Kardashianovy. Některé díly jsou trochu slabší, některé zase epické, ale dohromady se jedná o fakt vyvedený seriál. (8/10) ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Mentalita, uvažování i chování postav mi vyhovuje zhruba stejně jako kočce hlazení proti srsti. Nenašel jsem žádný styčný bod mezi svým světem a světem zobrazovaných postav. ()

DaUr 

všechny recenze uživatele

1. série - 80 %. Paradoxně mezi nejsilnější epizody patří ty, které se primárně nevěnují LD (E05, 07). Což je v konečném důsledku pozitivum - když o sobě člověk napíše seriál, je bezva že dokáže dát prostor ostatním, přičemž ve valné většině také jde o zajímavé a sympatické postavy. - Zaznamenané přirovnání "Atlanta for white people" je na místě. - Předchozí alespoň základní znalost LD je nutná. ()

pushover 

všechny recenze uživatele

Ale jo bavil jsem se. Lil Dickieho jsem vůbec neznal a místy pubertální humor jsem musel překousnout, ale když k tomu člověk přistupuje jako k satirickému pohledu na současnou pop kulturu je to dost vtipné. ()

slowfox 

všechny recenze uživatele

Seriál jsme si vybrali čistě náhodně a když jsme překonali prvotní šok a zvykli si na ten penisový humor, tak jsme se dost dobře pobavili :D takže předchozí znalost LD není úplně nutná. Teď si ho ale rozhodně vyhledám a poslechnu :) ()

Senátor 

všechny recenze uživatele

Zakomplexovaný mamánek z vyšší střední třídy se snaží uspět jako rapper! Střet kultur, ras a přesvědčení zaručen. Bohužel také střet věrohodných a působivých scén s těmi fekálními a trapnými... ()

supEnoc 

všechny recenze uživatele

It fucking sucks. Hiphop world mě baví, stejně tak mě baví entertainment industry shows typu entourage, koncept mě proto hodně lákal. A jo, spousta scén s famous cameos je cool. Ale je to tak strašně primitivní, kýčovitý, teplý, nechutný, odpuzující. Víckrát jsem to musel vypnout uprostřed epizody, jelikož jsem zkrátka nechtěl, aby moje oči museli sledovat tu cringeworthy degeneracy on screen. Yuck. ()

Reklama

Reklama