Reklama

Reklama

Gangs of London

(seriál)
Trailer 1
Velká Británie, (2020–2023), 24 h 31 min (Minutáž: 49–87 min)

Hrají:

Joe Cole, Ṣọpẹ́ Dìrísù, Michelle Fairley, Colm Meaney, Lucian Msamati, Paapa Essiedu, Brian Vernel, Pippa Bennett-Warner, Mark Lewis Jones, Jing Lusi (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(25)

Město Londýn je zmítáno bouřlivými boji mezinárodních gangů, které mu vládnou, a náhlým vzduchoprázdnem, které vznikne, když je zavražděna hlava nejmocnější londýnské zločinecké rodiny. (SkyShowtime)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (132)

bararich8 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

No do háje, tak tohle byl fakt masakr! V UK ukázali, že také umí natočit hodně drsný a syrový vhled do kriminálního podsvětí na té nejvyšší úrovni. Celých těch 9 hodin je neskutečně vymazlených. Začínáme na hodně postavách/rodin a postupně odhalujeme všechny souvislosti a jejich vazby. Příběh začíná ze široka, ale je tu dost času nabídnout nespočet zvratů, budovat pořádný napětí a atmosféru, navíc zde nemáte žádnou jistotu, kdo přežije nebo pokud ano, tak v jakém stavu. Každý díl navíc dokáže stát sám o sobě, ale stejně to nevydržíte a sjedete to najednou. Celé je to velmi zručně zmáknuté. A pak tu máme ještě akci, páni, kde vůbec začít... V každém díle je nějaká lahůdka, často je to fakt brutální, nečekané nebo to má fakt neskutečný drive, vše přehledné a vizuálně top, navíc ta choreografie, hlavně při soubojích na blízko, tohle prostě musíte vidět, na to je prostě radost pohledět. Pokud bych měl něco vytknout, tak snad, že se tvůrci často nechali v akčních scénách unést a upřednostnili maximální efekt nad vším ostatním, někdy už je tak výdrž či neprůstřelnost hlavních postav až komická, jinak ale plný počet a jeden z nejlepších počinů v této kategorii za poslední roky. 5* ()

Chen 

všechny recenze uživatele

Na to, že jde o projekt Garetha Evanse to začalo relativně pozvolně a začal jsem předpokládat, že půjde spíše o thriller, než akční řežbu, ale postupem času bylo jasné, že se Evansova specializace nezapře, což bylo nekompromisně potvrzeno pátou epizodou, která strčí do kapsy kdejaký akční hollywoodský blockbuster. Gangs of London jsou téměř dokonalou kombinací mafiánského dramatu a dechberoucí akční jízdy. Nicméně po šesté epizodě to podle mého šlo se zábavností dost z kopce, nevím, jestli byly tvůrcům omezeny zdroje, ale z potenciálně dechberoucích akčních scény jsme viděli jen začátek a konec a finále bylo překvapivě neepické. ()

Reklama

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Gareth Evans servíruje v 9 hodinách gangsterský Opus Magnum a je to událost roku možná i století. Evans se režijně evolvoval snad o 2 úrovně a natočil nám silný osudový příběh s hutnými charaktery, poutavým příběhem, úžasnou akcí, kde násilí dostává absolutně jiný a nový rozměr. Boss britské mafianké rodiny je zastřelen a syn pozastavuje všechen obchod a vydává se do války za pachatelem a pomáhat mu bude Sope Dirisu, což je policista v utajení i hlavní hrdina. Evans opravdu natočil nejlepší gangsterku od Scarface, kde každá postava vypadá jako opravdový Gangster nikoli herec a sešla se zde velká skupina rodin. Britští gangsteři, Britští cikáni, Irové s flintama, Nigerijci s mačetama, vycvičení Turci, Dánská speciální jednotka a další. Osudovost z toho stříká na všechny světové strany a Evans baví i zajímavými zvraty a podrazy. Raidovská Akce je opět absolutní skvost. Soubojů je sice méně, než by se čekalo, ale když na ně došlo, tak patří k tomu nejlepšímu v žánru a vynikající jsou i přestřelky, které svou reálností vyrážejí dech. Řekl bych, že každá jedna akční scéna už teď nese kultovní nádech. Krom klasické akce zde dojde i na mučení ( trhání nehtů a zubů včetně) a hodně nepříjemných způsobů jak zabít člověka ( zabetonování zaživa či poprava střelnou zbraní používaná na jatkách k zabíjení kráv byla síla). Vrcholem je pro mne 5 díl, což je 35 minutový Home Invasion a je to takový masakr, že jsem si nadšením málem urval hlavu. Nádherných infarktově strávených 9 hodin, kde jsem se potil, řval, fandil a nemálokrát koukal s otevřenou bránicí. K seriálu mám výtku pouze jedinou a to, že od 5. dílu Evans předává režisérské křeslo Xavieru Gensovi a ten se soustředí spíše na příběh a vývoj postav. Doufám, že se seriál dočká 2.série. Příběh*****, Akce*****, Humor>Ne, Násilí*****, Zábavnost*****, Hudba****, Vizuál****, Atmosféra*****, Napětí*****. 10/10: ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Moderní Hra o trůny říznutá mnohem větším podílem moderními Peaky Blinders. Asi by mně to normálně nezaujalo (žánr, téma), ale byl kolem toho takový povyk (a navíc PB jsou nejspíš nejlepší seriál současnosti). že jsem ani já neodolal. A dobře jsem udělal. Gangs of London jsou perfektní filmařina, každý díl je naprosto špičkově natočený a i dějově jde o neskutečnou lahůdku s naprosto fantastickou, boží akcí, na kterou se ani ty nejlepší akční filmy ani zdaleka nechytají. Díl 5 je potom pomyslným vrcholem toho všeho, ale ani potom kvalita dolů rozhodně nejde! Drsné, nekompromisní, brutální, ani černý humor nechybí, není to natahované zbytečnostmi ani stopáží, je to prostě řežba, která je dlouhá přesně tak, jak má být. A to, že jsem rád za prodloužení mi napovídá, že tenhle seriál si mně naprosto získal, ačkoliv jsem o to ani trochu nestál. 83%. ()

Zombi 

všechny recenze uživatele

Brutální gangsterka, která má v prvních pěti epizodách, které má na svědomí většinou Gareth Evans, parádní akční scény. Pátý díl je naprostý masakr, škoda, že nějak podobně neproběhl závěrečný díl s pořádným zůčtováním. Později se více řeší vztahy mezi postavami a další věci kolem byznysu, krvavé scény nechybí, ale už to není tak vymakané. Celkově spokojenost, i když závěr není úplně top. Doufám ve druhou sérii, kterou by si střihl Evans komplet. ()

Galerie (349)

Zajímavosti (6)

  • Režisér Gareth Evans měl původně točit pouze film. Pro seriál se rozhodli hlavně z důvodu toho, aby mohli lépe vykreslit postavy a celý mafiánský svět. (radecacek)
  • V epizodě několikrát zazní píseň „Only You“ od The Platters. (Duoscop)
  • Starostou Londýna byl zvolen Nasir (Parth Thakerar) z Pakistánu. V roce 2016 byl na post starosty v Londýně zvolen Sadiq Khan, který má taktéž pakistánské kořeny. (Duoscop)

Související novinky

Režisér Raidu a Tom Hardy míří na Netflix

Režisér Raidu a Tom Hardy míří na Netflix

20.02.2021

Gareth Evans má za sebou dva fantastické akční snímky Zátah 1 a 2 a taky povedený seriál Gangs of London. Teprve nyní se ale zdá, že jeho kariéra začne stoupat – uzavřel totiž exkluzivní smlouvu s… (více)

NEJ filmy a seriály roku dle ČSFD

NEJ filmy a seriály roku dle ČSFD

31.12.2020

Úbytek filmů v kinech v uplynulém roce šel bohužel ruku v ruce s nižším množstvím kvalitních celovečerních filmů obecně, především těch hollywoodských. Z prvních deseti nejlepších filmů roku dle ČSFD… (více)

O čem by byl třetí Raid?

O čem by byl třetí Raid?

24.04.2020

Velšského režiséra Garetha Evanse budou diváci nejlépe znát díky jeho výraznému zápisu do akčního žánru v podobě snímku Zátah: Vykoupení (The Raid). Nejenže režisér posunul hranice choreografie… (více)

Reklama

Reklama