Reklama

Reklama

Nick Bannister (Hugh Jackman), pomáhá svým klientům odemknout ztracené vzpomínky a vést je napříč temně svůdným světem minulosti. Jeho život se však navždy změní poté, co přijme novou klientku jménem Mae (Rebecca Ferguson). Z běžné práce se rázem stává nebezpečná posedlost a Bannister během hledání pravdy o zmizení Mae odhaluje šílené věci, přičemž musí čelit otázce: Kam až je člověk ochoten zajít kvůli těm, které miluje? (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (249)

mzss1 

všechny recenze uživatele

[45%] Reminiscence mě nějak minula. Moc mě to nebavilo, nedokázal jsem se do toho zažrat, i když je tu několik kvalitních aspektů. Máme tu skvělého Hugha Jackmana a Rebeccu Ferguson, solidní vizuál částečně potopeného město, nápady do uvádění lidí do snů a přesto mi ty necelé 2 hodiny přišly nekonečné. Ta kriminální linie je strašně nudná, i když ve finále dává smysl, ale žádná extra nečekaná pointa se nekoná. Co se týče té romantické části, tak ta na mě též nepůsobila moc věrohodně, možná ze strany toho Jackamana chápu, že se do té ženy zamiloval, ale z ní jsem čišel téměř chlad. Ještě tak ta 1/3 je docela zmatená, pak už to bylo vcelku přímočaré. No, sračka to nebyla, potenciál to mělo, kopírovalo to motivy spoustu jiných filmů, ale i tak to je za mě docela bída, bohužel. ()

Othello 

všechny recenze uživatele

Noir je žánr, který má tu kouzelnou vlastnost, že pokud takový film selže ve stylu, stane se strašně srandovním. A u Reminiscence jsem se chlámal místy jak retard. Čímž snímek mimo jiné opět dokazuje, jak ona slavná škatulka "nejlepších nerealizovaných scénářů" není zárukou čehokoli, protože se jedná jen o mizerný rip-off Strange Days (přičemž tohle srovnání nemůže ustát). Se schopnější režií a hlavně scénografií by se zde ustálo ledasco, protože ten námět není úplně špatný, ale už jen kvůli tomu, jak to všechno působí uměle a lacině scénicky vyniká jak přiblble je to napsaný, zahraný a realizovaný. Přesto jsem rád, že se do tohohle retrofuturistického neo-noiru někdo pustil, aniž by se nad něj zkoušel 'poučeně' povyšovat, což je dneska vzácný. ()

Reklama

luka4615 

všechny recenze uživatele

Vizuálně podmanivý snímek s neotřelou premisou, který ale trpí na neúměrnou stopáž a na to, že v záplavě dalších podobně laděných snímků vlastně nijak markantně nevyčnívá. Režisérka Lisa Joy se zde sice může opřít o skvělé herecké výkony v podání spolehlivého Hugha Jackmana a krásné Rebeccy Ferguson, nicméně její styl vyprávění jenom lehce klouže po povrchu a nejde až na dřeň ke skutečným emocím. Ve finále tedy bohužel dostaneme velmi prostinký a snadno zaměnitelný snímek, který by v jiných a schopnějších rukou vypadal určitě daleko lépe. Škoda. „All endings are sad. Especially if the story was happy.” ()

Streeper 

všechny recenze uživatele

Nebylo to zas tak špatné, jak jsem čekala. První polovina je horší a více se táhne. Trvá než se to překlene a pak to začne být zajímavé a napínavé. Takže škoda té odfláknuté první půlky. Kdybyž by se ale od druhé poloviny příběh nezlepšil, dala bych hvězdičky dvě, naštěstí se to vytáhlo, takže hodnotím průměrem. Nicméně i tak to mělo potenciál být něčím daleko lepším. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Inšpirácia v Nolenovskom svete s poriadnou dávkou osudovej atmosféry a v tomto musím povedať, že nebolo lepšej voľby ako angažovať Rebeccu Ferguson. Táto rola jej mimoriadne sadla, všetko jej bolo dokonale veriť. Film je ale príliš dlhý a v druhej polovici začína obsahovať nudnejšie pasáže. Inak sa ale dá charakterizovať ako sci-fi romantika v noir štýle, ktorú sa podarilo nepokaziť. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (11)

  • Natáčení započalo 21. října 2019 v New Orleans ve státě Louisiana, posléze se přesunulo do Miami na Floridu, kde se příběh odehrává. (fiLLthe3DD)
  • Aby vytvorili potápajúce sa Miami, tvorcovia špeciálnych efektov vybudovali skoro 300m priehradu okolo časti opusteného zábavného parku, v ktorom sa nakrúcalo. Zaliali ju po prepočte na litre presne 1892705 l vody, zafarbenej tak, aby pripomínala oceán. (Dajman)
  • Jemný zvuk tradičného orchestra bol vyhradený pre bohatých obyvateľov žijúcich na suchých oblastiach mesta Miami. Kolektívne používanie gitary, piana a bicích predstavovali potápajúcí sa svet do ktorého patrili Bannister (Hugh Jackman) a Mae (Rebecca Ferguson). (Reverse01)

Související novinky

Studio Warner Bros. přišlo s obří novinou

Studio Warner Bros. přišlo s obří novinou

03.12.2020

Poté, co před třemi týdny studio Warner Bros. oznámilo plány pro uvedení snímku Wonder Woman 1984 souběžně v kinech i na streamovací službě, a také po nedávných spekulacích, že podobný osud by mohl… (více)

Tvůrci Westworldu plánují Fallout

Tvůrci Westworldu plánují Fallout

03.07.2020

Jonathan Nolan a Lisa Joy sice ještě neuzavřeli svoji sci-fi sérii Westworld na HBO, už si však stihli vybrat svůj příští projekt. A nebude jím nic menšího než adaptace slavné herní série Fallout pro… (více)

Reklama

Reklama