Reklama

Reklama

Nick Bannister (Hugh Jackman), pomáhá svým klientům odemknout ztracené vzpomínky a vést je napříč temně svůdným světem minulosti. Jeho život se však navždy změní poté, co přijme novou klientku jménem Mae (Rebecca Ferguson). Z běžné práce se rázem stává nebezpečná posedlost a Bannister během hledání pravdy o zmizení Mae odhaluje šílené věci, přičemž musí čelit otázce: Kam až je člověk ochoten zajít kvůli těm, které miluje? (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (249)

pepo 

všechny recenze uživatele

Mohlo to byt super. Ale nie je. Ma to uplne sprasenu dramaturgiu az serialovej urovne (nepodstatne kraviny dostavaju vela priestoru a dolezite veci su odflaknute), zle obsadeneho Jackmana (ktory sa vsak velmi snazi), nefunkcny fikcny svet....a je to aj dost nuda. Nastastie niektore sceny maju spravny emocny naboj a fakt sa mi pacila "prevratena" noirova vizualita s otocenym dnom a nocou. Navyse Rebeca Fergusson je opat spravna femme fatale. Takze malilinky palec hore za sledovanie v kine, ale mam pocit, ze doma by som to odspal. Tie katastrofalne trzby absolutne chapem aj napriek tomu, ze mimo kina to nema uz vobec zmysel pozerat. 5/10 ()

SeanLSD 

všechny recenze uživatele

Tušil som, že idem na film, čo vyrobili hlavne pre hŕstku takých, ako som ja, a ktorý by mal byť tou najhoršou možnou voľbou na sledovanie v prvý deň po tom, čo som sa vyhrabal z niekoľkotýždňovej depresie zavinenej neprítomnosťou lásky, ale myslel som si, že to bude len taká dickovská paranoidná romanca naplnená Rebeccou Ferguson. To by samozrejme úplne stačilo na nekritickú plnú paľbu, ale REMINISCENCE je okrem toho aj plnohodnotnou noirovkou o zlomených ľuďoch v ťažkých časoch so zmysluplným sociálnym kontextom, dobre vykresleným skoroapokalyptickým prostredím polozatopeného Miami a plnými charaktermi. Nie že by som to potreboval, keďže tieto hrátky s časom, osudom a spomienkami považujem za najsilnejšiu tému a filmársku výzvu vôbec, ale takto nápadito skĺbené žánry s výborne vyváženými zložkami a logicky vystavaným príbehom, v ktorom sú všetky rekvizity využité v jeho prospech, to je splnená méta kvalitnej kinematografie zložená z ingrediencií, ktoré mňa osobne vždy zaručene dostanú. ()

Reklama

Tsuki 

všechny recenze uživatele

Hodně "nolanovský" film - rodinná spřízněnost se opravdu nezapře. S ohledem na to, že Lisa Joy si to nejen zrežírovala, ale i sama napsala, a zároveň je to její filmová prvotina, tak teda klobouk dolů. Neříkám, že je to dokonalý film, ale rozhodně bych nebyla zdakela tak kritická, jako někteří jiní, kteří zde film hodnotili. Zaprvé, je zde poměrně originální a lákavý námět, využívající lidských vzpomínek, a jeho zpracování rozhodně funguje. Zadruhé, vše se děje na pozadí klimatikých změn ve vodou zatopené budoucnosti, což je samo o sobě zajímavé. Poskytuje to další rozměr, který vlastně filmu dodává realistický prvek. Není to proto sci-fi, které by působilo jaksi vzdáleně a neuvěřitelně, právě naopak je to hodně uvěřitelné - člověk si dokáže představit, že k podobné budoucnosti skutečně směřujeme (jakkoli je to smutné a děsivé). Zatřetí, temnota takového světa, která navíc prohlubuje sociální rozdíly, se dobře snoubí s detektivní "noir" atmosférou filmu. Dobře mi to k sobě pasovalo a rozhodně nepůsobilo nepatřičně, že se tyhle věci ve filmu pojí dohromady. V jádru věci je to skutečně detektivka, a musím říct, že dobře udělaná, protože jako divák jsem rozhodně netušila, kam to bude směřovat a co se o hledané "femme fatale" nakonec dozvíme. Přestože se najde pár hluchých míst (a být to na mně, možná bych dokonce film o malinko zkrátila), většinu času je děj napínavý a poutavý, což mi u tohoto žánru přijde obzvlášť důležité. Jen mě trochu zamrzelo to konečné vyústění, týkající se volby hlavní postavy, kterou hraje Hugh Jackman, ale zde spíš záleží na vkusu. Mně sice takový závěr úplně nesedl, ale to nic nemění na tom, že film jako celek působí dost nadprůměrně, a to ani nemluvě o výborných hereckých výkonech. Když bych to vše měla sečíst a podtrhnout, nynějších 61%, které zde film má, je mnohem méně, než si zaslouží. Za mě jde o kvalitní filmový zážitek, u kterého bych si skutečně dokázala představit, že to natočil sám Nolan a ne jeho méně známá švagrová. ~(4,1)~ ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Přiznávám, že už od prvních záběrů a prvním představení hlavního nápadu celého filmu jsem byl na pochybách. Pořád jsem ale věřil, že se to někam posune ale toho jsem se bohužel nedočkal. Při sledování jsem někdy od půlky měl divný pocit nudy a hlavně mě mrzelo nevyužití potenciálu a pořád jsem si říkal, že jsem to nedávno zažil u nějakého jiného projektu. A tím projektem byl seriálový Westworld a když jsem zapátral, co nám nevýrazná režisérka filmu Reminiscence přinesla, bylo to několik dílů Westworldu. A přesně tam byl zakopaný pes. Nudná režie, nevyužitý potenciál světa, znuděný až unavený Jackman a vůbec celkově nezajímavý příběh a jeho zpracování. Ach ty ženy na režisérských stoličkách. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Reminiscence je pomalou scifi s výbornými herci z ranku Transcendence (asi o něco málo chytřejší) a další obětí paralelního releasu do kin a HBO MAX. Dokonce tak velkou obětí, že se nejspíše od Warnerů podobných typů filmů jen tak nedočkáme. Přitom na papíře to muselo znít hodně fajn, tvůrci Westworldu za kormidlem (ačkoliv už po pár řadách nejde o úplně horké zboží), povedlo se zlákat Hugha Jackmana a Rebeccu Ferguson, jen se to pak nedovedlo vůbec prodat a upřímně, ani to moc nešlo, protože tohle rozhodně není mainstream, který by většinu svých nalákaných diváků uspokojil. Občas jsem se na čas kouknul, ale víceméně mě to bavilo, takže opatrné doporučení. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (11)

  • Keď chce Mae (Rebecca Ferguson) počuť šťastný príbeh, Nick (Hugh Jackman) jej rozpráva grécky mýtus Orpheus a Eurydice. V jeho príbehu urobí Orpheus dohodu s diablom, aby získal svoju lásku Eurydice späť. Grécka mytológia nemá postavu diabla. V skutočnosti sa Oprheus dohodne s Hadesom, vládcom podsvetia. (Reverse01)
  • Pri nakrúcaní scény, v ktorej Hugha Jackmana topia, strávil herec celé hodiny s hlavou pod vodou. „Bez jediného slovka sťažnosti,“ spomína režisérka. (Dajman)
  • Původní scénář k filmu od Lisy Joy se objevil na seznamu nejlepších nerealizovaných scénářů v roce 2013. (NiWi)

Související novinky

Studio Warner Bros. přišlo s obří novinou

Studio Warner Bros. přišlo s obří novinou

03.12.2020

Poté, co před třemi týdny studio Warner Bros. oznámilo plány pro uvedení snímku Wonder Woman 1984 souběžně v kinech i na streamovací službě, a také po nedávných spekulacích, že podobný osud by mohl… (více)

Tvůrci Westworldu plánují Fallout

Tvůrci Westworldu plánují Fallout

03.07.2020

Jonathan Nolan a Lisa Joy sice ještě neuzavřeli svoji sci-fi sérii Westworld na HBO, už si však stihli vybrat svůj příští projekt. A nebude jím nic menšího než adaptace slavné herní série Fallout pro… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno