Reklama

Reklama

Kalifornie

Trailer

VOD (1)

Vzrušující dobrodružství i nepředstavitelné hrůzy čekají na dva hlavní hrdiny během jejich cesty do Kalifornie. V tomto mrazivém psychologickém thrilleru si zahráli vynikající Brad Pitt a Juliette Lewis, která podala neuvěřitelně přesvědčivý výkon. V dalších rolích uvidíte neméně přesvědčivého Davida Duchovnyho a Michelle Forbes. Intelektuální městský pár Brian a Carrie se vydají na cestu napříč zemí, aby načerpali informace pro svou knihu věnovanou tématu sériových vrahů. Společníky jim jsou jejich noví známí Early a jeho přítelkyně Adele. Jeden vůz, jeden cíl a jedna velká snaha o společné téma k hovoru je provází prvními kilometry. Když se ale začnou konečně všichni sbližovat, projeví se náhle Earlyho prudká povaha a vyděšení Brian a Carrie zjišťují, že za poznatky o nemilosrdných vrazích nebudou muset cestovat tak daleko, jak si původně mysleli. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (276)

Autogram 

všechny recenze uživatele

Posadnutosť krutými vrahmi a hneď takýto cenný študijný materiál. Keby len to, ono sa to vyvinie do ešte lepšieho pochopenia. Brad Pitt je skvelý aj v takejto odpudivej polohe, často aj zábavný, vtipný až sympatický. –––– Jak se člověk dostane do bodu, kdy dokáže chladnokrevně zabít jiného člověka? –––– Dej mu ránu Briane, zaslouží si! –––– Kamarádi jsou důležití, a vy jste jediní kamarádi, které máme. ()

pfa 

všechny recenze uživatele

Takový trošku opomíjený, ovšem vcelku dobrý film. Psychothriller s hereckými výkony obou dvou párů, které rozhodně nejsou k záhozu. [8/1O] (Kalifornia, USA, psychothriller) ()

Smileface 

všechny recenze uživatele

Brad Pitt jako psychopatický vrah v dosti drsném "road movie".Netradiční roli zvádl v pohodě,stejně jako režisér Dominic Sena tempo filmu. ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Rozhodoval jsem se mezi 2-3*,ale nakonec jsem se rozhodl pro nižší hodnocení.Většinu tohoto thrilleru jsem se totiž poměrně dost nudil a celý děj měl až příliš hluchých míst.A pár scén mě dokonce i vytočilo,to když začal David Duchovny do filmu zasahovat jako vypravěč,v tu chvíli jsem si okamžitě vybavil jeho účinkování s podobnými prupovídkami z Deníku červených střevíčků.Otřes a naprosté zazdění jakékoliv atmosféry či napětí.On celý děj je pak celkově hodně otřepaný,průhledný,nepřekvapivý a to včetně závěru,který ale nabídne alespoň nějaký spád a napětí.Nicméně za 100% pozornost stojí opět skvělý Brad Pitt,který od začátku své kariéry dokazoval,že není jen hezounem,ale jen a pouze výborným hercem,kterému role vyšinutých magorů padnou jak ulité.On z tohoto pro mě jinak nevýrazného thrilleru dělá koukatelnou záležitost.P.S.u Juliette Lewis začínám pochybovat,jestli to měla vůbec někdy v hlavě v pořádku.Pro mě je Jeremy Daviesem v dámském podání :). ()

lskala 

všechny recenze uživatele

David Duchovny v přímé konfrontaci s hereckou extratřídou v podobě Brada Pitta a Juliette Lewis těžce nestíhal! Jeho výkon mě dost vadil, ale ti dva to ještě zachránili. 60% - 3*** ()

Arius 

všechny recenze uživatele

Brad Pitt svojim famóznym výkonom držal kormidlo podstatnú časť filmu, naopak rušivým elementom bol Duchovny, . znehodnotil nie práve najlepším výkonom slušne napísanú postavu Briana Kesslera. Dá sa povedať že išlo o 117min. rozbor "osobnosti" vsadený do "príjemného" tripu. Na štyri hviezdy určite. ()

The Viper 

všechny recenze uživatele

Strhující podívaná v čele s úžasným Bradem Pittem, vážným Davide Duchovnym a mrdavou Michelle Forbes. S báječně stupňující atmosférou a vynikajícím rozuzlením, která následuje parádní akcí. Klobouk dolů. Strhávám jednu* za ten konec... ()

ZkuKol 

všechny recenze uživatele

Sena je prostě dvorní klipař Janet Jackson, milovník odrazů světla (od skla, zrcadel, potrhaného plastu, prostříleného auta apod.) a režisér jednoho dobrého filmu - Kalifornie. Velmi zajímavý námět v klipovém provedení s poněkud slabšími dialogy táhne Brad, se kterým bych nedokázal ani obývat stejný vesmír, jak snadno se mu vraždí a Michelle Forbes, které to nejenom sluší, ale i hraje a škoda, že se jí nikdy nepovedlo definitivně opustit TV. Duchovny měl vždycky hlavně nevinný ksichtík a Juliette se zde zmítá v postavách, jaké prostě v 90. letech dostávala a už to nebylo nic nového. 90. léta z toho smrdí široko-daleko, soundtrack a Senova klipařina nenudí, ale ten člověk tak nějak neumí přijít s něčím, co by v divákovi vydrželo déle než 10 minut (snad vaří lépe :-). On píše, ona fotí, vyrazí spolu do Kalifornie za světlou budoucností. V rámci úspor naberou další pár a společně objíždějí místa masových vražd, občas se vyplácí nedráždit hada (osud) bosou nohou... 70% ()

netahlo 

všechny recenze uživatele

Vsechny hvezdy za Brada Pitta, ktery si sveho psychopata strihnul s gracii! Zbytek party byl pouze v roli komparzistu. Duchovny s buzerantskyma nausnickama a ta jeho pseudo umelkyne zoufali. V obsahu se pise, ze Juliette Lewis podala "neuveritelne presvedcivy vykon". No nevim, me teda srala. ()

Maynard. 

všechny recenze uživatele

Brad Pitt v roli sériovýho vraha? Jak mi mohl tenhle film mohl takle dlouho unikat? Je jasně vidět, kdo z dvojice Pitt - Duchovny je lepší herec. Brad je prostě frajer a dycky jím byl. Ještě mu tady navíc bravůrně pomáhá nevinná, stupidní Juliette Lewis, která je fakt buď taková jako ve filmu, klasická blbka a nebo to fakt zahrála od srdíčka. Jako, kočka to není, ale tady má fakt takovej správnej naivní šmrnc. Dějově taky hodně vydařený no a konec taky skvěle vygradovanej. Takže na to, že sem si to skouknul v sobotu v noci, neusnul sem ani na minutku a budu si z toho docela dost pamatovat (tahle věta nemá žádnej konec :o) ). Jo, Bradde, jednou ti toho oskara musej dát, aspoň za celoživotní dílo :o). Leo se taky dočkal... ()

chef 

všechny recenze uživatele

Film nemá moc čím prekvapiť, ale ani sa tak netvári. Moc nečakáte a iba sa nehávate unášať príbehom bez nejakého ťažkého premýšlania, pretože tušíte čo bude následovať. Tak či onak, kvalitná psycho štúdia každého z charekterov, to sa musí uznať. 75% ()

jondoe 

všechny recenze uživatele

Kedysi davno som tento film videl a aby som pravdu povedal vtedy sa mi pacil viac. Zaujimavy namet a solidny scenar zraza nie slaba nenapadna rezia bez atmosfery, ktoru si tento thriller ziadal. Velky vkladom filmu je Brad Pitt, ktory si tu z chuti zahral neprijemneho vrahuna. Vyborne mu sekundovala aj Juliette Lewis, ktora v podobnych ulohach nikdy nesklamala. Len tyto dvaja herci dokazu drzat film nad vodou, pretoze hviedza serialu Akty X, David Duchovny v tomto filme vysoko prehrava. ()

Lukoboss 

všechny recenze uživatele

Naprosto vynikající a excelentní výkon Brada Pitta, který ztvárnil vyšinutého vraha bez citu a výčitků svědomí. Chvílemi až mrazí, jakým způsobem si to Brad dává. Klobouk dolů. David Duchovny prostě hraje tak nějak normálně a průměrně, stejně jako Michelle Forbes. Ničím neurazí, ani nepřekvapí. Juliette Lewis sice vyniká, hraje naivní a řekněme hloupou dívku Adele, každopádně mně po chvíli začla lézt svým chováním na nervy. Celou dobu je divák v napětí, co se bude dít, kdy ten "hodný" pár zjistí, že si v autě veze vraha. Pochopitelně na to časem přijdou a pak přichází druhá fáze filmu, kde Pitt rozehraje svoje šílenství k dokonalosti. Bohužel, o co dokonalejší je jeho role, o to je horší závěr (jak už to tak tradičně bývá), u kterého jsem se pořádně naštval, pousmál a zakroutil hlavou, protože to celý snímek poněkud shodí. ()

Tjaden 

všechny recenze uživatele

Pokud chcete vidět Brada Pitta v pro něj naprosto netypické roli vraždícího jižanského burana, máte šanci právě v tomto filmu. Ostatní herci hrají také dobře, ale právě díky Pittovi není Kalifornie jen průměrný krimi thriller. ()

Reklama

Reklama