Reklama

Reklama

Epizody(14)

Zajímavosti (96)

Městečko South Park (1997) (seriál)

  • Postava Phillipa "Pipa" Pirrupa je parodií na hlavní postavu románu "Nadějné vyhlídky" Charlese Dickense, Phillipa "Pipa" Pirripa. Mnozí Američané si to však neuvědomovali, proto autoři natočili epizodu věnovanou této postavě, která je parodií na román. Tato epizoda ale naštvala fanoušky seriálu a stala se jednou z nejméně oblíbených epizod. Od té doby postava Pipa ze seriálu postupně mizí a jeho role je nahrazována postavou Butterse. Ve speciální (v Česku a na Slovensku neodvysílané) epizodě 200 Pipa zašlápne Mecha-Streisand. (Zodd)

Městečko South Park (1997) (seriál)

  • Všechny epizody můžete sledovat online na southparkstudios.com. Výjimkou jsou epizody 200 a 201, proti kterým muslimové protestovali kvůli vyobrazení Mohameda. Zpětně byla odstraněna i o několik let starší epizoda Super nejlepší přátelé, ve které měl Mohamed také roli, ale v době jejího vysílání (4. 7. 2001) to ještě nikomu nevadilo. (Firebug)

Městečko South Park - 200 (2010) (epizoda) (S14E05)

Městečko South Park - 200 (2010) (epizoda) (S14E05)

  • V epizodě se objeví prorok Mohamed v medvědím kostýmu. Tato skutečnost pobouřila mnoho radikálních muslimů, kteří tvůrcům vyhrožovali a na stránkách revolutionmuslim.com zveřejnili adresy tvůrců seriálu Treye Parkera a Matta Stonea. Následující epizoda byla samotnými autory vtipně cenzurována. (Firebug)

Městečko South Park - 201 (2010) (epizoda) (S14E06)

  • Scéna, ve které je odhalen Ericův opravdový otec, se podobá zakončení komiksu "Batman: The Killing Joke" s Jokerem v roli hlavního záporáka. (Zdroj: ČSFD)

Městečko South Park - 201 (2010) (epizoda) (S14E06)

  • Záminka, pod kterou se Cartman a zrzci vetřou do Mephistova domu, je parodií na film Mechanický pomeranč (1971), kde se hlavní hrdina snaží dostat do domu ženy. (Zdroj: ČSFD)

Městečko South Park - 201 (2010) (epizoda) (S14E06)

  • Před odvysíláním epizody byli tvůrci varováni islámskými fanatiky, že může dojít k jejich zavraždění. Proto v Comedy Central "vypípali" celé ponaučení spolu se jménem Mohameda, jako by se jednalo o sprosté slovo. (Zdroj: ČSFD)

Reklama

Reklama