Reklama

Reklama

Invaze lupičů těl

  • Česko Invaze zlodějů těl (více)
Trailer

Obsahy(1)

Film se odehrává ve fiktivním městečku Santa Mira a hlavním hrdinou je doktor Bennell (Kevin McCarthy), který se vrátí do svého rodného města a zjistí, že se jeho obyvatelé podivně změnili. Malý chlapec běží po ulici a křičí, že jeho matka už není opravdová, a podobně reagují i jiní. Doktor Bennell brzy objeví příčinu: invazi mimozemšťanů, kteří prostřednictvým kokonů nahrazují lidi jejich bezduchou imitací. (Panavision)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (137)

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Príjemný (resp. nepríjemný) malý horor so super stiesnenou atmosférou a uveriteľnými hereckými výkonmi. Prvé spracovanie slávneho románu som videl ako v poradí tretie (chýba mi ešte to najslávnejšie zo sedemdesiatehoosmeho). No a táto pôvodná Invázia je samozrejme omnoho intenzívnejšia ako sterilná Hirschbiegelova z 2007-eho, no k dokonalosti mi tam stále niečo málo chýba. Béčkovú depresiu Body Snatchers Abela Ferraru z roku 93 mám predsa len radšej. V svojej dobe to ale museli byť pre divákov vážne šoky (hlavne záver v jaskyni). ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Nechoďte spát, nebo vás dostanou! Invaze lupičů těl je hodně působivý horor, který mě i po pětapadesáti letech své existence skvěle bavil a děsil. Výborný Kevin McCarthy a začínající Don Siegel udělali obrovský dojem. Myslím, že tohle je jedno z nejlepších science fiction 50. let. Žádný remake nikdy nepředčil kvality tohoto dílu, Invaze lupičů těl už vždycky zůstane jedničkou. ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Městečko Santa Mira čelí děsivé invazi mimozemšťanů, která postupně narůstá obludných rozměrů v momentě, kdy se začne šířit do dalších měst. Stačí jen usnout a ráno jste jiným člověkem. Respektive někým úplně jiným, kdo má vaši tvář tělo, vzpomínky, ale chybí mu emoce. Právě jimi se mimozemšťané od lidí odlišují. Jejich těla, napodobující pak vybraná lidská, se vyvíjejí v rostlinných luscích. Když vetřelci ovládnou město, začínají lusky pěstovat ve velkém na farmách a vyvážet je i do okolí. Doktor Bennell ztrácí postupně všechny blízké a nezbývá mu, než se pustit do boje. První zfilmování povídky, jejímž autorem je Jack Finney, je dodnes působivé svým neustávajícím napětím, hudbou a černobílou kamerou navozující pocity strachu a ohrožení i solidními hereckými výkony. Původní hodnocení zvedám o jednu hvězdu. ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Kdyby něco takového dokázal natočit Alfred Hitchcock, začala bych ho považovat za krále hororu. Ale takovou atmosféru se mu nikdy nepodařilo vybudovat. Bez triků, bez efektů, vlastně s velmi skromnou výpravou natočený sci-fi horor se soustředí na psychologii postav a postupně houstnoucí atmosféru, nepotřebuje žádné lekací scény, přesto dokáže divákovy nervy pořádně podráždit. ()

classic 

všechny recenze uživatele

Asi najhorší, najdebilnejší, najnudnejší science - fiction, čo som za posledné roky videl, a to som čakal podľa vysokého hodnotenia, niečo úplné odlišné, ako túto stratu času, že našťastie to trvá pod 90. minút, čo ma zachránilo ! Niekedy si musí človek pozrieť niečo totálne zlé, aby to potom vyvážil niečím totálnym dobrým. Ešte režisér Don Siegel u mňa zakopol, ale náprava príde až o dlhé roky neskôr s Clintom Eastwoodom v Drsný Harry, Útek z Alcatrazu, maximálne tak dva tieto snímky majú úroveň, tie predchádzajúce ani nie, najmä tento nepodarok s príšernými hercami a samotnou stavbou príbehu, kamera celkom ujde, len z tohoto filmu dýcha tak veľká béčkovosť, že to až nie je pekné ! Omyl, ktorý by som nechcel zažiť znovu ! Niektoré herečky vo filme mi na pár minút vylepšili náladu, inak nálada po celý čas, pod psa ! Nechápem, prečo tento shit ohodnotili tak vysoko ?! ()

Galerie (35)

Zajímavosti (25)

  • Film vznikl na motivy románu Jacka Finneye „The Body Snatchers". (Hans.)
  • Film byl natočen za 23. dní. Štáb pracoval šest dní v týdnu, jen neděle byla volná. (Terva)
  • 12. června 2001 vyhlásila AFI "100 ROKŮ....100 VZRUŠENÍ". Jedná se o 100 nejlepších amerických filmů. Invaze lupičů těl je na místě č. 47. (Terva)

Související novinky

Adaptace scifárny od autorky Stmívání

Adaptace scifárny od autorky Stmívání

25.09.2009

Předprodej vstupenek na Twilight sága: Nový měsíc už teď láme všechny rekordy, což jen potvrzuje, že se z autorky Stephenie Meyerové a hlavně z jejích knížek stal zlatý důl. Bylo jen otázkou … (více)

Zlodeji tiel sa vrátia

Zlodeji tiel sa vrátia

16.07.2005

V klasike sci-fi hororu Invaze lupičů těl malomestský doktor v podaní Kevina McCarthyho odhalí, že obyatelia mestečka sú nahrádzaní mimozemskými duplikátmi. V roku 1978 nakrútil Philip Kaufman remake… (více)

Reklama

Reklama