Reklama

Reklama

Želvy Ninja

(seriál)
  • USA Teenage Mutant Ninja Turtles (více)
USA, (1987–1996), 73 h 57 min (Minutáž: 21–47 min)

Tvůrci:

David Wise

Předloha:

Kevin Eastman (komiks), Peter Laird (komiks)
(další profese)

Série(10) / Epizody(192)

Želvy Ninja – kdo by je neznal? ovládají bojová umění a zachraňují celý svět! Leonardo, Donatello, Michelangelo a Rafael jsou nejsenzačnější želvy na světě, které statečně bojují se svým úhlavním nepřítelem Krangem a jeho pravou rukou Trhačem. Mají jen jednu slabost – pizzu. (oficiální text distributora)

Recenze (361)

fleker 

všechny recenze uživatele

...ve čtvrtym ročniku středni školy, sem byl při jednom zkoušeni z češtiny uplně dutej ("jednom" myslim obrazně) a nevymáčk sem ze sebe jedinou kloudnou větu....a když pánčelka viděla jak se v tom kálim.....tak pač mi chtěla pomoc.....dostal sem vodní záchranou votazku: : A takovej Michelangelo..Rafael...ani to ti nic neřika? fleker:....ále no japakby ne.....a Donatelo...a Leonardo.. Uč: aaaano, správně...... fleker: ...všechno to sou želvy nindži.....  ......a zatímco absolventka pedagogické fakulty kulila voči....začaly se ze třídy vozejvat Tříska....krang a ejpril......uplně zezadu pak eště Gumídci a paní Čvachtová ale to už bylo trošku mimo.....každopádně zachráněn atmosférou a nostalgií...šel sem si sednout bez znamky ()

Al44... 

všechny recenze uživatele

Pěkný, kreslený seriál o partičce mutantních ninja želv, které ochraňují svět před nebezpečnými, kriminálními živly. Perfektní jsou záporňáci včele s Trhačem a Krangem. Jejich důmyslné nápady jak se konečně zbavit želv mě vždycky dokázaly pobavit (škoda, že jim to alespoň jednou nevyšlo). Místy se seriál snaží vsázet i na výchovnou notu, ale působí to spíše neohrabaně a rušivě. ()

Reklama

inmax 

všechny recenze uživatele

April byla sexy, Leonardo statečný vůdce, Michelangello žrout pizzy, Donatello vědec a Rafael hláškař a rebel :D Tohle zpracování Turtles mi přijde nejlepší, prostě klasika s úžasnou zpívanou znělkou. Želvy ninja jsou mé dětství, dodnes mám schované všechny české komiksy a téměř kompletní samolepkové album :) Dnes jsem sehnal DVD s prvními pěti díly a je to nářez jako před lety :) ()

topi80 

všechny recenze uživatele

Kdo z nás kdysi nechtěl být jedním z nich? Vesnické i městské pásky skýtaly nálezy v podobě očních pásek a fušérsky sestrojených parodií na zbraně, které tito zmutovaní tvorové tak perfektně ovládali. Zub času zapracoval, takže příběhy se dnešním pohledem zdají být dost dementní, avšak pořád si uchovávají zvláštní kouzlo všeho, co formovalo akční kulty přelomu 80. a 90. let. Humor také značně zinfantilněl, snad jen Raffaelovy sarkastické hlášky si uchovávají nezničitelnou svěžest. Animovaná forma samozřejmě umožnila ztvárnit i ty nejujetější představy tvůrců. Takže poctivých 70 %. Mimochodem, toto dílo ukazuje, jak důležitý je dabing. Zatímco původní z 90. let (Mišurec, Běhunek, Bureš, Dvořák, Junák a spousta dalších) byl naprosto fantastický a želvy jste jasně identifikovali i bez pohledu na obrazovku. Z nového dabingu se mi dělá blivno. Všechny želvy mají stejný hlas, všechno je přečteno absolutně bez chuti, zkrátka mě to od návratu do dětství absolutně odrazuje. Odstraněn byl i geniálně zelektrizovaný hlas Kranga. Hanba všem, kdo se na tomto paskvilu podíleli. Jediný, kdo drží nadstandard, je Junák,ale ani ten se zdaleka tak nevyřádil jako při první verzi. ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Velmi oblíbený bojový seriál vhodný pro kluky ve věku 8-12 let. Nezapomenutelná čtyřka "renesančních umělců" se vryla do paměti snad každému, kdo tento seriál sledoval. Nekonečná vřava bitvy a stále nové a nápadité zápletky jsou velmi poutavé. Mě zůstaly v paměti především typické neměnné trojice (jméno, barva želvy a její zbraň). Zkusím si tu osvěžit paměť :) Donatello - fialová - hůl, Rafaelo - červená - "trojbodce", Michaelangelo - oranžová - nunčaky? :-D, Leonardo - modrá - meč. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (29)

  • V původním komiksu nosí všechny čtyři nindža-želvy červené pásky přes oči a hnědé chrániče loktů a kolen. Navenek se vzájemně odlišují pouze rozdílnými zbraněmi. (Poker_Face)
  • V dvoch častiach 3. serie sa objaví Usagi Yojimbo-Zajac samuraj, známa postava z amerických komiksov autora Stana Sakai-ho. (donnie22)
  • Zákerný mozog Krang je inšpirovaný postavami mimozemskej rasy Utrom z pôvodných komiksov o ninja korytnačkách. (donnie22)

Související novinky

Želví ninjové se dočkají rebootu

Želví ninjové se dočkají rebootu

02.07.2020

Želvy Ninja už se za ty roky dočkaly tolika rebootů, že by další verze klidně mohla vyprávět o čtveřici stárnoucích želv, co místo karate cvičí jógu a prochází si krizí středního věku. Naštěstí to… (více)

Reklama

Reklama