Reklama

Reklama

Želvy Ninja

(seriál)
  • USA Teenage Mutant Ninja Turtles (více)
USA, (1987–1996), 73 h 57 min (Minutáž: 21–47 min)

Tvůrci:

David Wise

Předloha:

Kevin Eastman (komiks), Peter Laird (komiks)
(další profese)

Série(10) / Epizody(192)

Želvy Ninja – kdo by je neznal? ovládají bojová umění a zachraňují celý svět! Leonardo, Donatello, Michelangelo a Rafael jsou nejsenzačnější želvy na světě, které statečně bojují se svým úhlavním nepřítelem Krangem a jeho pravou rukou Trhačem. Mají jen jednu slabost – pizzu. (oficiální text distributora)

Recenze (361)

Reanimated 

všechny recenze uživatele

Nejlepší animovaný seriál, co v devadesátých letech chodil na Čtčku. Bylo tu všechno, co si může malý kluk přát: cool hrdinové, dáma v nesnázích, japonský mentor, ninjové a neschopní záporaci, s mysteriózním Krankem v čele. Vůdcem týmu a největší osobností byl samozřejmě Leonardo. No a ten awesome opening mi stále rezonuje v hlavě. ()

Armin82 

všechny recenze uživatele

Tyhle zmutovaný želvy jsem měl rád. Krank s Trhačem a jejich poskoci ,,roxtýdy a bíbop,, haha...elitní to skupinka :-D Ty epizody byly super.Nedávno to opakovali na Barrandově a visel jsem u toho,jak za mlada. Prostě ty záležitosti z dětství mají velkou emocionální hodnotu a krom toho byly ještě kvalitní....ty dementní Teleblbís nebo Pokémoni,to už ani ty děti nemůže bavit--->100% ()

Reklama

Tamdydam

všechny recenze uživatele

Jeden z těch seriálů, které jsem coby děcko miloval. Možná už jen proto, že ho naši nenáviděli ( Želvy Ninja nebyli zkrátka tak roztomilí, jako Krteček, nebo Ferda Mravenec ). No... po částečném shlédnutí jednoho dílu s odstupem asi osmnácti let už těžko pochopit, že jsem něco tak primitivního miloval:-) A dokážu si i představit, že jakožto rodič bych už nejspíš zaujal podobné stanovisko, jako kdysi ti mí. Ale budu si asi muset přiznat, že většina dospělých zkrátka jisté hodnoty ( které tento seriál nesporně má ) nedokáže docenit ()

T2 

všechny recenze uživatele

Fenomén konca 80.rokov v podobe ninja korytnačiek bol jediný väčší konkurent pre rozprávky od Walt Disney. Leonardo s mečmi bol najobľúbenejší ale aj ostatný ako Michaelangelo s palicou, Donatello s nindžákmi a Raphaelo s nožmi mali čo do seba, vedení pod majstrom Splinterom a za pomoci reportérky April O Neill a proti ním neúprosní Shredder a Krang. ()

buldock 

všechny recenze uživatele

V dětství to byl můj nejlepší seriál , který jsem hltal jako o život a s odstupem let musím říct , že bych se na něj mohl dívat i dnes :-) Nádherná úvodní píseň , krásná animace , skvělé a originální kladné i záporné postavy , velmi dobré příběhy jednotlivých dílů , prostě pohlazení na duši a pastva pro oči. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (29)

  • V dvoch častiach 3. serie sa objaví Usagi Yojimbo-Zajac samuraj, známa postava z amerických komiksov autora Stana Sakai-ho. (donnie22)
  • 2. listopadu 1996 se staly nejdéle vysílaným animákem v USA. Byly překonány až 1. března 1998 seriálem Simpsonovi (od r. 1989) – epizodou s názvem „Jak napálit pojišťovnu“. (Poker_Face)

Související novinky

Želví ninjové se dočkají rebootu

Želví ninjové se dočkají rebootu

02.07.2020

Želvy Ninja už se za ty roky dočkaly tolika rebootů, že by další verze klidně mohla vyprávět o čtveřici stárnoucích želv, co místo karate cvičí jógu a prochází si krizí středního věku. Naštěstí to… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno