Reklama

Reklama

Želvy Ninja

(seriál)
  • USA Teenage Mutant Ninja Turtles (více)
USA, (1987–1996), 73 h 57 min (Minutáž: 21–47 min)

Tvůrci:

David Wise

Předloha:

Kevin Eastman (komiks), Peter Laird (komiks)
(další profese)

Série(10) / Epizody(192)

Želvy Ninja – kdo by je neznal? ovládají bojová umění a zachraňují celý svět! Leonardo, Donatello, Michelangelo a Rafael jsou nejsenzačnější želvy na světě, které statečně bojují se svým úhlavním nepřítelem Krangem a jeho pravou rukou Trhačem. Mají jen jednu slabost – pizzu. (oficiální text distributora)

Recenze (361)

Zagros 

všechny recenze uživatele

Jednu dobu v mládí pro mě Želvy Ninja představovaly střed vesmíru. Především díky filmu (viz můj komentář), který spustil můj zájem. Následovalo pár komiksů a především animovaný seriál. Ten byl ještě o level výše než film. Především díky tomu, že animovaná forma toho snese vždy více než klasický film a taky proto, že jsem jej mohl sledovat častěji. Tři hvězdy za pěkné vzpomínky na mládí a raději si seriál již nikdy nezopakuji, protože bych šel s hodnocení velmi pravděpodobně dolů. ()

Reanimated 

všechny recenze uživatele

Nejlepší animovaný seriál, co v devadesátých letech chodil na Čtčku. Bylo tu všechno, co si může malý kluk přát: cool hrdinové, dáma v nesnázích, japonský mentor, ninjové a neschopní záporaci, s mysteriózním Krankem v čele. Vůdcem týmu a největší osobností byl samozřejmě Leonardo. No a ten awesome opening mi stále rezonuje v hlavě. ()

Reklama

Boogeyman 

všechny recenze uživatele

Vyrůstal jsem na tom. Chtěl jsem být Donatello, ten byl dá se říct ideální. Nejdřív jsem totiž byl Leonardo, ale pak mi vadilo jak je mirkodušínovskej, potom jsem byl Michealangello, jenže pak mi štval jak furt žral pizzu, Rafaelo měl zase trapný zbraňě (takový ty nudný trojbodáky, myslím že jim říkal „say“). Donnatello byl pro mě jasná volba, měl super tyč a ještě k tomu byl koumák. Seriál měl geniální postavy, ať už důstojnej záporák Trhač a jeho přiblblí poskoci Roxtedy a Bebop, nebo mozek celého gangu (doslova) Krank, kterej chtěl furt otevřít bránu do Dimenze X. Opruznej suchar Tříska zmutovanej do obří krysy, nebo sexy novinářka April, do který jsem byl společně se všema vrstevníkama zabouchnutej až po uši. Prostě tohle je nostalgie jako trám, kterou mi stále připomínájí stovky nálepek na posteli, které nejdou dolu. ()

Al44... 

všechny recenze uživatele

Pěkný, kreslený seriál o partičce mutantních ninja želv, které ochraňují svět před nebezpečnými, kriminálními živly. Perfektní jsou záporňáci včele s Trhačem a Krangem. Jejich důmyslné nápady jak se konečně zbavit želv mě vždycky dokázaly pobavit (škoda, že jim to alespoň jednou nevyšlo). Místy se seriál snaží vsázet i na výchovnou notu, ale působí to spíše neohrabaně a rušivě. ()

pekas 

všechny recenze uživatele

193 dílů - tak to bych chtěl znát někoho ze zdejších, kdo je viděl všechny. Zřejmě nikdo. No jo, je to dnes už klasika, ale ruku na srdce, kolik z hodnotitelů hvězdičkovalo jenom z mlhavé paměti a nostalgie? Zřejmě většina. U mě nemůže být o nostalgii řeč a hodnotím dle nedávno viděných cca 50 dílů. No po pár dílech už to byla celkem pruda. A tak snad jenom za tu nostalgii dávám tři : ))))) ()

Galerie (6)

Zajímavosti (29)

  • Seriál vznikl podle undergroundového komiksu pro dospělé, který násilím ani nadávkami nešetřil. (liebgott)
  • Britové – a nejen oni – znají seriál pod názvem „Teenage Mutant Hero Turtles“, protože slovo „Ninja“ je údajně příliš násilné. (Zdroj: metro.co.uk) (JORDY)

Související novinky

Želví ninjové se dočkají rebootu

Želví ninjové se dočkají rebootu

02.07.2020

Želvy Ninja už se za ty roky dočkaly tolika rebootů, že by další verze klidně mohla vyprávět o čtveřici stárnoucích želv, co místo karate cvičí jógu a prochází si krizí středního věku. Naštěstí to… (více)

Reklama

Reklama