Reklama

Reklama

Želvy Ninja

(seriál)
  • USA Teenage Mutant Ninja Turtles (více)
USA, (1987–1996), 73 h 57 min (Minutáž: 21–47 min)

Tvůrci:

David Wise

Předloha:

Kevin Eastman (komiks), Peter Laird (komiks)
(další profese)

Série(10) / Epizody(192)

Želvy Ninja – kdo by je neznal? ovládají bojová umění a zachraňují celý svět! Leonardo, Donatello, Michelangelo a Rafael jsou nejsenzačnější želvy na světě, které statečně bojují se svým úhlavním nepřítelem Krangem a jeho pravou rukou Trhačem. Mají jen jednu slabost – pizzu. (oficiální text distributora)

Recenze (361)

boni 

všechny recenze uživatele

Kvalitní seriál, pro který mám slabost už od dětství, čtyři želvy v každém díle destruují Trhače a šílený mozek v těle robota tomu nemůže uvěřit a plánuje další operace na přemístění technodromu z dimenze X. Co víc si může dítě přát pro své poklidné a vyrovnané dospívání. Nejvíc mě vždy dostanou "naprosto nenápadné" želvy v klobouku a kabátu. Docela by mě zajímalo, kolik lidí se naučilo od sebe želvy rozeznávat jinak, než podle pásek přes oči. ….. Když jsem viděl pár dílů již v dospělém věku, tak už mě to moc neoslovilo, některé animáky nestárnou, tenhle bohužel jo. Každopádně jako dítě jsem to měl velmi rád, takže alespoň tři hvězdy tomu ponechám. ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Velmi oblíbený bojový seriál vhodný pro kluky ve věku 8-12 let. Nezapomenutelná čtyřka "renesančních umělců" se vryla do paměti snad každému, kdo tento seriál sledoval. Nekonečná vřava bitvy a stále nové a nápadité zápletky jsou velmi poutavé. Mě zůstaly v paměti především typické neměnné trojice (jméno, barva želvy a její zbraň). Zkusím si tu osvěžit paměť :) Donatello - fialová - hůl, Rafaelo - červená - "trojbodce", Michaelangelo - oranžová - nunčaky? :-D, Leonardo - modrá - meč. ()

Reklama

fleker 

všechny recenze uživatele

...ve čtvrtym ročniku středni školy, sem byl při jednom zkoušeni z češtiny uplně dutej ("jednom" myslim obrazně) a nevymáčk sem ze sebe jedinou kloudnou větu....a když pánčelka viděla jak se v tom kálim.....tak pač mi chtěla pomoc.....dostal sem vodní záchranou votazku: : A takovej Michelangelo..Rafael...ani to ti nic neřika? fleker:....ále no japakby ne.....a Donatelo...a Leonardo.. Uč: aaaano, správně...... fleker: ...všechno to sou želvy nindži.....  ......a zatímco absolventka pedagogické fakulty kulila voči....začaly se ze třídy vozejvat Tříska....krang a ejpril......uplně zezadu pak eště Gumídci a paní Čvachtová ale to už bylo trošku mimo.....každopádně zachráněn atmosférou a nostalgií...šel sem si sednout bez znamky ()

Němi 

všechny recenze uživatele

Dětská láska, kterou jsem si nyní opětovným shlédnutím trošku pokazil (Přesto, že mám do jisté míry dětskou naivitu seriálů rád - třeba Willy Fog na cestě kolem světa). Pocit nostalgie ale většinu nešvarů seriálu zahlazuje a tak si nelze než neužívat Trhače, Kranga, Třísky a všech želváků, které jsem si ale pamatoval trošičku jinak a tak mě dnes už víc těší celovečerák z roku 2007, který se nese přeci jen v trošku temnějším duchu. Kdo seriál nezná z mládí, asi mu už dnes nic neřekne, pro mě to ale jsou užasná dětská dobrodružství u TV, spousty komiksů, samolepek a plastových figurek, které většinou ještě mám někde schované... Ale už si s nima nehraju, fakt...! :) ()

J.e.r.e.c 

všechny recenze uživatele

Kdo jako malej nechtěl bejt hrdinou v krunýři, ať se přihlásí! Já chtěl bejt Leonardo. Ani nechci počítat, kolik peněz jsem do nich narval; komiksy, figurky, alba samolepek. Když to vezmu kolem a kolem, Želvy dost zásadně ovlivnily moje dětství a za vším stojí tenhle seriál. Atraktivní ninja tématika tvořila ve skutečnosti jen zástěrku pro víceméně komediální děj, spousta epizod stála za starou bačkoru, Rocky a Bob byli naprostí dementi, a největší zábavu skýtaly hádky Trhače s Krangem, kterého nadaboval Nárožný nasosaný héliem. Nejvostřejší na tom všem byla úvodní znělka. Něčemu tak důležitýmu pro můj mentální vývoj ale míň než plný kotel jednoduše dát nemůžu! 100 % ()

Galerie (6)

Zajímavosti (29)

  • Seriál vznikl podle undergroundového komiksu pro dospělé, který násilím ani nadávkami nešetřil. (liebgott)
  • Britové – a nejen oni – znají seriál pod názvem „Teenage Mutant Hero Turtles“, protože slovo „Ninja“ je údajně příliš násilné. (Zdroj: metro.co.uk) (JORDY)

Související novinky

Želví ninjové se dočkají rebootu

Želví ninjové se dočkají rebootu

02.07.2020

Želvy Ninja už se za ty roky dočkaly tolika rebootů, že by další verze klidně mohla vyprávět o čtveřici stárnoucích želv, co místo karate cvičí jógu a prochází si krizí středního věku. Naštěstí to… (více)

Reklama

Reklama