Reklama

Reklama

Želvy Ninja

(seriál)
  • USA Teenage Mutant Ninja Turtles (více)
USA, (1987–1996), 73 h 57 min (Minutáž: 21–47 min)

Tvůrci:

David Wise

Předloha:

Kevin Eastman (komiks), Peter Laird (komiks)
(další profese)

Série(10) / Epizody(192)

Želvy Ninja – kdo by je neznal? ovládají bojová umění a zachraňují celý svět! Leonardo, Donatello, Michelangelo a Rafael jsou nejsenzačnější želvy na světě, které statečně bojují se svým úhlavním nepřítelem Krangem a jeho pravou rukou Trhačem. Mají jen jednu slabost – pizzu. (oficiální text distributora)

Recenze (361)

AdaMM 

všechny recenze uživatele

dal bych i pět, ale přece jen, teď mi kazí dojem to, že to mám anglicky s holandskými titulky... a i jako malej jsem se smál těm, co to žrali až moc. ale koukal jsem se taky, to je jasná věc. a obrázky ze žvýkaček jsou pořád nalepené na skříni v pokoji (nejdou sundat). jen mi bylo vždycky líto Trhače - jako jedinej měl styl a přitom vždycky prohrál... ()

4daPeace 

všechny recenze uživatele

Verdikt: Pred X lety nebylo modnejsi ikony nez Zelvy Ninja, mel jsem a snad i jeste mam vsechny vytisku komixu, ktery vychazel, dnes by se dal mozna vyhodne zpenezit, sledoval jsem kazdy dil v TV, vlastnil jsem figurku Leonarda, kdo by si nechal ujit partu 4 zelvicek, nahodne zmutovanych mutagenem, vychovanou japonkym guru Mistrem Triskou v ninje, aby branili mesto pred podlym Trhacem a jeho Foot klanem, vse zastitene zlocinym mozkem Krangem? Cowabunga! PeS: Ja jsem byl Leonardo :o) ()

Reklama

fleker 

všechny recenze uživatele

...ve čtvrtym ročniku středni školy, sem byl při jednom zkoušeni z češtiny uplně dutej ("jednom" myslim obrazně) a nevymáčk sem ze sebe jedinou kloudnou větu....a když pánčelka viděla jak se v tom kálim.....tak pač mi chtěla pomoc.....dostal sem vodní záchranou votazku: : A takovej Michelangelo..Rafael...ani to ti nic neřika? fleker:....ále no japakby ne.....a Donatelo...a Leonardo.. Uč: aaaano, správně...... fleker: ...všechno to sou želvy nindži.....  ......a zatímco absolventka pedagogické fakulty kulila voči....začaly se ze třídy vozejvat Tříska....krang a ejpril......uplně zezadu pak eště Gumídci a paní Čvachtová ale to už bylo trošku mimo.....každopádně zachráněn atmosférou a nostalgií...šel sem si sednout bez znamky ()

anli 

všechny recenze uživatele

Čtyři zmutované želvy jsou dnes vlastně klasika.Je to taková kombinace komiksu a japonské anime.Jednoduché a napínavé příběhy plné tajemného dobrodružství,u kterých děti neodlepí oči od obrazovek(ani já nebyl vyjímkou),April je k sežrání a padouši správně padoušský.Celé to brouzdá napříč téměř všemi žánry a pro děti to je vlastně kultovní záležitost.Jako dítě jsem hltal každý příběh(i když Želvy nepatřili k mým nejoblíbenějším hrdinům),no jako dospělého už mě to nějak přešlo.Pro dětské publikum má tenhle seriál stále svou výpověď,už tím,že se od ostatních trochu liší.Animace je na úrovni doby vzniku a příběh je uzpůsoben dětskému publiku a příjemně ubíhá.U mě nostalgických 75% jako vzpomínku z dětství.Jsou ale kreslené seriály,které ve mě nechaly stopu silnější až do dneška(Smolíkovy,Rychlá rota atd.). ()

GilEstel 

všechny recenze uživatele

Tenhle seriál patří k mému dětství stejně jako třeba KAČEŘI. Sledoval jsem všechny díly a nahrával si je na videokazety. K tomu pak ještě komiksové časopisy, omalovánky, plastové figurky, žvýkačky s obrázkem nebo potiskem. Bylo toho hodně. Jsem tím poznamenán stejně jako pozdější generace Pokémonem (Obávám se, že zde budou následky ještě horší.) ___ P.S. Na seriálu mi vadil jeden logický nesmysl. V prvních dílech želvy poslaly Technodrom s Trhačem a celou jeho armádou se zdrcujícím přehledem do nitra Země (Odtud pak Trhač podnikal výpady na povrch.). Přitom v pozdějších dílech, kdy se Krangovi s Trhačem podařilo konečně dostat Technodrom nahoru, najednou si 2 želvy nemohly poradit s jednim fuťákem a kameňákem a zachránila je až April s foťákem. To mě teda štvalo. Jinak to ale nemělo chybu. I ta titulní písnička. Podle seriálu udělali i hru na Game boye. Oblíbená hláška „Jsi rychlý. Ale laser je rychlejší než ty!!!“ Moje hodnocení berte jako notně zaujaté. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (29)

  • Britové – a nejen oni – znají seriál pod názvem „Teenage Mutant Hero Turtles“, protože slovo „Ninja“ je údajně příliš násilné. (Zdroj: metro.co.uk) (JORDY)
  • 2. listopadu 1996 se staly nejdéle vysílaným animákem v USA. Byly překonány až 1. března 1998 seriálem Simpsonovi (od r. 1989) – epizodou s názvem „Jak napálit pojišťovnu“. (Poker_Face)

Související novinky

Želví ninjové se dočkají rebootu

Želví ninjové se dočkají rebootu

02.07.2020

Želvy Ninja už se za ty roky dočkaly tolika rebootů, že by další verze klidně mohla vyprávět o čtveřici stárnoucích želv, co místo karate cvičí jógu a prochází si krizí středního věku. Naštěstí to… (více)

Reklama

Reklama